Chaotic Posted August 5, 2011 Share Posted August 5, 2011 Mam problem.Zainstalowałem parę statków z XTM w stoczniach pojawiły się od razu ale żeby gdzieś sobie latały ot tak to ich nie ma. Czy trzeba poczekać aby się pojawiły? Szukałem ich też mapą Skorpa"Find ships in galaxy" ale niema tam ich ani M3 ani M7 pusto tylko te z podstawki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted August 5, 2011 Share Posted August 5, 2011 Jak i w jakim formacie je instalowałeś?Jeśli jako .spk dodałeś pojedyncze statki do gry, to nie ma szans aby latały używane przez NPC. Statki takie są tylko do kupienia w stoczniach dla gracza. Jeśli chcesz zobaczyć statki z XTM-a w użyciu przez pilotów NPC, zainstaluj XTM-a. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaotic Posted August 5, 2011 Author Share Posted August 5, 2011 Najpierw je wyciągnąłem z moda a potem zainstalowałem jako .xsp przez Plugina cycrowa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted August 5, 2011 Share Posted August 5, 2011 W dniu 5.08.2011 o 18:26, Chaotic napisał:Najpierw je wyciągnąłem z moda a potem zainstalowałem jako .xsp przez Plugina cycrowaCzyli na jedno wychodzi. Zobacz do mojego poprzedniego postu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaotic Posted August 5, 2011 Author Share Posted August 5, 2011 Z ciekawości uruchomiłem nową grę i jakoś pojawiła się Kea i Skate ale M7 już nie było. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted August 5, 2011 Share Posted August 5, 2011 Wszystko zależy od pliku Jobs. Cześć statków jakie pojawiają się w grze nie ma sprecyzowanego modelu tylko klasę (np. M3), wtedy NPC będą używać wszystkich dostępnych w grze modeli statków tej klasy, w tym dodanych.Również edytując statek w formacie .spk, można zdefiniować czy mają go używać piloci NPC.Niemniej jednak polecałbym instalację XTM-a. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts