adams38 Opublikowano 11 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 WitamOstatnimi czasy kupiłem po okazyjnej cenie oryginałkę X3:TC. Jednak podczas gry w praktycznie dowolnym momencie gra potrafi po prostu zawiesić się, dźwięk się zapętla, i nie pomaga już nic oprócz resetu...Oczywiście, mój PC w 100% dźwiga tą grę, chodzi bez żadnych przeskoków, aż do ścinki...Bardzo proszę o pomoc, bo nie chcę, aby były to pieniądze wywalone w błoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 11 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 W dniu 11.10.2011 o 20:13, adams38 napisał:Oczywiście, mój PC w 100% dźwiga tą grę, chodzi bez żadnych przeskoków, aż do ścinki...To co pisze na pudełku o wymaganiach sprzętowych, to możesz sobie włożyć między bajki. TC ma to do siebie, że nawet na najsilniejszym sprzęcie może odmówić posłuszeństwa.W pierwszej kolejności powinieneś spatchować grę do najnowszego patcha 3.1. Kolejne patche wprowadzały sporo usprawnień wydajnościowych.A następnym razem, podaj więcej danych, o sprzęcie na jakim grasz, czy używasz modów i skryptów, jeśli tak to jakich, czy masz najnowszego patcha. Bo z tego co napisałeś, to można wróżyć jak z fusów kawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adams38 Opublikowano 11 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 @Yacek Wybacz, przeoczyłemMoje dane sprzętowe: Core i5 430M (2x2,20 GHz), GF GT310M 1GB, Ram 4GB DDR3, Win 7 x64 Home PremiumGra jest czysta, bez jakichkolwiek modów, czy skryptów, patch'owałem do najnowszej wersjiPróbowałem odpalać pod zgodnościami z Win XP oraz Vistą (bez SP), bez rezultatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryczol Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Może i procesor masz dobry, ale grafika to Ci tej gry nie pociągnie. Ja mam 335m i uważam, że to minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Zwiechy zdarzają się przy każdej rozpoczętej rozgrywce, czy testujesz ciągle na tej samej ? Próbowałeś przeinstalować grę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 W jakich momentach następuje CTD? Podczas walki np. czy nie ma na to reguły?Masz zintegrowaną kartę dźwiękową, wyłącz EAX w ustawieniach dźwięku, spróbuj z różnymi ustawieniami grafiki w ustawieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adams38 Opublikowano 13 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Zrobiłem reinstall gry, zaktualizowałem do wersji 3.1.1 , obniżyłem ustawienia grafiki na minimalne (rozdzielczość, AA, filtrowanie tekstur), po czym odpaliłem kampanię terrańską. Szło całkiem nieźle, do momentu patrolowania układu w 1 misji. Złapał zwiechę znowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Testy rób bez fabuł. Fabuły to kody MD, mają tendencje do problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adams38 Opublikowano 13 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 To samo, już pomału mnie to irytuje :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Nic się nie przegrzewa ? Sterowniki są aktualne i nie ma konfliktów ? Kodeki typu nero czy ffdshow też czasem potrafią namieszać. Spróbuj też wyłączyć całkiem AA. Jeśli problem będzie dalej występował to proponuję zarejestrować się na forum egosoft i napisać post w odpowiednim dziale zamieszczając w nim wymagane informacje o swoim PC (podane w przyklejonym temacie).http://forum.egosoft.com/viewforum.php?f=93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi