Skocz do zawartości

fabuła Budowa Św. Gonerów problem z zadokowaniem do habitatu pir.

Green
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 23.09.2011 o 00:27, Green napisał:

o co "kaman" ???

No ja też.

Nie możesz zadokować, czy po zadokowaniu nic się nie dzieje?

Łączność nawiązujemy tylko za pierwszym razem, wtedy zmienia się status Habitatu z wrogiego na przyjacielski i możemy dokować.

Po dostarczeniu zioła otrzymujemy informację że mamy dostarczyć Miny, kupujemy je, wracamy do Habitatu, miny znikają z ładowni a my musimy uciekać bo Habitat zrobi BUM.

witaj Yacek

nie mogę zadokować "brak pozwolenia na dokowanie"

za pierwszym razem kiedy dostarczyłem zioło nawiązałem komunikat (ten koleś był podświetlony takimi wstążeczkami a habitat symbolem książki - notabene teraz jest tak samo) i po skanowaniu otrzymałem pozwolenie na dokowanie a teraz czekam z minami (6o szt.) i "muka" 😀

może kolesie zwietrzyli podstęp i postanowili zmienić scenariusz rozgrywki (wybitna inteligencja AI) 😀

są wrogo nastawieni, gdyż podświetleni są na czerwono, u mnie w opcjach ustawione mam aby pokazywać wrogo nastawionych natomiast piratów mam jako przyjaciół nastawionych, zmiany w tych opcjach niczego odnośnie meritum sprawy nie zmieniają 😁

tak czy siak - stoję z fabułą

zastanawiam się czy ma to znaczenie, gdyż przy bramie Gaian Star było mnóstwo st. pirackich, które się na mnie rzuciły, no to im tyłki skopałem, może to spowodowało wrogie nastawienie habitatu pir 😀 .

dodane:

sprawdzałem zapisy wcześniejsze i zanim pojawiłem się w tym sektorze habitat pir. był już wrogo nastawiony,

co z tym fantem zrobić?

dodane:

okazuje się, że w trakcie zbierania min, pozwoliłem sobie ot tak przy okazji zniszczyć statek pir. przewożący materiały niebezp. i prawdopodobnie to mogło zmienić nastawienie habitatu,

tak więc powróciłem do wcześniejszych zapisów (bardzo dobry i przydatny nawyk) i już bez szaleństw zebrałem miny i wszystko jest O.K.

dzięki Yacek