Jamba Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Witam!poniżej przedstawiam opisy skryptów wrzuconych na mamuta. Opisy są dostępne w języku angielskim tutajCytatNajnowsza wersja Camouflage Device ST1 V1.05 (jest to wersja z forum egosoftu – nowsza od tej na mamucie, o ile poprawnie wprowadzono tam informacje)Nowa wersja korzysta z pliku "setup.camouflageST1.xml" zamiast "init.camouflageST1.xml". Jeśli używasz poprzedniej wersji tego skryptu, musisz KONIECZNIE usunąć plik init.camouflageST1.xml z twojego folderu "scripts" po instalacji nowego skryptu!Skrypt jest kompatybilny tylko z wersją X2 1.4/1.5 ! Wolny od bugów od czasu wypuszczenia wersji 1.00.Możesz ściągnąć filmik X2-Video (38 MB) jak działa ten skrypt (oraz Navigation Software ST1).Link do filmiku: http://www.terra-sf.de/Xenon%20347%20-%20Camouflage.rec Film nagrany na niemieckiej wersji X2.To urządzenie nie czyni twojego statku niewidzialnym. Ale takie są mniej więcej efekty: To jest bardziej jak wirus komputerowy, który atakuje komputery pokładowe wrogów i ogłupia je czego wynikiem jest fakt, że nieprzyjaciel nie widzi Cię jako nieprzyjaciela a jako „postać” neutralną.Więc żaden wrogi statek nie zaatakuje statku z zainstalowanym urządzeniem maskującym i aktywowanym w granicach 15.000 metrów między wrogim statkiem a statkiem z urządzeniem. Ważne! W menu poleceń musisz ustawić ostatnią opcję (Show as enemy if enemy to me/Pokaż jako wroga jeśli jest wrogo nastawiony do mnie) na "Yes/Tak"! Gdy ta wartość jest ustawiona na „No/Nie" urządzenie nie będzie działać prawidłowo.Możesz kupić ten towar "Camouflage Device"tylko w TerraCorp HQ [Centrala TerraCorp] i w trzech sekretnych [ukrytych] Dokach Paranidów, Boronów i Argonów. Urządzenie jest kompatybilne z każdym rodzajem statków.Po zainstalowaniu urządzenia na statku możesz go aktywować w następujący sposób: - Otwórz menu poleceń statku - Wybierz jeden z dwóch dodatkowych slotów poleceń "Additional commands/Polecenia dodatkowe" - Wciśnij ENTER. Wybierz "Camouflage Device active" - ENTER.Aby wyłączyć urządzenie należy: - Wybrać slot polecenia "Camouflage Device active", wcisnąć ENTER. - Wybrać "None" - wcisnąć ENTERW trybie aktywnym nie możesz namierzyć rakiety na inny statek.Cytat[X2] Łowca Khaak (Khaak Hunter)Zakładając że twój statek posiada Bojowe Oprogramowanie Wykonawcze MK2 (Combat Software MK2) otrzymujesz dodatkową komendę 'Scan for Khaak M3' w Menu Poleceń Twojego statku. Ta komenda skanuje każdy znany Ci sektor w poszukiwaniu Khaak M3 lub Khaak Cluster (klastra Khaak) oraz wyśle wpis do twojego Dziennika Pokładowego.Pomyślnych łowów! JambaCytatAL Plugin - Bounty Hunter v2 - Cycrow (wersja z forum egosoft - nie mam narazie pojęcia czy czymś się rózni od wersji poniżej)[X2] BountyHunter (wersja z Mamuta)Opis dotyczy wersji z "egosoftu"Skrypt pozwala zostać Łowcą Nagród, poprzez tworzenie nowych statków we wszechświecie za zniszczenie których otrzymasz nagrodę.Statki, które dają nagrodę można znaleźć po zainstalowaniu "Bounty Hunter List Computer" w Dokach Zaopatrzeniowych teladi lub splitów a następnie po wylądowaniu w Stacjach Handlowych. Otrzymasz wiadomość o aktualnych nagrodach - możesz je zniszczyć lub przejąć (capture) i trochę na tym zarobić, więcej szczegółów w readme [jeśli będzie taka potrzeba, przetłumaczę także to - proszę pisać w tym temacie].Pozwalam na kopiowanie moich tłumaczeń na inne forum, lecz pod jednym warunkiem: należy dodać autora tłumaczeń (tj. Jamba) do każdego opisu.PozdrawiamKolejne opisy w drodze :*nie mogę jedynie znaleźć [X2]Wojna Khaak - Xenonnie chce mi się chwilowo opisywać [moim zdaniem] mało przydatnych/interesujących skryptow jakUnlimited Resources V1.2Khaak Second Invasioni nie wiem czym tak naprawdę jest x2-plugins-v1.03.02ps. proszę się nie krępować jeśli popełniłem błąd i pisać swoje sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gleavess Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Dzięki A szczególnie za urządzenie maskujące i łowcę khaak Nareszcie nie trzeba będzie skakać po sektorach żeby znaleźć khaak m3 do przejęcia To ma zastosowanie do mojej taktyki na zarabianie: sprzedawanie broni khaaków Jeszcze raz dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamba Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Renegade, słuchaj, mam problem - mi nie działa ten Łowca Khaak mimo ze edytor skryptow go widzi :/ jak u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gleavess Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Spróbowałem. Wrzuciłem bounty huntera i łowcę khaak i... Nic. Nie działa.Sprawdzałem w doku Teladich i nie ma tego komputera.Khaak hunter... Mam oprogramowanie bojowe MK2 (dodatkowo MK1, polecenia nawigacyjne, specjalne polecenia) i nie mam tej opcji... Robiłem wszystko wg. readme, a przynajmniej tak sądzę. Może Wy napiszcie jak wrzucić te skrypty?Nie wrzucałem skryptów wcześniej, więc pewnie to ja coś źle zrobiłem...Ubiegłeś mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gleavess Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Hmmm, włączyłem edytor i u mnie też jest. Gdy włączam rozpocznij grę->edytuj galaktykę->Example jest ta komenda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 A nie wymaga przypadkiem rozpoczęcia rozgrywki od nowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamba Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 :/ jeśli trzeba zacząć od nowa, to trochę mnie to nie urządza... cieszę się, że chociaż urządzenie maskujące działa jak powinno jeśli się zdecyduję na rozgrywkę od zera, to wrzucę wiele więcej [albo chociaż większego moda] skryptów i dopiero zacznę zabawę. Miałem nadzieję na kontynuację mojej międzygalaktycznej przygody z większą ilością zabawek :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gleavess Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Nie tylko Ty (( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi