Yacek Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Od jakiegoś czasu skrypt cieszy się coraz większą popularnością, a równocześnie sprawia pewne problemy. Rozwiązanie tych problemów jest opisane na forum ego, ale w różnych tematach i nie każdemu chce się, lub wie gdzie tego szukać. Dlatego postanowiłem w jednym temacie skomasować całą wiedzę o tym skrypcie, tak aby każdy mógł łatwo się z nim zapoznać, zainstalować i skonfigurować.Uwagi początkowe: skrypt działa zarówno w czystym X3, jak i z modem XTM.Skrypt SCS służy tylko do przejmowania statków bez pilotów.Skrypt Salvage Claim Software w skrócie SCS:Skrypt jest do pobrania w linku pod nazwą.Jest dostępne do nie go spolszczenie tutaj pozycja 39.Instalacja: skrypt instalujemy przy pomocy Plugin Manager - Installer Cycrow-a. Pełna nazwa skryptu to SalvageClaimSoftware-V1.05-29.06.2006.spkPo instalacji skryptu, ściągamy spolszczenie wypakowujemy i wystarczy przekopiować plik spolszczenia (487533.xml) do podkatalogu "t".Działanie skryptu: po instalacji skryptu, dostępne jest w DOK-ach zaopatrzeniowych Teledian urządzenie o nazwie Salvage Claim Software. Koszt urządzenia: 6 399 240 kr. Po zakupie urządzenia w rozkazach statku, który ma w ładowni to urządzenia, pojawia się pozycja "Pirackie", a w niej "Zgarnij statek". Można również w "Opcjach-sterowanie-interfejs" przypisać sobie klawisz do skryptu. Wtedy jeśli mamy statek bez pilota wybrany jako cel i jesteśmy w odpowiedniej odległości od niego to po naciśnięciu wybranego przez nas klawisza przejmujemy ten statek.Ogólnie działanie skryptu jest takie samo jak "Wirusa włamań systemowych", różnice to:1. Można przejmować statki z większej odległości (max 5 km).2. Urządzenie jest legalne, nie musimy obawiać się skanowania policji i nie musimy kupować Antyskanera (SS_WARE_NEW_2).Wszelkie pytania odnośnie działania, konfiguracji i problemów z tym skryptem proszę pisać w tym temacie. Jeśli będę znał odpowiedź postaram się pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nezumi Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Mam maly problem odnosnie ustawien klawiszy dla skryptow dla tego rowniez, w opcjach klawiszologi mam pelno readTextow i nie wiem odczego to zalezy. Jak mozna to naprawic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Przede wszystkim zainstalować spolszczenia.Po drugie podaj te readtexty - dopasujemy co do czego jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoBeK Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Sprawdz numer readtext'ow tutaj http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=96340 . Wtedy bedziesz wiedzial jakich skryptow dotycza. Jesli nie ma spolszczen (co moze sie zdazyc), to w folderze z gra masz folder o nazwie "t". Poczatkawe dwie cyfry, to numer kraju (48 to pliki polskie). Adres, ktory powyzej dalem pokaze ci dalszy numer. Znajdz ten plik i zmien cyfry poczatkowe na 48 i w samym pliku zrob to samo w drugiej linijce. Dokladnie powinno wygladac to tak: <language id="48">Potem zapisz plik i to wszystko. Odpalajac gre nie bedziesz mial readtext'ow tylko oryginalny jezyk z ktorego przeniosles plik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nezumi Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 uff dopiero wrocilem do domu . ok wiec readTeksty nie wystepuja podczas grania, tylko w opcjach np w tym pluginie chce ustawic skrot klawiszy do przejecia statku, ide do opcji-konfiguracji-interface-rozszerzenia a tam prawie same readTeksty, nie wyswietla mi nazw pluginow. Metoda brutal force musialem sprawdzac kazdy po kolei az trafilem na wlasciwy. npReadTekst 8845 -121ReadTekst 8845 - 120ReadTekst 8845 - 119ReadTekst 8845 -118ReadTekst 7533 - 1i wiele innych niewiem o co chodzi moze jakis konflikt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 7533 - System Override Software by Cycrow 8845 - Factory Complex Constructor by Lt. Ford masz takie skrypty zainstalowane??Jeśli tak to przerób:447533.xml na 487533.xml448845.xml na 488845.xmli w środku pliku zmień id=44 na id=48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nezumi Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 487533 - tam mam Salvage Claim Software spolszczone wszystko normalnie jest po polsku (nazwa towaru, komenda, opis) oprocz tej nieszczeznej pozycji w ustawieniach klawiszy gdzie mam readtextPosiadam plugin do budowy kompleksow z spolszczeniem sytuacja jak wyrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 meydey a nie masz przypadkiem skryptu umożliwiającego sprzedaż kompleksów za połowę ceny? On mi się gryzł z mapą scorpa.Aha, co do readtextów i poprawności w grze a interfejs. Jeżeli mówisz, że SCS działa Ci poprawnie z poziomu gry (nie interfejsu), to spróbuj odpalić nową rozgrywkę i zobacz, czy w dokach Teladian będzie dostępny SCS pod polską nazwą i zobacz, czy w interfejsie da się przypisać doń klawisz skrótu.Ja tak mam z weapons changerem, niby z poziomu gry wsio działa, ale, już jak wchodzę do interfejsu mam do niego readtexty... Rozpoczęcie nowej rozgrywki niweluje te readtexty, ale, nie mam zamiaru tylko dla weapons changera zaczynać gry od nowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertaril Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Ok, zainstalowałem SCS i spolszczenie do niego, poleciałem do Teladiańskiego Doku a tam... na samej górze pojawia się coś bez nazwy wiecznie w ilości 10 sztuk po 28kr za jedną. O co tu chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 31 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Zainstalowałeś EMP, który jest wymagany?Salvage Claim Software Requires EMP - SPK Download Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertaril Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Tak, mam oba, ale sprawdze jeszcze raz... ewentualnie zrobie reinstall skryptuEDIT: Sprawdziłem, teraz to wogóle nic nie ma w DOK-u nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 A jak zainstalowałeś SCS? Jeśli to plik SPK to musisz zainstalować go puling menagerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonsienica Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Ja mam inny problem z tym skryptem, otóż pobrałem plugin menagera , zainstalowałem go i teraz co? skrypt gdy daje pobierz wyskakuje mi albo zapisz w albo otwórz za pomocą plugin-a. Słyszałem że trzeba go zainstalować plugin menagerem ale nie wiem jak to zrobić. Jak coś spolszczenie pobrałem, i rozpakowałem do katalogu t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Aby zainstalować skrypt, musisz mieć go na dysku, pobierasz więc go, a następnie klikasz na pobranym pliku skryptu. Rozszerzenie plików .spk jest automatycznie otwierane przez PM i instalacja skryptu odbywa się już w PM.Opcja otwórz za pomocą PM da ci dokładnie to samo, skrypt zostanie pobrany i otwarty w PM.Czy tak naprawdę trudno kliknąć coś i samemu zobaczyć co się będzie działo? Nie bój się, komputer od tego nie wybuchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 CytatCzy tak naprawdę trudno kliknąć coś i samemu zobaczyć co się będzie działo? Nie bój się, komputer od tego nie wybuchnie.No nie byłbym taki pewien .... ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 CytatCytatCzy tak naprawdę trudno kliknąć coś i samemu zobaczyć co się będzie działo? Nie bój się, komputer od tego nie wybuchnie.No nie byłbym taki pewien .... ]No wiesz, to może w ogóle nie włączać komputera? A nuż zrobi BUM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonsienica Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 wyczytałem że trzeba mieć EMP. chyba chodzi o extended ale niewiem. Gdy daje otwórz za pomocą wyskakuje mi okienko -przeglądanie w poszukiwaniu folderu co teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 5 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Chodzi o ten skrypt: EMP.Co do reszty, to nie wiem, bo nie bardzo mogę zrozumieć o co Ci chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi