LITWINCZUK Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Mam "mały" kłopot. Podjąłem się misji przewiezienia pasażera ze stacji A do stacji B.1. Jak widać na obrazku, "Dock At: xxxxxx" - spełniłem, ponieważ jestem zadokowany właśnie do tej stacji.2. Powinienem podjąć wskazanego pasażera -Komanckatsalss. Tyle tylko, że on nie chce wsiąść na mój statek...3. Po wejściu w opcje rozmowy podczas komunikacji (przypominam, że jestem na stacji), widzę tą osobę. Jedyne opcje podczas rozmowy z nią to standardowe zapytanie o lokację doków naprawczych i stocznie, oraz zawezwanie do poddania się (Surrender).4. Wyświetlając dziennik misji, widzę coś takiego - pierwsza pozycja to podjęcie tego kolesia.Druga - to wykonywana obecnie misja (inną podjąłem w międzyczasie gdy okazało się, że ta nie działa).Trzecia podobna sytuacja jak w pierwszym przypadku, co dziwniejsze mam czas bez limitu (podczas podejmowania tej akurat misji, czas realizacji był wskazany).5. Kolejna niespodzianka - próbowałem kilkukrotnie dokować do wskazanej stacji - pojawia mi się ten koleś oraz informacja by go zabrać. Niestety komunikaty stacji o podłączeniu do sieci handlowej zagłuszają to co on mówi - więc nie wiem co on do mnie gada....Jakaś pomoc / sugestie? Co robię nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LITWINCZUK Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Dobra, chyba wiem w czym jest problem.Podjąłem kolejną misję i tym razem usłyszałem"Chcesz mnie przewieźć w tym? Muszę mieć transport statkiem pasażerskim"Co im nie pasuje przelot handlowym? (latam Sturgeon-em)Pieeeee... paraidańscy królewicze...!I porada dla innych: Wynika z tego, iż:- jeśli zadokujesz do stacji i podejmiesz się tej misji, czas przeskakuje w "no limit".- jeśli podejmiesz się tej misji zdalnie, poprzez wywołanie osoby przez komunikator i zgodzisz się na misję, ten typ nie wsiądzie na handlowy a także czas wystartuje.WNIOSEK: latając statkiem handlowym należy podejmować misje dopiero po wylądowaniu w bazie (wiem, czasami misje znikają.... ale jak widać z tej opowieści, w ten sposób nie umoczysz misji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Cytat Niestety komunikaty stacji o podłączeniu do sieci handlowej zagłuszają to co on mówi - więc nie wiem co on do mnie gada....Jakaś pomoc / sugestie? Co robię nie tak?Pewnie to że byle statkiem nie poleci tylko Transportowcem Pasażerskim (TP). Część misji Taxi tak ma, że nie wykonamy ich byle jakim statkiem z Systemem Podtrzymywania Życia na pokładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LITWINCZUK Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 CytatPewnie to że byle statkiem nie poleci tylko Transportowcem Pasażerskim (TP). Część misji Taxi tak ma, że nie wykonamy ich byle jakim statkiem z Systemem Podtrzymywania Życia na pokładzie.Problem w tym, iż te misje nie są jakoś inaczej oznaczone, więc podejmując się jej nie wiesz czy pasażer nie odmówi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LITWINCZUK Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 I kolejna ciekawostka:.Pomimo deklaracji, wsiadł na handlowy bez zająknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Jaki status, taki statek Widać nie ceni się zbyt wysoko, że pozwala się wozić w ładowni jak bydło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 No b4o bydło wozi się w ładowni. Szczególnie paranidzkie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi