Cerber Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 RE 4Zalety:- długość fabuły (mówią, że zajmuje ok. 20 godzin, ale mizajęła niecałe 17 na najwyższm poziomie, ale to i tak świetny wynik)- dodatkowe fabuły poboczne, które uzupełniją historię (dodatkowe 5-8 godzin zabawy)- tryb najemnicy, czyli zabijanie zombi na czasWady:- brak obsługi myszki (WTF?)- brak multiGra naprawdę mi się spodobała, a zwłaszcza tryb najemnicy, gdzie możemy masowo mordować nieumarłych . Grafika nawet, jak na dzisiaj jest w miarę dobra.RE 5Tutaj największą wadą, jaką znalazłem jest liniowość. No i trzeba uważać bo quick time eventy pojawiają się w niespodziewanych momentach, kiedy my oglądamy sobie przerywnik filmowy (bywa wkurzające). Jest też tryb najemnicy, gdzie mamy o wiele więcej map i postaci niż w RE 4. W trybie najemicy są 3 "podtryby" solo, czyli to samo, co w 4. Duet czyli wyrzynka w maks 4 osoby (hmmm 4-osobowy duet? ). Ostatni jest to tryb "Bez litości" stworzony specjalnie dla graczy PC'towych. W tym podtrybie zombi zalewają nas i to dosłownie. O ile w trybie singlu w pewnym czsie nie trudno kogokolwiek znaleść, to tutaj samotność nam niegrozi . Jeśli chodzi o czs potrzebny na przejście kampani to jest to standardowe 7-8 godzin. Po przejściu kampani odblokowuje się nowy poziom trudności, gdzie jeden cios oznacza śmierć (ostro ). Kampanię możemy przechodzić we dwie osoby, albo z botem. Niestety bot jest dość głupi i częśto ustawia się albo za nami i pakuje cały magazynek w nasze plecy, albo przed nami - dokładnie na lini ognia. Marnuje też środki lecznicze. Ogólnie, z racji tego, iż lubię zabijać zombi, gra bardzo mi się spodobała, a zwłaszcza co-op. No i gra obsługuje myszkę.Grał/gra ktoś może w RE5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudolf Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Grałem w 5cz tej gry i podpisuję się pod Twoją opinią , ogólnie gra bdb . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi