ARTii87 Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Jako że gram w TC + XRM doskwiera mi problem z mała ilością ramu (te ciągłe ścinanie,mulenie dysku itd),więc mam takie pytanie.Mam dwa dyski i dwie koncepcje.Obecnie mam na jednym dysku zainstalowany system,grę i ust.pamięć wirtualną.A chcę zrobić tak:1.Na 1 dysku (mniejszym) mieć zainstalowany system + wirtualna pamięć,a na drugim grę.albo2.System + gra na jednym, a pamięć na drugim.Jak myślicie który sposób będzie lepszy (wydajniejszy )a i czy 2 dyski na jednej taśmie nie odbija się jakoś na wydajności ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Dołóż ramu, a nie kombinujesz z dyskami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARTii87 Opublikowano 28 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Dzięki lewar za rade ale to na razie odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Tak bardziej szczegółowe dane o sprzęcie by się przydały.Procesor, karta grafiki, ilość ram, jakie dyski i jaki system. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARTii87 Opublikowano 31 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 E4300 skręcony na 3ghz ,3gb ramu, 9800gt ,win7 32bitowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 ja mam to co w stopce i 4 dyski 500GB w raid 0+1. Śmiga bez bólu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centurion Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Mam tyle samo ramu i bardzo rzadko lagi. Ja mam Game booster 3 i ten drugi sposób. Ale daj wirtualną pamięc na szybszy dysk a jak są takie same to na ten bez windowsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 od kiedy to 3gb ramu jest małą ilością dla X... Xy są w wersji 32bit wiec i tak nie przypiszesz im więcej ramu niż te 3GB hakiem. System masz 32Bit to samo.. nie odczyta Ci więcej ramu. Ludzie nie dajmy się zwariować u mnie X najwięcej zajmowały może max 2,5GB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Swego czasu Ego pozwolił X3TC korzystać z więcej niż 2 GB ramu, więc szaleństwo z ramem nie ma sensu. Na początku sam pisał, że ma problem z małą ilością ramu 3GB i E4300 sugerowało by lapka.... Czy tak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARTii87 Opublikowano 3 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Niestety nie ,stacjonarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omicron Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Stary! Zmniejsz detale Moja konfiguracja:na sprzęcie:Nic się nie tnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centurion Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Tyle że tu chodzi o XRM, a on ma wyższe wymagania (ślady po statkach i te sprawy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 W dniu 3.11.2011 o 18:22, aldrinwarrior napisał:Tyle że tu chodzi o XRM, a on ma wyższe wymagania (ślady po statkach i te sprawy).Wręcz przeciwnie. Czysty XRM (bez skryptów MBRR, PG i Yaki Armada lub podobnych) ma mniejsze wymagania niż TC. Zostało w nim zastosowanych kilka poprawek wydajności. Przeglądnij temat o modzie na forum Ego, autor moda wielokrotnie o tym wspomina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centurion Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Tak? A u mnie właśnie zauważyłem odwrotnośc do tego, ale przeglądne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi