Jump to content

Głosy komputera pokładowego

Omicron
 Share

Recommended Posts

W dniu 8.09.2011 o 08:58, Renegade napisał:

A gdzie jest ten plik 0001-L048? Nie mogę go znaleźć, nawet wyszukiwarka nie pomaga 😀

Oryginalny w plikach 13.cat/dat (jeśli masz patcha 3.1)

Na Mamucie z moimi poprawkami błędów, link znajdziesz w temacie: http://xudb.pl/index.php/topic/512-bledy-w-tlumaczeniu-pl/

Jeśli chodzi o napisy wszystko zadziałało ale głosy nadal angielskie. Nawet bez poprawionego spolszczenia (ustawione oryginalne niemieckie napisy. z oryginalnym spolszczeniem nie próbowałem, bo nie wiem jak ten plik cat/dat wypakować, edytować, a potem znów spakować).

No cóż, chyba jednak będę musiał grać na angielskich głosach. Nie jest to aż takie ważne ale jeśli macie jeszcze jakieś pomysły to pisać śmiało 😀

Zarejestrowałem grę na steamie i? "Serwery steam są w tej chwili zbyt zajęte, by zająć się twoją sprawą. Spróbuj ponownie za kilka minut". Próbuję już od 5 godzin i ciągle to samo 😀

Nie wiedziałem, że wersja z pomarańczowej kolekcji ma klucz steam 😀

Dzięki za pomoc, myślę, że jeśli steam w końcu znajdzie dla mnie chwilkę to już sobie z resztą dam radę 😁

W dniu 9.09.2011 o 20:16, Renegade napisał:

Zarejestrowałem grę na steamie i? "Serwery steam są w tej chwili zbyt zajęte, by zająć się twoją sprawą. Spróbuj ponownie za kilka minut". Próbuję już od 5 godzin i ciągle to samo 😀

Poszukaj opcji zmiany serwera z którym będziesz łączył,

Hah. Też zastanawiałem się jak wydusić z gry komputer mówiący "Incoming message" bo bardzo mi się to podobało i ustawiłem jako dzwonek w telefonie na esesmesa. Mniejsza z tym. Dźwięk nagrałem chałupniczo za pomocą Audiacity - w panelu sterowania w opcjach nagrywania dźwięku włączasz "stereo mix" i jeśli wszystko jest ok to po włączeniu nagrywania w Audiacity po testowym użyciu jakiegokolwiek dźwięku powinny pojawić się wybrzuszenia na linii nagrywania (beh nie wiem jak to się nazywa 😀 fale może, ale nie wygląda jak fale 😁). Kazałem jednemu statkowi przesunąć się kawałek, a że ma włączone raportowanie to po chwili jak przyszła wiadomość komputer powiedział "incoming message". Potem tylko przyciąć w Audiacity żeby mieć tylko ten fragment na którym Ci zależy i gotowe.

"incoming message" jest może łatwy do nagrania, ale niektóre inne teksty nie mogą być odczytane poza stacją (na stacji nie gra muzyka więc jak nie chcesz mieć jej w tle to nagrywaj będąc na stacji, o ile się da). Ale to też można rozwiązać łatwo w sumie, bo pliki z muzyką są w formacie .mp3, więc dany utwór zastępujesz ciszą i voila! (tylko nie usuwaj pliku z katalogu, bo będzie błąd odczytu) Cichą .mp3 którą możesz też w audiacity nagrać 😀 Oczywiście zrobić backup pliku wcześniej 😀

W dniu 14.09.2011 o 08:40, Samotny napisał:

Marcin626, u mnie nie ma takiej opcji w audacity

W audiacity nie, owszem, trochę pokrętnie napisałem, 😀 chodziło mi że w Start -> Ustawienia -> Panel sterowania -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka audio -> nagrywanie dźwięku -> głośność i tam będzie stereo mix, który trzeba włączyć.