pershing Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 gra lub grał w ktoś może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moskit Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Grałem namiętnie tuż po premierze, a teraz czasu na Civkę brak. ;( A ostatnio mocno mnie ciągnie, aby ja uruchomić i zagłębić się w nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shivon Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Mój brat przymierza się do zakupu na wakacje. Pożyjemy, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershing Opublikowano 21 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 właśnie zastanawiam się czy kupić...owszem IV była świetna ale słyszałem że z V jest trochę problemów...gdzieś tydzień temu wyczytałem gdzieś że jest jakiś mod dodający... Oczywiście Polskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shivon Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Oni zazwyczaj mieli nas w "siedzeniu", więc się nie dziwię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershing Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 niestety zgodzę się z Tobą rozumiem że możę zadnę z Nas mocarstwo ale kto rozgromił pod Wiedniem Ottomanów? Jan III Sobieski dowodząc armią Polsko-Austriacko (i chyba jeszcze Niemieckie wojska tam były nie pamiętam)...A kto pokonał armię krzyżacką, która wtedy stanowiła kwiat rycerstwa w Europie?ech i zadnego szacunku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gleavess Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Problem w tym, że to było kilkaset lat temu. Poza tym potem Polska była pod zaborami. I tak te argumenty nie mają znaczenia. Im dalej na wschód tym większe piractwo, rozumiecie o co mi chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershing Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 trzech na jedneg? ciekawe którę państwo dałoby sobie rade...trudno na szczęście mamy osoby które potrafią stworzyć fajne mody i pamiętają o Nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gleavess Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Nie chodzi o to, że było trzech na jednego. Polska została zaatakowana, ponieważ była osłabiona przez przywileje szlacheckie, małe znaczenie króla, wolne elekcje i liberum veto. Gdyby Polska była silnym państwem to ona rozbierałaby sąsiadów. No, koniec offtopu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Ale dodam coś od siebie jeszcze,zobaczcie że pomimo tych sporów wewnętrznych oraz ataków zewnętrznych przetrwaliśmy - tyle lat historii. I właśnie chociażby z tego powodu jestem dumny że urodziłem się w kraju nad Wisłą. Jest parę takich rzeczy unikatowych w Polakach których nie znajdziesz w innych narodach.PS. Wszyscy tu po przytaczali takie takie bitwy jak pod Wiedniem czy pod Grunwaldem. Nie można też zapominać o Bitwie Warszawskiej (cudem bo cudem ale zatrzymano pochód bolszewików na zachód) oraz o nieocenionej pomocy Polaków w bitwie o Anglię. Kolejną sprawą jest rozwiązanie szyfru Enigmy przez zespół polskich matematyków.To tak na zakończenie:Fragment "Testament mój" autorstwa Juliusza Słowackiego" (...)Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadzieiI przed narodem niosą oświaty kaganiec;A kiedy trzeba, na śmierć idą po kolei,Jak kamienie przez Boga rzucone na szaniec!...(...) "To tak na zakończenie offtopu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi