Eradorius Posted August 24, 2008 Share Posted August 24, 2008 Witam wszystkich użytkowników, to mój pierwszy post i oczywiście będę się w nim zwracał się o pomoc 1. Ściągnąłem sobie z strony Cycrowa (ziemskiego Odyna) i dodałem oryginalny opis z gry: "Odyn to główna klasa krążowników liniowych Ziemskiej Floty Kosmicznej, wyposażona w zaawansowane uzbrojenie i hangary myśliwców. Okręt ten zarojektowano jako ruchomą bazę działań Ziemskiej Floty Kosmicznej w obrębie Układu Słonecznego.". W grze skróciło się to do "Odyn to gwnya klasa krownikw", czy może wie ktos jak to poprawić?2. Jeśli zmienię ustawienia statku (np. zmienię obsługiwaną broń), to czy da się podmienić statek tak by nie dodawać kolejnego (w grze na savie mam ten statek i chciałbym by pojawiła się możliwość obsługi dodatkowej broni) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azakal Posted August 24, 2008 Share Posted August 24, 2008 Ad 1Zmień język na polski w ustawieniach statku (4B)Ad 2Możesz wyedytować statek który masz już w posiadaniu. Jak chcesz zmienić broń której może używać ten statek, ściągnij X3 Editor ze strony www. doubleshadow.wz.cz i znajdz (za pomocą X3 Editora) ten statek w ostatnim pliku cat/dat w katalogu głównym gry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eradorius Posted August 24, 2008 Author Share Posted August 24, 2008 Chodzi o zakładkę Text? Bo jeśli tak to wpis wygląga tak: Language 48, Ship name Odyn, Description w/w Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azakal Posted August 24, 2008 Share Posted August 24, 2008 Nie, musisz kliknąć configure ship na pasku narzędzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eradorius Posted August 24, 2008 Author Share Posted August 24, 2008 - Tak to u mnie wygląda, w obydwóch oknach jest 48EDIT IVRozwiązałem to , jest opcja: "Use existing text ID" , dla Odyna w X3 edytorze wynosi 6941, efekt: opisy itp. działa tak jak oryginalny Odyn.Dziękuje panowie za całą pomoc jaką mi okazaliście Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El_Dar Posted August 28, 2008 Share Posted August 28, 2008 a mam pytanie czy w Odynie dodanym z stronki Cycrowa a nie z XTM można dokować ?? no ja mam Odynka z XTM i tam dokować niemożna pomimo że ma hangary i to spore Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eradorius Posted August 28, 2008 Author Share Posted August 28, 2008 Tak można, również TS i M6/7 (2 sloty pod silnikami). Ja "lekko " zmodyfikowałem jego statystyki bo nie są takie same jak wersji oryginalnej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El_Dar Posted August 29, 2008 Share Posted August 29, 2008 hm .... to trza się zastanowić nad podmianą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El_Dar Posted October 1, 2008 Share Posted October 1, 2008 to może dodasz tego Odyna na LeWaR'owskiego Mamuta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eradorius Posted October 1, 2008 Author Share Posted October 1, 2008 Poszłooo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts