S11 Posted August 22, 2008 Share Posted August 22, 2008 Spotkałem się z dziwnym bugiem. Lecąc na obrzeżach tego sektora w poszukiwaniu południowej bramy, zauważyłem oznaczenie statku, jakby porzuconego. Podleciałem, namierzyłem i okazało się, że to "szczątki statku". Podleciałem jeszcze bliżej, aż odległość pomiędzy mną i namierzonym obiektem wyniosła 5 (pięć) metrów. Tyle tylko, że przede mną nic nie było. Komputer namierzał obiekt, którego śladu przede mną nie było, nawet poświaty, konturów, niczego. Mogłem przez to przelecieć, ostrzelać - bez efektu. Zupełnie jakby tym obiektem było coś wielkości piksela. No może nie do końca bez efektu, zrobiłem jeszcze parę screenshotów, a wtedy po chwili komp dostał zadyszki i zwolna zawiesił się na amen. Pomógł restart kompa. Miał ktoś coś podobnego w swojej grze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted August 22, 2008 Share Posted August 22, 2008 Tak, niewidzialną stocznię Xenków, była na mapie sektora, a mogłem przelecieć przez nią na wylot, nie wiedząc nawet że już ją minąłem. Statek Castrum z poleceniem "Atakuj" latał koło niej i nie wiedział co zrobić, ale jak wyskoczyłem z tego sektora to ją rozwalił, przynajmniej zameldował mi o tym i stocznia znikła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S11 Posted August 23, 2008 Author Share Posted August 23, 2008 A nie miałeś problemów technicznych z kompem, mój się zawiesił kompletnie .Zaraz zobaczę czy mi czegoś z sejwami nie pokręciło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted August 23, 2008 Share Posted August 23, 2008 Nie, żadnych. Więc pewnie sytuacja podobna, ale powód wystąpienia bugu inny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeWaR Posted August 24, 2008 Share Posted August 24, 2008 Miałem podobne problemy ze statkami wielkości pixela. Nic nie pomagało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts