littlekiller Posted October 4, 2011 Share Posted October 4, 2011 WitamMam kolejny problem a raczej wątpliwość, chodzi o miotacz materiiNie zużywa energii ale ma krótki zasięg i niewielkie uszkodzenia od 1 pocisku. Z tego co czytałem, przez swoją szybkostrzelność jest bardzo ,,nabojożerny" ale dzięki niej strumień pocisków dosłownie zrywa poszycie ze statku. Zaciekawiła mnie jednak jego dość pokaźna cena i stąd pytanie: czy miotacz masy (gdy piszę miotacz masy mam na myśli miotacz materii) jest wart swojej ceny? czy okaże się dobrym następcą obecnie używanych przeze mnie dział akceleratorowych? (gram na CMM-odzie więc staty broni nieco się różnią od oryginalnych) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arw1 Posted October 4, 2011 Share Posted October 4, 2011 Tak, zwłaszcza na statkach z dużą ładownością.P.S. Wypróbuj przeciwko fregacie, lub M2... Szybko się kończą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted October 4, 2011 Share Posted October 4, 2011 W dniu 4.10.2011 o 18:09, littlekiller napisał: (gram na CMM-odzie więc staty broni nieco się różnią od oryginalnych)A co to takiego? Chyba chodzi o CMOD-a?A MM znów nie jest taki "nabojożerny", jeden nabój to kilkanaście pocisków. Ale dobrze mieć spory zapas amunicji w ładowni, szczególnie jeśli MM jest naszą jedyna (główną) bronią. Nie ma nic gorszego niż brak amunicji w trakcie walki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
littlekiller Posted October 16, 2011 Author Share Posted October 16, 2011 Nadarzyła mi się okazja i kupiłem hurtem 6 miotaczy.Zainstalowałem je w wieżyczkach i w efekcie pobity został rekord pod tytułem: ,,Ile czasu zajmuje wieżyczce zestrzelenie Błotniaka?" z 3 sekund do 1 sekundy Morał tej bajki jest krótki i niektórym znany: nieważna jaka to gra minigunem zawsze wymiatamy! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SEKI Posted December 16, 2011 Share Posted December 16, 2011 no kolego piszesz o mojej ulubionej "giwerce" - mój "latawiec" Blastclaw Prototype (Pirates) posiada 2x ww. miotacz a w ustawieniach mam automatyczne uzupełnianie zapasu amunicji po zadokowaniu do stacji (x100) - dobrze że mam duże ładownie jak na M3 :] .....--------------------czas gry 14 dni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chak510 Posted December 16, 2011 Share Posted December 16, 2011 Mój nowa zwiadowca wyposażony w osiem tych cudeniek rozwala praktycznie wszytko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
littlekiller Posted December 16, 2011 Author Share Posted December 16, 2011 Tak samo mam ze Skironem z 12 miotaczami, nawet M2 i M1 padają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SEKI Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 to jest Max miotaczy jakie można władować w Skirona ? zastanawiam się właśnie nad zakupem tego OTASowskiego cudeńka - polecasz tę M6-tkę ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
littlekiller Posted December 18, 2011 Author Share Posted December 18, 2011 jak najbardziej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chak510 Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 a jakie ma osłony ( chodzi o liczbę )W sumie i tak lepszy hipcio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
littlekiller Posted December 18, 2011 Author Share Posted December 18, 2011 5 x 200 MJ o ile pamiętam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Ja tam wole Hypcia, Większa ładownia, możliwość dokowania dwóch myśliwców, które zawsze mogą się przydać. Zresztą tyle dyskusji było już o tym. Przeglądnijcie trochę forum to znajdziecie odpowiednie tematy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chak510 Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 popieram Yacka . Hipcio wyposażony na wierzyczki miotacz materii i na przód generatory plazmy to jest to mażenie każdego pilota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kedudg Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Też popieram Yacka Hypcio to najlepszy M6 w grze a co do uzbrojenia to ja zawsze na nim instaluje WMP i było cacy.Teraz gram na modzie XRM i tam go trochę pokombinowali i przesiadłem się na M7 gryf i nim latam jako mobilną bazą i jest uzbrojony w broń szybkostrzelną przeciw myśliwcom i rakietom co nie zmienia opinii o Hypciu że jest najlepszy tylko w w tym modzie trochę go przerobili. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Raczej przerobili broń, a nie statek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kedudg Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 statek też bo ładownia ma tylko 2533 L (miała 3333 XL) mniejsza szybkość inna fakt większa 219 (miała 169) choć to na plus, generatory broni mniejsze 25k a miały 30k, WMP można instalować tylko w głównym uzbrojeniu. pozostał wygląd. Wersja Yaki odrobine inna : cargo 2233 L, prędkość 224, generatory broni 31K ale WMP też tylko na głównych lukach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chak510 Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 a dokładniej co to jest WMP ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kedudg Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Wysokoenergetyczny Miotacz Plazmy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chak510 Posted December 19, 2011 Share Posted December 19, 2011 a co myślicie o generatorze plazmy bo nie jestem pewien czy to dobre uzbrojenie do moich m6 ( smok i hipcio jakbyście nie wiedzieli ) ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts