Jump to content

Kompleks fabryczny- problem z wyborem

Joshi
 Share

Recommended Posts

Post przeniosłem z innego wątku.

Witam i proszę o poradę. Postawiłem elektrownię słoneczną M w Home of Light. Dobrze prosperuje, nie narzekam. Nie mam z tego jakichś ogromnych pieniędzy ale czego się spodziewać? Postanowiłem zamienić swoją elektrownię w mały kompleks- wybór padł na destylarnię gwiezdnej wódki. Podpiąłem pod elektrownię dwie farmy pszenicy M i destylarnię L. Nie zdążył zakończyć się jeden cykl produkcyjny gdy moje fabryki zaatakowały argońskie siły zbrojne. Na szczęście miałem save przygotowany właśnie na takie okoliczności, więc nie jestem stratny. I tu pojawia się moje pytanie: w co zainwestować by wykorzystać elektrownię słoneczną którą już posiadam? Fabryka rakiet Moskit? Coś nie-militarnego? A może po prostu podpiąć pod elektrownię kilka farm pszenicy? Tylko czy wtedy miałbym większy zysk niż z samej elektrowni?

Co do destylarni- czy są jakieś argońskie sektory gdzie siły zbrojne nie będą atakować destylarni?

W dniu 24.09.2011 o 12:34, Joshi napisał:

Post przeniosłem z innego wątku.

Witam i proszę o poradę. Postawiłem elektrownię słoneczną M w Home of Light. Dobrze prosperuje, nie narzekam. Nie mam z tego jakichś ogromnych pieniędzy ale czego się spodziewać? Postanowiłem zamienić swoją elektrownię w mały kompleks- wybór padł na destylarnię gwiezdnej wódki. Podpiąłem pod elektrownię dwie farmy pszenicy M i destylarnię L. Nie zdążył zakończyć się jeden cykl produkcyjny gdy moje fabryki zaatakowały argońskie siły zbrojne. Na szczęście miałem save przygotowany właśnie na takie okoliczności, więc nie jestem stratny. I tu pojawia się moje pytanie: w co zainwestować by wykorzystać elektrownię słoneczną którą już posiadam? Fabryka rakiet Moskit? Coś nie-militarnego? A może po prostu podpiąć pod elektrownię kilka farm pszenicy? Tylko czy wtedy miałbym większy zysk niż z samej elektrowni?

Co do destylarni- czy są jakieś argońskie sektory gdzie siły zbrojne nie będą atakować destylarni?

http://xudb.pl/index.php/topic/106-watek-handlowo-produkcyjny/page__p__30774#entry30774

Dziękuję za odpowiedź. W zasadzie już sam nie wiem gdzie odpisywać, z jednej strony tamten temat tyczy X3 Reunion, z drugiej w kategorii o TC nie ma wątku traktującego o handlu. Raz jeszcze dziękuję. Oczywiście z chęcią przeczytam propozycje innych.

• 3 months later...

Dobra żeby nie zanieczyszczać forum wybudowałem w Ore Bert kompleks samowystarczalny produkujący osłony 1mwj . No i okazał się problem nie zbieram z tego kompleksu kasy ponieważ handlarze sprzedają mi jakieś surowce które są akurat u mnie w sile produkcji . Możecie mi pomóc.

Zakładam, że chodzi ci o sprzedaż. Przedstawiciel handlowy czasami zabiera końcowe produkty na sprzedaż, moja sieć UT czasami zawita do kompleksu i trochę odciąży magazyn, a resztę załatwiają prywatni przedsiębiorcy. W moim przypadku najlepiej schodziła wódka i to w nią inwestowałem najbardziej. Grunt to znaleźć cenę, która pozwala zarobić i jest na tyle atrakcyjna, aby AI również się na nią skusiło.