Zwierzu Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Hej wszystkim Jak to co roku bywa zacząłem sobie od nowa przygodę z X3TC. I nie, nie będę się jak co roku pytać, które mody polecacie a które nie Swój własny ulubiony zestaw już mam hehe.Zauważyłem, że ostatnio wyszła nowa wersja modu SRM dodającego nowe statki, ciężkie fregaty (lepsze od zwykłych M7 ale jednak ciut gorsze od M2). I teraz mam poważny dylemat bo zwykle jako swoje statki flagowe wybierałem głównie M7ki a po wprowadzeniu nowości nie wiem czy zakupić jak zwykle fregatę czy może ciężką fregatę czy nie lepiej od razu zbierać na niszczyciel Przede wszystkim zależy mi, żeby statek był umiarkowanie szybki i zwrotny, miał hangar który pomieści M3kę i jeden statek zwiadowczy (czyli min. dwa sloty) no i żeby miał sensowny dostęp do różnych rodzajów uzbrojenia.Czy moglibyście mi poradzić, który statek w moim przypadku sprawdziłby się najlepiej? Myślałem nad Argońskim Cyclopsem (fajnie wygląda) ale może mielibyście jakieś sensowniejsze 'typy'? Myślałem jeszcze nad Kvasirem ale kurdę, te statki Terran i ATF nawet pomimo szlifów w SRM są jak na mój gust zbyt OP :CGdyby chociaż im prędkość zaniżono to by nie kusiły tak bardzo Za wszelką pomoc z góry bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volvez Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Miej 3 okręty flagowe różnych klas i różnego przeznaczenia.Jeden będzie siłą ognia - na nim będzie opierała się twoja dyplomacjaDrugi będzie szybkim myśliwcem M3+ (lub takim który ci odpowiada) - aby tyłek do fotela nie przywarłTrzeci powinien być mixem drugiego i pierwszego. Coś a la M6/M7 - Dla celów różnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 25 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 No taki mam plan: M3 już jest, szybki M5 do zwiadu też, M6 też czeka w pogotowiu ale mi przede wszystkim zależy właśnie na fregacie, która mogłaby pomieścić oba myśliwce. Niestety za krótko jeszcze gram żeby sobie pozwolić na większe rarytasy w stylu Osaki czy innego Pythona hehe.Dlatego zależy mi na razie na stateczku, którego mógłbym wykorzystać 'do wszystkiego i do niczego' Fregaty zawsze mnie pociągały (heheh), lecz teraz kiedy możliwości jest coraz więcej to mętlik mały się w głowie robi bo nie do końca wiadomo co wybrać Niby próbowałem porównywać wszystkie dostępne statki M7 i M7+, ale SRM tak skutecznie je balansuje że sam już nie wiem, który z nich byłby sensowny na najbliższe kilkanaście godzin jako statek 'dowodzenia' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Grałem tylko ze statkami Cadiusa, więc nie wypowiem się o innych statkach SRM, ale jeśli chcesz mieć statek flagowy, po to by dokować do niego swoja flotę, to polecam Hakatę. Zadokujesz do niej wszystkim. Do walki natomiast Kvasir lub Hiroshima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Jak flagowy to duzy. Kup M2 zakodujesz do niego dwa mysliwce, ktory wybrac to juz twoj wybor. Tu trzeba duzo studiowac statystyki i porownywac wzgledem siebie, dluzsza zabawa. Wg mnie Tytan to bardzo spoko statek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 CytatJak flagowy to duzy. Kup M2 zakodujesz do niego dwa mysliwce, Kup TM-a, zadokujesz 4 myśliwce, a będzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Eeeh :/ Przeciez mowa o duzym statku flagowym a nie latajacym garazyku na 4 statki.Zwierzu. Postaw sobie wyzwanie i zapoluj gdzies na Xen. K. Ten statek miazdzy konkurencje, zwlaszcza jak zaladujesz na niego ciezkie uzbrojenie Terran polaczone z klasyka typu Gamma PPC lub IBL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 CytatEeeh :/ Przeciez mowa o duzym statku flagowym a nie latajacym garazyku na 4 statki.Tak, tylko podawanie jako zalety takiego dużego statku faktu, że zakodują do niego dwa myśliwce to trochę śmieszne. I na to chciałem zwrócić uwagę poprzednim postem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Na samym początku jak zaczynam grę to lubię po prostu latać i wykonywać misję jednym myśliwcem, jednym zwiadowczym M5 oraz jakimś dużym statkiem, działającym jako 'baza bojowa' dla tych dwóch Dlatego idealne dla mnie są fregaty - hangar w sam raz, szybkość i zwrotność pozwalająca na 'wymanewrowanie' niszczycieli oraz zadowalający dostęp zarówno do broni anti-fighter i anti-cap Do tej pory świetnie sprawdzał się Gryf, ponieważ jednak w modzie SRM doszło kilka nowych statków (w tym te 'ciężkie fregaty') to po prostu zastanawiam się czy nie poszukać czegoś lepszego w porównaniu do Gryfa, zwłaszcza z większym potencjałem bojowym.Stąd ten temat, wiem że jesteście znacznie lepiej obeznani w takich tematach dlatego chciałem Was prosić o malutką pomoc w wyborze 'optymalnej' fregaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 W SRM dokowanie chocby dwoch mysliwcow do M2 ma duze znaczenie i gracze sobie cenia te mozliwosc.@ ZwierzuCiezkie fregaty nie dobrych mozliwosci dokowania np. Teladianski Geochen ma 1 slot, ale statek sam w sobie jest calkiem calkiem z predkoscia 140. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volvez Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 jedno słowoSpoilerHyperion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Hyp to M6. Pozatym mowa o SRM caly czas, tam Hyp jest bardzo szybki ~210, 1GJ, ale brak mu ciezszego uzbrojenia. Wiekszych statkow tym nie zawojujesz lekko. Fregata powinna miec co najmniej 2GJ, te wszytskie z dodatku sa dosc mocne 4GJ wzwyz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volvez Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Ale dwa myśliwce się mieszczą. (W Reunionie był czymś a la M7 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 mieszcza sie owszem w modzie ten statek jest raczej na rowni z innymi korwetami typu "heavy". dobry wybor na osobisty statek, ktory najczesciej pilotujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Dobra, po wielogodzinnych testach doszedłem do wniosku, że najlepszym dla mnie wyborem będzie Splicki Ocelot :]Szybki, zwrotny, hangar na dwa myśliwce i sensowny dostęp do uzbrojenia.Sorkvild, po sygnaturce domyślam się, że grasz właśnie w X3TC wraz z SRMem Czy mógłbyś mi doradzić, jaki zestaw uzbrojenia byłby dobry dla takiego Ocelota?Ocelot ma razem 32 działa - 9 Front, 6 Lewo, 6 Prawo, 4 Góra, 4 Dół i 3 Tył.U mnie zestaw póki co wygląda tak (gram w X-y zawsze po angliku więc nazwy angielskie):Front - 9 PPC (Photon Pulse Cannon) - atakuje tylko mój celLewo, Prawo - 12 HEPT (High Energy Plasma Thrower) - atakują wszystkichGóra, Dół - 8 ISR (Ion Shar Railgun) - atakuje wszystkichTył - PALC (Phased Array Laser Cannon) - ochrona p-rakietowaAktualnie robię Ocelotem misję Final Fury i z Kha'kami nie mam żadnych problemów, ale jeśli istnieje jakiś lepszy zestaw uzbrojenia dla takiej fregaty jak moja to za wszystkie porady byłbym bardzo wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Zalezy co chcesz zwalczac tym statkiem. Jesli chodzi o obrone przeciwko drobicy to ja u siebie daje zestawy pac-hept. Mozna tez sprobowac faa (w cmodzie poprawili flak). Podobnie jak ty rowniez swoje statki zaopatruje w isr bo to wysmienita bron. Uzbrojenie na przod to cig, alpha ppc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi