Jump to content

Wynajęty mamut, zwrot towaru.

Cerber
 Share

Recommended Posts

Wynająłem mamuta do przewozu kopalni rudy. Chciałem ją umiejscowić w ore belt, ale podczas transportu przypomniało mi się, że w Reunion w sektorze Midnight Star (jakoś tak się zwał, w Reunion jego za północną bramą były sektory gonerskie) była taka fajna asteroida z stopniem wydobycie powyżej 100. Więc sprawdziłem i tutaj też jest 😀 . Kupiłem mamuta i teraz pytanko - czy da się przerzucić tą kopalnie z mamuta wynajętego do mojego? Ewentualnie, czy da się go jakoś zmusić do skoku, bo napęd skokowy ma, tylko ogniw brak :/ .

Każ wynajętemu zadokować do najbliższej stoczni lub doku. Zadokuj swojego tam. Sprawdź czy jest możliwa wymiana. Wynajęty jest na liście Twoich własności więc jest szansa.

Do skoku go nie zmusisz.

PS. Pogadaj z LeWaR-em, może to jego Mamut? 😀

• 4 weeks later...

W każdym głównym sektorze (tym ze stocznią) każdej rasy, lata statek TL tej rasy (Mamut, Słoń, Albatros itp.). Po nawiązaniu łączności ze statkiem rozmawiamy z Kapitanem statku i on pyta się czy mamy jakieś zadanie dla niego. Potwierdzamy, następują krótkie formalności związane z podaniem przez kapitana ceny za lot. Jeśli się zgadzamy, statek jest wynajęty przez nas, zlecamy mu lot do stocznie, gdzie chcemy kupić stację, a po zakupie lot do sektora gdzie chcemy wybudować stację. Wszystkie polecenie dotyczące lotu i budowy wydajemy poprzez komunikację z kapitanem statku. Tego uczyła fabuła X3R.

Statki cywilne to co innego, z nich nie ma pożytku.

• 6 months later...

Statki cywilne- małe upierdliwe uciekające przed transporterem toksyn latają bez celu i są mało warte jedynym pożytkiem jest to że krzaki lubią do nich strzelać.

Nie wiedziałem że da się kupić stacje bez posiadania mamuta na własność.