Draakul Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Witam, otóż latałem sobie po Priest Pity (System Paradian), probując zakosić piratom z systemu obok (Split Fire) Novę (żeby nie musieć już się męczyć w tym cholernym Pogromcy >.<). Wyobraźcie sobie moje zdziwienie gdy po powrocie ze stoczni Paradian znalazłem w Priest Pity 2 niszczyciele i cały rój myśliwców Kw'ak. Na początku wpadłem na genialny pomysł zlurowania myśliwców pod tamtejszy habitat piratów i tam z pomocą wieżyczek laserowych ich wykoszenia. No cóż... z habitatu dużo nie zostało, sam Pogromcą zbyt wiele też nie zdziałałem i tu dochodzimy do mojego pytania (W sumie pytań xd): Kh'aki same odlecą, czy będą tam aż ktoś je łaskawie wykosi ? Czy Paradianie będą próbowali odbić sektor ? jak narazie wysłali tylko kilka myśliwców, które pokrążyły trochę przy bramie i odrazu wyskoczyły z systemu bez nawiązywania żadnej walki. Czy Kh'ak mogą zniszczyć wszystkie stacje w systemie, jeśli się ich w porę nie powstrzyma? Jest jakiś szybki sposób na zdobycie dobrego statku bez męczenia się z piracką Novą (Chyba nie muszę mówić ile zostaję z mojego pogromcy po starciu z Novą...)?W sumie olałbym ten sektor gdyby nie to, że w tamtejszym doku handlowym jest mój Mercury z całym moim sprzętem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fieryangel Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 CytatKh'aki same odlecą, czy będą tam aż ktoś je łaskawie wykosi ?Odlecą po jakimś czasie.CytatCzy Paradianie będą próbowali odbić sektor ?Jeśli masz zainstalowany (a chyba nie masz) mod Race Response Fleet to wyślą tam swoje siły szybkiego reagowania i spróbują powstrzymać najeźdźców.CytatCzy Kh'ak mogą zniszczyć wszystkie stacje w systemie, jeśli się ich w porę nie powstrzyma?Mogą, ale wątpię żeby po to sie tam zjawili.CytatJest jakiś szybki sposób na zdobycie dobrego statku bez męczenia się z piracką Novą (Chyba nie muszę mówić ile zostaję z mojego pogromcy po starciu z Novą...)?Pogromca z 6 AC (ten,którego dostajesz na początku jak grasz na Łatwizna) bez problemu kosi Nove.Poluj też na Sokoły i Myszołowy, ewentualnie Pogromców. Za te pierwsze jest niezła kasa w stoczni i są bardzo proste do wymanewrowania. Trochę poćwiczysz i nawet raz w ciebie nie strzeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draakul Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Tak czekałem i czekałem aż wylecą, aż w końcu rozwalili dok handlowy z moim Mercurym:P Pieprzę to, robię reinstall tym razem powrzucam trochę modów xdTak czy inaczej, dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 A po co od razu reinstal? Wczytaj starego save, sprzed inwazji. Jeśli nie masz to w ostateczności zacznij nową grę. Reinstal robi się tylko wtedy gdy gra nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fieryangel Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Ja nie mówiłem, że odlecą w pokoju Tak jak mówi Yacek reinstal to przesada zacznij grę od nowa i raczej już tam nie przylecą (piorun nie uderza dwa razy w to samo miejsce... ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draakul Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Reinstal bo gdzieś przeczytałem, że się jakieś babole robią jak to w złej kolejności zmodujesz A i jeszcze jeśli chodzi o tą walkę z Novą, to to nie jest aż takie łatwe bo nawet jeśli pozbęde się jej obstawy, to mnie wykańcza tym swoim tylnim działkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fieryangel Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Ustaw się w takiej pozycji żeby do Ciebie nie waliła z tylnego WMP, bo jak wiesz to boli, i zacznij naparzać. Gdy będziesz już dość blisko zawróć i uciekaj lotem "korgociągowym" poza jej zasięg strzału. Jak już przestanie Cię bić to zawracasz i znów walisz. Nawet Odkrywcą można ją upolować. Uważaj tylko na takie osobniki, które mają Generator Fal Wstrząsowych, bo to bardzo skuteczna broń przeciwko małym statkom. To jest bardzo łatwe pod warunkiem, że nie ma ww broni, no i pierw pozbądź się jej obstawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Oczywiście. Posłuchaj rady kolegi. Chyba każdy zdobył swoją pierwszą Novę w walce, więc i Tobie się uda. Nie poddawaj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draakul Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Mam jeszcze jedno pytanie: Której rasie na początku najlepiej jest się "Podlizywać" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Xenonom...A reszta zależy od tego co chcesz zyskać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fieryangel Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 SpoilerParanidianom się nie opłaca jeśli w trakcie zdobywania ich reputacji będziesz wykonywał misje fabuły X3, bo i tak Ci spadnie zera (albo prawie do zera) i będziesz musiał zaczynać od nowa się im podlizywać. Zasada jest prosta - jak chcesz bujać się Tytanem/Kolosem Argonów to do Argonów, jak Pythonem/Raptorem Splitów to im się podlizuj, a jak innym latadłem to komu innemu. Xenonom nie polecam bo są nieco nietolerancyjni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draakul Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Dzięki za ostrzeżenie, zmarnowałbym kupę czasu kręcąc z Paranidianami xD Przerzucam się na Boronów Btw upolowałem 4 Novy i 3 Sokoły ( to apropo moich problemów ze zdobyciem Novy xD ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fieryangel Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 CytatBtw upolowałem 4 Novy i 3 Sokoły ( to apropo moich problemów ze zdobyciem Novy xD )Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g371n Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 CytatChyba każdy zdobył swoją pierwszą Novę w walce, więc i Tobie się uda.Dobrze że napisałeś chyba bo w istocie nie każdy. Moja pierwsza Pir. Nova Ścigacz (jak później patrzyłem po statystykach statków ta była dla mnie prawie idealna) wisiała sobie po prostu w przestrzeni daleko od bram w jednym sektorze. Miała co prawda 5% kadłuba ale to przecież nie przeszkadza. Przyznaje że to był niezły fart i odmienił moje losy w X3. Z żadnym innym statkiem jak dotąd mi się to nie zdarzyło. To było jak prezent pod choinkę. Odkąd się w nią przesiadłem żaden pirat mi już nie podskoczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 CytatOdkąd się w nią przesiadłem żaden pirat mi już nie podskoczył.Taaa, poczekaj na większe statki... zabawa gwarantowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacDyller Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zależy jakie uzbrojenie i statki się preferuje. Ze względu na generatory fal gamma jednak warto się oddać Paranidom. Ale to w ogromnej mierze robią automatyczni handlowcy za Ciebie (ewentualnie jakieś misje/darowizny z BBs). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi