Jump to content

Skrypty i Mody do X2 - opisy po polsku by Jamba ;)

Jamba
 Share

Recommended Posts

Witam!

poniżej przedstawiam opisy skryptów wrzuconych na mamuta. Opisy są dostępne w języku angielskim tutaj

Cytat

Najnowsza wersja Camouflage Device ST1 V1.05 (jest to wersja z forum egosoftu – nowsza od tej na mamucie, o ile poprawnie wprowadzono tam informacje)

Nowa wersja korzysta z pliku "setup.camouflageST1.xml" zamiast "init.camouflageST1.xml".

Jeśli używasz poprzedniej wersji tego skryptu, musisz KONIECZNIE usunąć plik init.camouflageST1.xml z twojego folderu "scripts" po instalacji nowego skryptu!

Skrypt jest kompatybilny tylko z wersją X2 1.4/1.5 ! Wolny od bugów od czasu wypuszczenia wersji 1.00.

Możesz ściągnąć filmik X2-Video (38 MB) jak działa ten skrypt (oraz Navigation Software ST1).

Link do filmiku: http://www.terra-sf.de/Xenon%20347%20-%20Camouflage.rec

Film nagrany na niemieckiej wersji X2.

To urządzenie nie czyni twojego statku niewidzialnym. Ale takie są mniej więcej efekty:
To jest bardziej jak wirus komputerowy, który atakuje komputery pokładowe wrogów i ogłupia je czego wynikiem jest fakt, że nieprzyjaciel nie widzi Cię jako nieprzyjaciela a jako „postać” neutralną.

Więc żaden wrogi statek nie zaatakuje statku z zainstalowanym urządzeniem maskującym i aktywowanym w granicach 15.000 metrów między wrogim statkiem a statkiem z urządzeniem. Ważne! W menu poleceń musisz ustawić ostatnią opcję (Show as enemy if enemy to me/Pokaż jako wroga jeśli jest wrogo nastawiony do mnie) na "Yes/Tak"! Gdy ta wartość jest ustawiona na „No/Nie" urządzenie nie będzie działać prawidłowo.

Możesz kupić ten towar "Camouflage Device"tylko w TerraCorp HQ [Centrala TerraCorp] i w trzech sekretnych [ukrytych] Dokach Paranidów, Boronów i Argonów.

Urządzenie jest kompatybilne z każdym rodzajem statków.

Po zainstalowaniu urządzenia na statku możesz go aktywować w następujący sposób:

- Otwórz menu poleceń statku

- Wybierz jeden z dwóch dodatkowych slotów poleceń "Additional commands/Polecenia dodatkowe"

- Wciśnij ENTER. Wybierz "Camouflage Device active" - ENTER.

Aby wyłączyć urządzenie należy:

- Wybrać slot polecenia "Camouflage Device active", wcisnąć ENTER.

- Wybrać "None" - wcisnąć ENTER

W trybie aktywnym nie możesz namierzyć rakiety na inny statek.

Cytat

[X2] Łowca Khaak (Khaak Hunter)

Zakładając że twój statek posiada Bojowe Oprogramowanie Wykonawcze MK2 (Combat Software MK2) otrzymujesz dodatkową komendę 'Scan for Khaak M3' w Menu Poleceń Twojego statku. Ta komenda skanuje każdy znany Ci sektor w poszukiwaniu Khaak M3 lub Khaak Cluster (klastra Khaak) oraz wyśle wpis do twojego Dziennika Pokładowego.

Pomyślnych łowów! Jamba

Cytat

AL Plugin - Bounty Hunter v2 - Cycrow (wersja z forum egosoft - nie mam narazie pojęcia czy czymś się rózni od wersji poniżej)

[X2] BountyHunter (wersja z Mamuta)

Opis dotyczy wersji z "egosoftu"

Skrypt pozwala zostać Łowcą Nagród, poprzez tworzenie nowych statków we wszechświecie za zniszczenie których otrzymasz nagrodę.

Statki, które dają nagrodę można znaleźć po zainstalowaniu "Bounty Hunter List Computer" w Dokach Zaopatrzeniowych teladi lub splitów a następnie po wylądowaniu w Stacjach Handlowych. Otrzymasz wiadomość o aktualnych nagrodach - możesz je zniszczyć lub przejąć (capture) i trochę na tym zarobić, więcej szczegółów w readme [jeśli będzie taka potrzeba, przetłumaczę także to - proszę pisać w tym temacie].

Pozwalam na kopiowanie moich tłumaczeń na inne forum, lecz pod jednym warunkiem: należy dodać autora tłumaczeń (tj. Jamba) do każdego opisu.

Pozdrawiam

Kolejne opisy w drodze :*

nie mogę jedynie znaleźć [X2]Wojna Khaak - Xenon

nie chce mi się chwilowo opisywać [moim zdaniem] mało przydatnych/interesujących skryptow jak

Unlimited Resources V1.2

Khaak Second Invasion

i nie wiem czym tak naprawdę jest x2-plugins-v1.03.02

ps. proszę się nie krępować jeśli popełniłem błąd i pisać swoje sugestie.

Spróbowałem. Wrzuciłem bounty huntera i łowcę khaak i... Nic. Nie działa.

Sprawdzałem w doku Teladich i nie ma tego komputera.

Khaak hunter... Mam oprogramowanie bojowe MK2 (dodatkowo MK1, polecenia nawigacyjne, specjalne polecenia) i nie mam tej opcji... Robiłem wszystko wg. readme, a przynajmniej tak sądzę. Może Wy napiszcie jak wrzucić te skrypty?

Nie wrzucałem skryptów wcześniej, więc pewnie to ja coś źle zrobiłem...

Ubiegłeś mnie 🤔

:/ jeśli trzeba zacząć od nowa, to trochę mnie to nie urządza... cieszę się, że chociaż urządzenie maskujące działa jak powinno 🤔

jeśli się zdecyduję na rozgrywkę od zera, to wrzucę wiele więcej [albo chociaż większego moda] skryptów i dopiero zacznę zabawę. Miałem nadzieję na kontynuację mojej międzygalaktycznej przygody z większą ilością zabawek :|