S11 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Spotkałem się z dziwnym bugiem. Lecąc na obrzeżach tego sektora w poszukiwaniu południowej bramy, zauważyłem oznaczenie statku, jakby porzuconego. Podleciałem, namierzyłem i okazało się, że to "szczątki statku". Podleciałem jeszcze bliżej, aż odległość pomiędzy mną i namierzonym obiektem wyniosła 5 (pięć) metrów. Tyle tylko, że przede mną nic nie było. Komputer namierzał obiekt, którego śladu przede mną nie było, nawet poświaty, konturów, niczego. Mogłem przez to przelecieć, ostrzelać - bez efektu. Zupełnie jakby tym obiektem było coś wielkości piksela. No może nie do końca bez efektu, zrobiłem jeszcze parę screenshotów, a wtedy po chwili komp dostał zadyszki i zwolna zawiesił się na amen. Pomógł restart kompa. Miał ktoś coś podobnego w swojej grze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Tak, niewidzialną stocznię Xenków, była na mapie sektora, a mogłem przelecieć przez nią na wylot, nie wiedząc nawet że już ją minąłem. Statek Castrum z poleceniem "Atakuj" latał koło niej i nie wiedział co zrobić, ale jak wyskoczyłem z tego sektora to ją rozwalił, przynajmniej zameldował mi o tym i stocznia znikła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S11 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 A nie miałeś problemów technicznych z kompem, mój się zawiesił kompletnie .Zaraz zobaczę czy mi czegoś z sejwami nie pokręciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Nie, żadnych. Więc pewnie sytuacja podobna, ale powód wystąpienia bugu inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Miałem podobne problemy ze statkami wielkości pixela. Nic nie pomagało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi