Balrog55 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 WitamMam nadzieję że ktoś z Was oderwie się od TC i pomoże komuś kto gra jeszcze tylko w x3 z samym XTM 0.7.5 xD.Do rzeczy:1.Jak rozwiązać problem ze wszystkimi chyba stoczniami w XTM?- Po odbiciu od takiej dużym statkiem (TL+) rozbijam się i nic nie jest w stanie temu zapobiec. Nie pomagają silniczki boczne ani prędkość na 0-lecą osłony,potem kadłub i the end-raz tylko gdy leciałem Scyllą to stocznia nie dała rady i eksplodowała (w końcu soneńskie osłony )-oczywiście reputacja poleciaała mocno.2.Czy w XTM da się normalnie zrobić tak,by komputer pokładowy czytał nazwy nowych sektorów,statków oraz ich opisy? O dziwo takiego Xenońskiego Q umie odczytać "zinon kju" ale opisu itp nie. Także przy wejściu do sektorów XTM jest tylko "Entering sector..i cisza". Może mam coś nawalone w plikach?3.Czy skrypt Xenon Migration pójdzie na xtm? Może jakaś specjalna wersja? Byłbym wdzięczny za link4.I tak ogólnie na koniec, czy istnieje może skrypt/coś podobnego co pokazałoby wszystkie sektory razem z bramami i fabrykami w nich? Nie chce mi się za każdym razem odkrywać całej mapy,na to trzeba po parę dni.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 1 - opcje XTM - ew, być poza sektorem.2 - nie. Q lata od zawsze w X33 - nie wiem4 - mapa scorpa do reunion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macyek09 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 1- nie jestem pewien ale chyba było coś odnośnie dokowania ,,stodoła mod '' czy jakoś tak 2- Komputer pokładowy czyta na głos opisy statków ale tych z czystego X3 (opcja ''informacje'') , opisów sektorów nie czyta, przy wejsciu do sektorów ich nazwy są wymawiane, ale tylko te z czystego X3 3- nie wiem4- Odpowiedz post wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 4. Wydaje mi się, że koledze chodziło o skrypt, który odkryłby za niego wszystkie sektory w grze, bez zbędnego latania i odkrywania każdego z osobna. Mapa Scorpa tego nie umożliwia.Jest skrypt Satelite Deploy, ale czy umieszcza on satelity w nie odkrytych sektorach, to nie wiem, nie pamiętam. Polecałbym zaglądnięcie do tematu z listą skryptów dla X3R na forum Egosoftu i poszukanie czegoś odpowiedniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 3. Możesz instalować, ja mam i nic mi się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi