Jump to content

Gwiezdne wilki 2

Centurion
 Share

Recommended Posts

Wlaśnie zainstalowałem Gwiezdne wilki 2 i jestem mile zaskoczony. Gra jest dośc podobna do serii X (świat podzielony na sektory, bramy i oczywiście kosmos). Grafika jest ładna, dużo typów statków (lotniskowce, lekkie, średnie i ciężkie myśliwce) i drzewo rozwoju postaci. Są tam Obcy (odpowiednik Kha'ak tylko na zielono), Berserkerzy (odpowiednik Xenonów) i piraci. Gra jest ogólnie dobra i

X3TC mogłoby z niej czerpac pomysły np. drzewko postaci,a Gwiezdne wilki 2 z X3TC np. budowa fabryk. Z tego co wiem sektorów jest

około 50 (mało 🙁) i nie znalazłem Ziemi. Planet w sektorach też nie.

snap01.jpg snap02.jpg snap05.jpg

Nie sądziłem że poza mną ktoś w to gra. Star wolves 1 przeszedłem chyba z 5 razy, ale dwójki nie mogłem nigdzie kupić. Zawsze podobały mi się detale - wybuchy dookoła miejsca w które się trafiło (przy niższym poziomie życia) statki pozostawiające wraki, poza tym dobra grafika i muzyka, wolę tą z Gwiezdnych wilków od tej z X'ów. I to co najbardziej mnie trzyma przy GW - ciekawsze możliwości ulepszania jednostek i umiejętności postaci.

Mi bardziej podobała się jedynka. Dwójka była strasznie monotonna i miała beznadziejną fabułę. Co prawda w dwójce było można latać po wszechświecie, zamiast jak w jedynce wybierać tylko misje, ale i tak nie ma tam niczego do roboty poza misjami pobocznymi, których jest może ze 2-3 rodzaje. A w jedynce podczas misji "fabularnych" mogliśmy się podjąć wielu misji dodatkowych, zarówno przestępczych, jak i tych uczciwych. Dodatkowo była mniej liniowa i było

Spoiler

więcej niż jedno zakończenie

Tak widziałem, dlatego miałem wątpliwości o co chodzi. Wracając do gry, to jest to pomarańczowa kolekcja klasyki od Cenegi. Ceny normalnie lepsze niż z allegro. A z tego, co kiedyś słyszałem wyszła też trójka (ale chyba nie w Polsce) chwileczkę...tak jest, podtytuł Civil Wars. Wszystkie 3 części są na steamie w mega "korzystnych cenach" 😮 Jedynka zaledwie 10 euro, dwójka 15 euro, a trójka 20 euro 😀 🙁 😀

W dniu 3.11.2011 o 20:16, Cerber napisał:

Jedynka zaledwie 10 euro, dwójka 15 euro, a trójka 20 euro 😀 🙁 😮

Zaledwie 😀

To na złote będzie: jedynka-44 złote, dwójka 66 a trójka 88 złotych.

Według aktualnego kursu NBP przy zaokrągleniu do części dziesiętnych. Dokładny kurs: 4,4189.