nekkoru Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Przed tygodniem postanowiłem znów rozpocząć przygodę z X3 TC (3.0). Prócz tych modów co zwykle, postanowiłem wrzucić kilka okrętów (z gwiezdnych wrót: Prometheus X303 by Balogt/cycrow oraz SG_Goauld_Hatak by Megaship), i mój problem polega na tym, że pomimo 50 godzin gry, żadnego z tych okrętów nie widziałem ani nie słyszałem. Ktoś wie co zrobić aby ujrzeć te stateczki? Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Wrzuciłeś jako jednego moda czy każdy statek osobno? Zainstaluj bodajże SRM jeśli się nie mylę. Ten mod ma sporo statków, Instalacja statków w pojedynke do TC mija się z celem, bo są baaardzo duże problemy z dodawaniem statków i przeważnie nie działają jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nekkoru Opublikowano 17 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Zainstalowałem je pojedynczo. A to nie ma tak jak np. w GTA, że zainstalowany pojazd zastępuje po prostu inny? Jeśli nie, to jak rozwiązywana jest kwestia rozlokowywania statków, w której rasie się pojawiaj,a na czyich stoczniach są do kupienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 W dniu 17.05.2011 o 08:36, nekkoru napisał:Zainstalowałem je pojedynczo. A to nie ma tak jak np. w GTA, że zainstalowany pojazd zastępuje po prostu inny? Jeśli nie, to jak rozwiązywana jest kwestia rozlokowywania statków, w której rasie się pojawiaj,a na czyich stoczniach są do kupienia?To nie jest tak. Statki pojawiają się jako dodatkowe i to tylko dostępne dla gracza, NPC nie używają (albo prawie nie używają) tych statków. Gdzie dane statki się pojawią, zależy od ustawień w pliku .xsp. Można to było podglądnąć w starym PM dla X3R, czy nowy ma taką możliwość to nie wiem, bo nie używam. A raczej chyba nie, bo format .xsp nie jest już używany do tworzenia nowych statków. W TC nowe statki dodaje się modami, wszystkie (prawie) statki .xsp pochodzą z X3R. I podobnie jak LeWaR nie polecam dodawania do TC statków w formacie .xsp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szynszyl Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 To ja się zapytam jest jakiś mod dodający statki ze świata star treka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 W dniu 25.06.2011 o 11:24, Szynszyl napisał:To ja się zapytam jest jakiś mod dodający statki ze świata star treka??Jest. Nawet kilka. Dwa z nich to SRM i Multi-galaxy mod. A, jeszcze DDTC też miał statki z ST. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szynszyl Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 A możesz podać jakiś namiar na listę takich modów?? Bo nie mogę znaleźć na forum ego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 W dniu 25.06.2011 o 12:49, Szynszyl napisał:A możesz podać jakiś namiar na listę takich modów?? Bo nie mogę znaleźć na forum ego.Słabo szukasz. Postaraj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szynszyl Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 No tak taki był problem podać link skoro mówisz ze to takie proste... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 W dniu 25.06.2011 o 14:23, Szynszyl napisał:No tak taki był problem podać link skoro mówisz ze to takie proste...Owszem. Jestem leniwy, i to bardzo.A tematy obu modów znajdują się na pierwszej stronie angielskiego forum o skryptach i modach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugiogon666 Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 W dniu 25.06.2011 o 12:49, Szynszyl napisał:A możesz podać jakiś namiar na listę takich modów?? Bo nie mogę znaleźć na forum ego.np. tu dość ładne z linkiem do galeri itdhttp://letreferit.narod2.ru/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smok Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 HEj mam mod TOTT "Czas Prawdy" i pytanie czemu w stoczni starożytnych mam tylko mamuta? a i jak stawiam kompleks to gra sie tnie jak "slajdy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Bo masz źle zainstalowanego moda lub konflikt z innym modem.Mod TOTT ma własny dział na forum, dlaczego nie piszesz w odpowiednim dziale, w odpowiednim temacie? Takie posty będą kasowane. Yacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi