Joshi Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Post przeniosłem z innego wątku.Witam i proszę o poradę. Postawiłem elektrownię słoneczną M w Home of Light. Dobrze prosperuje, nie narzekam. Nie mam z tego jakichś ogromnych pieniędzy ale czego się spodziewać? Postanowiłem zamienić swoją elektrownię w mały kompleks- wybór padł na destylarnię gwiezdnej wódki. Podpiąłem pod elektrownię dwie farmy pszenicy M i destylarnię L. Nie zdążył zakończyć się jeden cykl produkcyjny gdy moje fabryki zaatakowały argońskie siły zbrojne. Na szczęście miałem save przygotowany właśnie na takie okoliczności, więc nie jestem stratny. I tu pojawia się moje pytanie: w co zainwestować by wykorzystać elektrownię słoneczną którą już posiadam? Fabryka rakiet Moskit? Coś nie-militarnego? A może po prostu podpiąć pod elektrownię kilka farm pszenicy? Tylko czy wtedy miałbym większy zysk niż z samej elektrowni?Co do destylarni- czy są jakieś argońskie sektory gdzie siły zbrojne nie będą atakować destylarni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 W dniu 24.09.2011 o 12:34, Joshi napisał:Post przeniosłem z innego wątku.Witam i proszę o poradę. Postawiłem elektrownię słoneczną M w Home of Light. Dobrze prosperuje, nie narzekam. Nie mam z tego jakichś ogromnych pieniędzy ale czego się spodziewać? Postanowiłem zamienić swoją elektrownię w mały kompleks- wybór padł na destylarnię gwiezdnej wódki. Podpiąłem pod elektrownię dwie farmy pszenicy M i destylarnię L. Nie zdążył zakończyć się jeden cykl produkcyjny gdy moje fabryki zaatakowały argońskie siły zbrojne. Na szczęście miałem save przygotowany właśnie na takie okoliczności, więc nie jestem stratny. I tu pojawia się moje pytanie: w co zainwestować by wykorzystać elektrownię słoneczną którą już posiadam? Fabryka rakiet Moskit? Coś nie-militarnego? A może po prostu podpiąć pod elektrownię kilka farm pszenicy? Tylko czy wtedy miałbym większy zysk niż z samej elektrowni?Co do destylarni- czy są jakieś argońskie sektory gdzie siły zbrojne nie będą atakować destylarni? http://xudb.pl/index.php/topic/106-watek-handlowo-produkcyjny/page__p__30774#entry30774 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joshi Opublikowano 24 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Dziękuję za odpowiedź. W zasadzie już sam nie wiem gdzie odpisywać, z jednej strony tamten temat tyczy X3 Reunion, z drugiej w kategorii o TC nie ma wątku traktującego o handlu. Raz jeszcze dziękuję. Oczywiście z chęcią przeczytam propozycje innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chak510 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Dobra żeby nie zanieczyszczać forum wybudowałem w Ore Bert kompleks samowystarczalny produkujący osłony 1mwj . No i okazał się problem nie zbieram z tego kompleksu kasy ponieważ handlarze sprzedają mi jakieś surowce które są akurat u mnie w sile produkcji . Możecie mi pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bufi Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 1MW stawia sie w Antigone Memorial albo innym z EqDockiem.A cenę chociaż zmniejszłeś o 1 od średniej?P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chak510 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 ze sprzedażą osłon nie ma problemu tylko żeby handlarze nie sprzedawali u mnie surowców nawet jak jest cena o jeden mniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bufi Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 To zabroń komplexowi skupowania surowców albo cenę zmniejszaj az przestaną przywoźić. Mi to w ogóle nie przeszkadza, bo jak magazyny się zapełnią to tylko na bierząco będą dowozić.P> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chak510 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 a no masz racje ustawiłem na sprzedaj kup i teraz po 6 minutach na secie będzie zarobek ok 700 000 na godzine tak mi wyszło w kalkulatorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteropeter Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Ja towary które sam produkuję zabraniam skupować moim stacjom, ewentualnie cenę skupu ustawiam na najniższą możliwą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chak510 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 a sprzedż ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteropeter Opublikowano 1 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zakładam, że chodzi ci o sprzedaż. Przedstawiciel handlowy czasami zabiera końcowe produkty na sprzedaż, moja sieć UT czasami zawita do kompleksu i trochę odciąży magazyn, a resztę załatwiają prywatni przedsiębiorcy. W moim przypadku najlepiej schodziła wódka i to w nią inwestowałem najbardziej. Grunt to znaleźć cenę, która pozwala zarobić i jest na tyle atrakcyjna, aby AI również się na nią skusiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chak510 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 u mnie cena teraz wygląda ciepło ale nie gorąco czyli dokładnie 4.500 kredytów za 1 osłone . Dziwi mnie jedno dlaczego przybyło aż tyle M5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteropeter Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 A jaką osłonę M5 wozi ze sobą? Swoją drogą osłony 1MJ należą do jednego z najchodliwszych towarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chak510 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 no fakt no fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi