littlekiller Opublikowano 27 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Pytam tak dla jaj : Jakie nadajecie nazwy swoim statkom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 27 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 "Ciężka Pochwa" wystarczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volvez Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Supernova - NovaMauna Kea - Kea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Dawno temu był już podobny temat: http://xudb.pl/index.php/topic/303-nazwy-wlasnych-statkow/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Rzeczywiście jest taki temat, ale dotyczy on X3: Reunion.Proszę przeczytać wskazany przez Yacka temat.Zamknąłem, otwieram.Dzięki za zwrócenie uwagi na różnicę gier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Uważam, że wersja gry nie ma nic do rzeczy, nazywać własne statki można zarówno w X3R jak i w TC w ten sam sposób.Dlatego jestem za połączeniem obu tematów w jeden.A co do nazw, to oczywiście są skrypty (CLS, ADS itp), które same zmieniają nazwy naszych statków wg. wzorca. Ale o o to chodzi w tym temacie, tylko przede wszystkim o nazwę statku, którym latamy.Mnie już to się znudziło (nazywanie) i ograniczam się tylko do usuwania przedrostka "Twój". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volvez Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Wg. mnie te tematy się różnią (Poza różnicą TC-R).Ten temat jest raczej o nazwie statków kluczowych* i rzadkich które w nazwie zawierają coś co jest prawdziwą nazwą własną jak na przykład "Elisabeth", "Ragnarok". "Valhalla" to raczej nazwa klasy, a nie jednostki.(Mam na myśli okręty flagowe, naprawcze, rakietowe itp)A Tamten temat był bardziej o nazywaniu tych raczej mniej znaczących statków jak transportowce i myśliwce eskortowe.Coś w stylu: "M.T.A.E. Transporter energetyczny HUB".Wprawdzie jest to poniekąd nazwa własna ale konstrukcją bardziej przypomina ID statku i ma cel raczej porządkowy niż estetyczny lub sentymentalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Jak dla mnie nie ma różnicy. Pytanie było jak nazywacie swoje statki. Ktoś ulubionego M7 (lub cokolwiek innego) nazywa "Pluszaczek", ktoś inny "Killer". I o to chodziło, aby pochwalić się tymi nazwami. To, że odpowiedzi zboczyły na temat nazw statków przypisanych do stacji i nazywanych wg jakiegoś klucza, to już inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volvez Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Jak temat zostaje "zboczony" to trzeba go naprostować. Sęk w tym, że piaskownica jest po to żeby Off Topować.Więc niech sobie będą dwa tematy.Tamten i tak był już dość stary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 W dniu 30.09.2011 o 18:46, Volvez napisał:Jak temat zostaje "zboczony" to trzeba go naprostować. Sęk w tym, że piaskownica jest po to żeby Off Topować.Więc niech sobie będą dwa tematy.Tamten i tak był już dość stary.Ale odpowiedzi nadal dotyczyły własnych nazw statków, nie ma więc co prostować.Stary, ale jary, wystarczyło go tylko odświeżyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volvez Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 W sumie to tak.Ale dwa podobne tematy są konsekwencja dwóch podobnych gier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 W dniu 30.09.2011 o 21:02, Volvez napisał:Ale dwa podobne tematy są konsekwencja dwóch podobnych gier.Bynajmniej. Raczej tego, że ktoś nie poszukał odpowiedniego tematu. Gdyby była jak piszesz, drugi temat powstałby w dziale o TC.Ale koniec tej dyskusji, bo zrobił się offtop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Zgadza się. Zamknę na zawsze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
littlekiller Opublikowano 22 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 OkNie zauważyłem posta.Dopiero teraz dotarło do mnie że założyłem temat dotyczący nazw własnych, a sam nie podałem swoich Zrobię to w temacie z Reuniona Ten temat można właściwie zamknąć, żeby zdublowanych postów nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doromeza Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Ja zwykle swojego Tytana MkIII zwykle nazywam "Pogromca", Pogromcę zaś - "Tytan", tak dla jajec Novę zazwyczaj "Xenon Buster" lub "White Panther", Centaura "Anti-Enemy Corvette" lub "Silver Tiger". Ale dla każdego statku wymyślam sobie jakąś charakterystyczną, fajną nazwę. No chyba, że przygotowuję się do czegoś wielkiego, wtedy statki nazywam według poniższego wzoru:[Nazwa operacji]-[Funkcja]-[Kolejny numer statku o tej samej funkcji w danej operacji]Hmmm... Fajnie być pierwszą od końca września zeszłego roku osobą odpowiadającą w temacie zgodnie z jego przeznaczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane_Edain Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Ohoho! Ale stary temat Niemniej nie oprę się chęci pochwalenia się swoim systemem Jako że od xxx-dziesięciu lat używam nicka Kane (a spodobał się ludziskom na tyle że czasami dodaję wyróżnik _Edain) zatem w światach Wspólnoty istnieje i prężnie działa korporacja KaneCorp. Wszystkie obiekty w grze posiadane przeze mnie mają to w nazwie plus opis przeznaczenia (Tyczy fabryk, kopalni, stoczni itd). Flotę natomiast podzieliłem na KaneCorp Fleet (KCF) czyli flotę handlową i KaneCorp Navy (KCN) czyli flotę bojową. Standardowa zatem nazwa statku to np. KCF TL Orca (dla borońskiej orki) lub KCF TS xxWorker (dla statku obsługującego daną fabrykę - wówczas xx to skrót fabryki np Solar).Flotka bojowa en masse to KCN plus typ plus model (np KCN BC Tyr albo KCN HF Nova), oznaczenia typów pobrałem z marynarki/lotnictwa wojskowego. Jedynie Kilka okrętów plus mój osobisty posiadają nazwy własne... do ciekawszych należą KCF TL Boulder Dash, KCN CA Pinokio, czy seria krążowników/pancerników nazwanych podobnie jak okręty z Andromedy, czyli KNC BC Andromeda Ascendant, KCN BC Crimson Sunrise itd....aha... zapomniałbym o zwiadowcach .. oni zawsze mają nazwy typu Where's My Home albo Can't Find the Way itp.... byle było śmiesznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Na ostatnim savie miałem dwa Fenixy, "Erasmus" i "Miura", dwa tytany Tytany "Aquitaine" i "Bastion", Perseusze "Galatea" i "Psamtik", Pythona "Ravana" i Raptora "Rakshasa".Humm, godziny w Freespace wykrzywiają człowieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Freespace się nagrał i mu zostało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane_Edain Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 to podobnie jak u mnie, tylko filmowo - za dużo Andromedy i Stargate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi