Cerber Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Wynająłem mamuta do przewozu kopalni rudy. Chciałem ją umiejscowić w ore belt, ale podczas transportu przypomniało mi się, że w Reunion w sektorze Midnight Star (jakoś tak się zwał, w Reunion jego za północną bramą były sektory gonerskie) była taka fajna asteroida z stopniem wydobycie powyżej 100. Więc sprawdziłem i tutaj też jest . Kupiłem mamuta i teraz pytanko - czy da się przerzucić tą kopalnie z mamuta wynajętego do mojego? Ewentualnie, czy da się go jakoś zmusić do skoku, bo napęd skokowy ma, tylko ogniw brak :/ . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Każ wynajętemu zadokować do najbliższej stoczni lub doku. Zadokuj swojego tam. Sprawdź czy jest możliwa wymiana. Wynajęty jest na liście Twoich własności więc jest szansa.Do skoku go nie zmusisz.PS. Pogadaj z LeWaR-em, może to jego Mamut? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Właśnie tak zrobiłem w pierwszej kolejności, ale niestety nie ma. Trudno, milion to nie majątek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
littlekiller Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 WitamPisaliście o wynajmowaniu mamuta na czas transportu stacji i w związku z tym mam pytanie: Jak to wygląda w praktyce, taki wynajem. W niektórych sektorach znajduję mamuty oznaczone jako statki cywilne, czy o nie chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 W każdym głównym sektorze (tym ze stocznią) każdej rasy, lata statek TL tej rasy (Mamut, Słoń, Albatros itp.). Po nawiązaniu łączności ze statkiem rozmawiamy z Kapitanem statku i on pyta się czy mamy jakieś zadanie dla niego. Potwierdzamy, następują krótkie formalności związane z podaniem przez kapitana ceny za lot. Jeśli się zgadzamy, statek jest wynajęty przez nas, zlecamy mu lot do stocznie, gdzie chcemy kupić stację, a po zakupie lot do sektora gdzie chcemy wybudować stację. Wszystkie polecenie dotyczące lotu i budowy wydajemy poprzez komunikację z kapitanem statku. Tego uczyła fabuła X3R.Statki cywilne to co innego, z nich nie ma pożytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trucx Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Statki cywilne- małe upierdliwe uciekające przed transporterem toksyn latają bez celu i są mało warte jedynym pożytkiem jest to że krzaki lubią do nich strzelać.Nie wiedziałem że da się kupić stacje bez posiadania mamuta na własność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 W dniu 2.04.2012 o 20:18, Trucx napisał:Nie wiedziałem że da się kupić stacje bez posiadania mamuta na własność.Jakbyś przeczytał instrukcje do gry, to byś wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trucx Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 A gdy chcę postawić stacje w tym samym sektorze co mamut to będzie opłata bo mi pisało że 1000kr za bramę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
littlekiller Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Jeżeli budujesz w tym samym sektorze w którym kupiłeś fabrykę to nie płacisz nic bo opłata jest de facto- za przekraczanie bram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trucx Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 A ja mam ją muszę dostarczyć z Legend 's Home do Omicore Lyrane/Black hole sun,Troszkę zapłacę XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi