sokollbn Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Polecialem do Elysium of Light, aby zakupic jumpdrive, uzywalem do zlokalizowania mapy scorpa. Dolecialem na miejsce ale Argon equipment docku nie ma.. No i cala droga na nic.. Nie wiem o co chodzi, na mapie scorpa pisze ze tam jest, ale gdy dolecialem niczego takiego nie bylo. Gdze moge kupic jumpdrive w okolicach Elysium of Light ? U argonow musze repe walic i na nowo leciec do hq? Bez przesady.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 W TC bez skryptów napęd skokowy znajdziesz (poza ziemskimi sektorami) w Home of Light, Legend's Home i Queen's Harbor. Niestety bez nabijania reputacji się nie obejdzie. Plus taki, że w TC szybko to idzie, parę krótkich misji i powinieneś móc kupić ten napęd.Jeśli mapa scorpa pokazuje Ci błędne informacje to upewnij się czy odpowiednio ją skonfigurowałeś i uaktualniłeś jej dane w grze. W FAQ Yacek opisał cały proces, zerknij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Na bank nie uaktualniona mapa Scorpa, domyślna mapą jest mapa z X3R, a tam w EoL była Świątynia z Napędem Skokowym.No cóż, takie są efekty braku czytania opisów w FAQ do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokollbn Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 A co to za rasa gonerzy maja jeden sektor i to sie nawet nie oplaca jak widze dla nich nic zrobic, bo jedyne co maja to 2 fabryki jakies i to slabe? A widzisz jesli nie mam wystarczajacej repy u argonow to nie moge do wazniejszych sektorow wlatywac, a jesli w cloudbase south west to jest terytorium argonow, lecz jest tam stacja gonerow to bd mogl wleciec chocby do nich, czy zas wyleci obronca z japa ze nie moge? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 CytatA co to za rasa gonerzy maja jeden sektor i to sie nawet nie oplaca jak widze dla nich nic zrobic, bo jedyne co maja to 2 fabryki jakies i to slabe?Zobacz do FAQ misji fabuł TC i zobacz do fabuły Gonerskiej, nagroda za nią jest bardzo fajna.CytatA widzisz jesli nie mam wystarczajacej repy u argonow to nie moge do wazniejszych sektorow wlatywac, a jesli w cloudbase south west to jest terytorium argonow, lecz jest tam stacja gonerow to bd mogl wleciec chocby do nich, czy zas wyleci obronca z japa ze nie moge?W TC w sektorze Cloundbase Sound West nie ma Świątyni Gonerów, więc nie masz tam po co lecieć. Nigdzie nie ma Świątyni z Napędem Skokowym. Przeczytaj opis instalacji Mapy Scorpa i naucz się ją uaktualniać, bo cały czas patrzysz na mapę z X3R, a to spora różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokollbn Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Sciagnalem mape skopiowlem pliki ze script do script i z t do t z folderu mapy do folderu gry. Wchodze do gry w interfejs i na samym dole powinno tam pisac cos i mam przypisac klawisz, lecz nie ma tam nic poza "budowa stacji itd.." Uzywam mapy, lecz bez zadnych uaktualnien, i czy Legend's Home i Queen's Harbor naleza do argonow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokollbn Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 No to najwyrazniej ta mapa mnie w bagno wprowadzila, pokazywalo mi ze w tych sektorach sa napedy skokowe, masakra.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Musiałeś coś źle zrobić. Mapę Scorpa instalowałem kilka razy w różnych folderach z grą. Instalowali ją inni gracze i nikt nie miał z tym problemów. Chyba że właśnie zrobił coś źle przy kopiowaniu plików.W temacie FAQ o mapie Scorpa masz link do tematu o mapie Scorpa dla TC, tam zaglądnij i poczytaj.A może pobrałeś starszą wersję mapy dla X3R? Dlatego skrypty Ci nie działają? Czyli znów nie doczytałeś do końca FAQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokollbn Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 xD gre mam do v2.5 a mapa jest v1.2 moze o to kaman? Zarejestrje sie na tej stronie mamut zeby pobrac mapke i przekopiuje pliki raz jeszcze a powiesz mi skoro moja mapa nie hazia czy Legend's Home i Queen's Harbor naleza do argonow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokollbn Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Szkoda ze jedynie argoni to maja.. Bez sensu troche inne rasy uzywaja tego tez, ale tyllko u nich mozna to kupic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 CytatxD gre mam do v2.5 a mapa jest v1.2 moze o to kaman? Zarejestrje sie na tej stronie mamut zeby pobrac mapke i przekopiuje pliki raz jeszcze a powiesz mi skoro moja mapa nie hazia czy Legend's Home i Queen's Harbor naleza do argonow?Eh, ręce opadają.Na jakim patchu grasz w TC nie ma znaczenia. X3R - czyli X3 Reunion to poprzednia wersja gry. Są dwie wersje mapy jedna dla X3R, druga dla TC, w FAQ wyraźnie o tym piszę, tekst jest na czerwono, aby każdy go zauważył, widać nie masz okularów.Na Mamucie dostępna jest mapa Scorpa dla X3R, dla TC musisz pobrać mapę ze strony producenta, link znajdziesz w FAQ lub w temacie o mapie Scorpa dla TC (temat jest na pierwszej stronie w dziale o grze TC, masz też linka do niego w FAQ).I nie tylko Argoni, Ziemianie też W X3R mieli go tylko Gonerzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Boroni też mają- wymieniłem wcześniej Queen's Harbour. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokollbn Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Dobra dzieki ci poraz x, juz wszystko jasne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokollbn Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 CytatBoroni też mają- wymieniłem wcześniej Queen's Harbour.Tak wiem, lecz jak mogles zauwazyc mialem zla mape pod x3re, i nie widzialem tej pozycji na mapie oraz innych @_@ teraz sie troche pozmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi