Sorkvild Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Grajac wczesniej w X3 nnie mialem okazji w ogole wyprobowac tej broni, jak rowniez nie udalo mnie sie spotkac wrogow walczacych za jej pomoca. Akurat wczoraj robie sobie misje swoim tukanem i no wpewnym momencie zaczala mnie gonic piracka korweta - maruder. Zostalem trafaiony salwa z GIW i zaczelo mna wirowac jak w pralce! Masakra! W tym czasie bylem podskubywany przez mniejsze ptaki drapiezne! Nastepnie uzylem napedu skokowego by uciec do sasiedniego sektora, gdzie przesiadlem sie do M3 chcac dokopac w ten sposob maruderowi. Maruder otworzyl ogien z giw juz bardzo wczesnie, ale zauwazylem ze bedac w M3 ta bron w ogole nie powoduje zadnych ubocznych efektow poza minimalnym ubytkiem mocy w tarczy. Hmm.. Spodziewalem sie ze bedac w mniejszym statku od TS to mnie dopiero wy......i.Powiedzcie mi na jakie statki ta bron dziala jakem opisal na poczatku ? Czy zdarza sie wam tego uzywac i jakich sytuacjach ten sprzet znajduje zastosowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Używałem dawno temu, jeszcze w pierwszej mojej grze. Znalazłem GIW gdzieś w przestrzeni, zresztą do dziś znajduję paczki z nim. Działanie ma takie jak opisałeś, czyli znikomy ubytek tarcz i nic po za tym. Mając słaby statek M3 warto jednak mieć go na pokładzie. Świetnie sprawdza się w momencie ataku Twojego statku przez silniejszego przeciwnika. Jedna salwa z GIW i wrogi statek zamiast celnego ostrzału twojej jednostki, który skończyłby się zniszczeniem ciebie, dostaje kopa i tak jak pisałeś tańczy jak w wirówce. Ty zyskujesz czas na ucieczkę, lub podładowanie reaktora i odpłacenie się agresorowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S11 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Na moim Otas Elite mam 1 szt. GIW wespół z kilkoma AC Beta i 2 x WMP Alfa na dziobie. W salwach GIW + AC razem nie pozwalają wrogiemu statkowi się odgryźć . Strzelanie z samego GIW z odległości większej niż ma zasięg wrogie WMP przy ataku od czoła (mój i wrogi statek lecące "na zderzenie") nie pozwalają mu strzelać ciągłą salwą, jak to ma w zwyczaju i z bliska po przełączeniu na AC szybciej mogę wroga wykończyć. Świetny laserek w zwarciu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi