pershing Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Nexus: The Jupiter Incident graliście w to?http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=1262Baaaardzo fajna gierka, choć dobitnie liniowa ale za to wciągająca ze względu na fabułe i walkimożna było niszczyć bronie, osłony, napęd dosłownie całe wyposażenie statku szkoda że nie ma drugiej części ;/znacie może jakieś podobne gry?podobne do X3, Nexus'a?grałem w Darkstar One ale na dłuższą mete jest nudny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Tahyon - The fringeFreespace i Freespace 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershing Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 o dzięki możesz coś powiedzieć o Tahynie?szkoda że Evochron Renegades nie ma żadnego spolszczenia...chociaż mój angielski nie jest zły to ja żeby się w takich grał połapać muszę mieć je po polsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Fajna i nieliniowa.TUTAJ LINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershing Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 "Ponad 10 modeli statków kosmicznych, z których każdy można przerabiać i uzbrajać zależnie od zasobów finansowych."a wiesz może czy te przeróbki to silnik ładownia itp. na podobnej zasadzie co X3 czy jest może więcej opcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Grałem w to sporo czasu temu. Wymieniasz podzespoły i jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gleavess Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 W dniu 7.05.2011 o 21:11, pershing napisał:szkoda że Evochron RenegadesKtoś mnie wołał? Dużo się to pisze o tym całym Nexusie. W ogóle można to jeszcze dostać w Polsce (zakup w sklepie internetowym, oczywiście steam odpada, bo go nie cierpię )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershing Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 ha ha jaki przypadek wiesz co nie wiem czy teraz można go kupić... ja go kupiłem jakieś 2-3 lata temu a teraz obawiam się że nigdzie go nie znajdziesz ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Nexus sam w sobie był kontynuacją, oryginalnie miał się nazywać Imperium Galactica 3: Andromeda, lecz zespół zdecydował się wyrzucić wszystko poza walką.A szkoda bo IG 2 było naprawdę miodną grą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershing Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 nie grałem w Imperium Galactica, ale w Nexus'a grało się naprawdę świetnie.nie było jakiś mega szybkich okrętów, broni zdolnych niszczyć układy słoneczne czy tam podróżowanie po wszechświecie zakrzywiając czasoprzestrzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gleavess Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Nawet Gwiazda Śmierci nie może niszczyć galaktyk SpoilerMoja własna Gwiazda Śmierci nr. 2 w "Star Wars: Empire At War: Forces Of Corruption" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershing Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 moja wypowiedż odnośnie niszczenia układów słonecznych nawiązuje bardziej do filmów/seriali...na AXN puszcząja znowu Andromede i tam mają jakieś bomby Nova, którę są właśnie niszczyć układyprzegięcie moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gleavess Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Mogliby zrobić bomby Centaur niszczące galaktyki i bomby Tytan niszczące wszechświat(y?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershing Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 to może bomby niszczące wszechświat nazwiemy na Twoją cześć "Renegade"? nawet pasuje. Bomba Renegade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gleavess Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Faktycznie, pasuje. Już słyszę "Zrzućmy bombę renegat!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershing Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 NIE!! Bo zgniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manigx Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Znalazłem fanowskie spolszczenie do Nexus Jupiter Incident zobaczę czy da się z nim przejść tę grę. Poprzednio przy moim marnym angielskim odbiłem się od tej gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Nexus był dodany do CDAction Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manigx Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Tak, ale nie był przetłumaczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 W dniu 8.05.2011 o 08:56, LeWaR napisał:Nexus był dodany do CDActionCD Action 2/08, ale była to wersja nie tłumaczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kedudg Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Witaj podaj link do spolszczenie sam kiedyś znalazłem spolszczenie ale było niekompatybilne i posypało mi grę a tak dla ścisłości to zrobili ją Węgrzy i u nich grano w nią w sieci, a do nas nawet nie doszła do dystrybucji sklepowej tylko gazetowej i jaki tu szacun dla bratanków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manigx Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Link do pliku z polonizacją jest w ostatnim poście Ne'Dolo do forum gry-online.pl.Jeżeli będzie trzeba mogę opisać proces rozpakowania pliku nexus_00.dat.I bezpośrednio spolszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kedudg Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 bardo poproszę o instrukcję jeżeli to nie sprawi kłopotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manigx Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Ponieważ sposób wypakowania nexus_00.dat opisany w pliku przeczytajto.txt spolszczenia u mnie nie zadziałał znalazłem informację że narzędzie datool.exe jest obsługiwane z poziomu wiersza poleceń.By uprościć ścieżkę dostępu do rozpakowywanego pliku utworzyłem na dysku d folder roboczy o nazwie: r, umieściłem w nim pliki nexus_00.dat oraz datool.exeOtwierasz wiersz poleceń ( w Win7 w menu start w oknie wyszukiwania wpisujesz: wiersz polecenia i w wynikach wyszukiwania pojawia się odpowiedni skrót.Otwiera ci się okno:Przejcie do dysku D:Następnie przechodzisz do folderu r Po otwarciu programu datool uzyskujesz listę dostępnych poleceń, wpisujesz teraz "datool x d:\r\nexus_00.dat"i po naciśnięciu enter nastąpi wypakowanie zawartości pliku dat.Wypakowane pliki przenosisz do folderu gry, trzeba także zabrać z tego folderu plik nexus_00.dat - ponieważ gra odwołuje się do niego w pierwszej kolejności ignorując wypakowane pliki. Następnie do odpowiednich folderów kopiujesz zawartość spolszczenia: universe oraz/lub sound - ten ostatni tylko wtedy gdy chcesz zastąpić angielskie komunikaty wersjami polskimi cytuję "W folderze sound znajduje się prawie 80 komunikatów po polsku zrobionych za pomocą Expressivo Ivona®. Nie każdemu muszą się podobać więc można pozostać przy oryginalnych angielskich." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 11 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Ten temat spowodował, że zainstaluję sobie Tachyona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi