Jump to content

handel

elgyd
 Share

Recommended Posts

Jak znaleźć najlepszą ofertę zakupu?

Mam porozstawiane satelity w różnych miejscach. Czy muszę przeglądać każdą osobno?

A może da się zrobić tak żeby na przykład w jednej tabelce pokazały się zestawienia z wielu sektorów?

W dniu 4.06.2011 o 17:16, elgyd napisał:

Jak znaleźć najlepszą ofertę zakupu?

Mam porozstawiane satelity w różnych miejscach. Czy muszę przeglądać każdą osobno?

A może da się zrobić tak żeby na przykład w jednej tabelce pokazały się zestawienia z wielu sektorów?

W czystej grze nie. Możesz sprawdzać Lokalizatorami Cen kup/sprzedaży, ale ogranicza się to tylko do jednego sektora.

Jeśli natomiast szukasz skryptu to zacząć powinieneś od tematu X3TC - spolszczenia do skryptów, znajdziesz tam wiele przydatnych skryptów. Masz tam krótkie opisy co dany skrypt robi, więc powinieneś się zorientować.

Ja polecałbym zainteresować się skryptami 18. TIS - Teladi Information Service i 19. Universal Best Buys/Sells Locator. Wiem, linki do tematów z opisami na forum xudb nie działają, ale wyszukiwarka je znajdzie. Nad linkami pracuje Riess (mam nadzieję że pracuje i poprawia je systematycznie 😛 )

OK. Ściągnąłem Universal Best Buys/Sells Locator. Mały problem mam.

Kiedy chcę go używać i na przykład chcę znaleźć dobrą cenę steków wołowych to znajduje mi ceny tylko w sektorze którym jestem. Na stronie z której ściągałem ten script widać że znajduję ceny w większej ilości sektorów. Dlaczego u mnie nie?

W dniu 5.06.2011 o 21:46, elgyd napisał:

A jak użyć ten mod: Extended Trade Command Software.

Zainstalowałem go ale nie mogę go wybrać. Co trzeba mieć aby go używać, a może trzeba go gdzieś kupić?

1. Nie mod, tylko skrypt, zobacz do FAQ jak nie wiesz co to jest skrypt , a co mod.

2. Nie pisz kolejnych pytań w tym samym temacie. Tematów o handlu było już kilka, jest też temat o skrypcie Extended Trade Command Software. Poszukaj zawsze odpowiedniego tematu i tam zadaj pytanie. Nie twórz kolejnego tematu o wszystkim.

ETCS działa tak samo jak Polecenie Handlowe Mk1 i Mk2. TS (lub inny statek) musi mieć te polecenia, musi być przypisany do jakiejś stacji (jako baza), wtedy w rozkazach handlowych pojawią się nowe polecenia, a w nich będzie można wszystko lepiej skonfigurować.