BamBam Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Witam wszystkichMam mały problem a konkretnie:kupiłem fabrykę tarcz u terran (będę pisał shieldów bo gram w angielską wersję XTC) następnie kupiłem możliwość produkcji shieldów 25MJ po czym kupiłem Food factory (produkującą terran MRE) i połączyłem te obie fabryki w kompleks. Jednak jak się później okazało nie mogę już zmienić profilu produkcji w fabryce shieldów. Że tak się zapytam po prostu coś przeoczyłem czy tak powinno być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 A co rozumiesz przez "profil produkcji"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BamBam Opublikowano 29 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 chodzi o to że wcześniej mogłem wybrać sobie 3 produkty np. 1MJ, 5MJ i 25MJ (ja akurat wybrałem tylko 25MJ by tylko to mogłem) a teraz po dołączeniu fabryki do kompleksu nie mogę ani dodać nowych do produkcji ani zmienić tego że fabryka produkuje tylko 25MJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Ciekawa sprawa. Nie mam jeszcze żadnych fabryk i pewnie nie prędko będę miał, bo nie widzę sensu ich budowy, skoro wszystko można kupić w takiej ilości jak się potrzebuje.Może jest to jednorazowa opcja wyboru, a może połączenie w kompleks powoduje "zapisanie" wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BAAL-Melkart Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Obawiam się, że po połączeniu w kompleks może już być po ptakach. Ja jeszcze tego rodzaju fabryk nie posiadam więc nie mam doświadczenia, aczkolwiek próbowałeś może przez polecenie "Połączone stacje"? Jest to polecenie w których można wstrzymywać produkcję w poszczególnych stacjach kompleksu, jest tam też opcja "Rozkazy", być może tam coś znajdziesz, ale wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BamBam Opublikowano 29 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Właśnie próbowałem również i w tym poleceniu i tam mnie przekierowuje do menu rozkazów dla całego kompleksu a tam nie ma opcji zmiany...Wiec jednak chyba żeby produkować więcej będzie trzeba kupić inną fabrykę...I dzięki wszystkim za szybką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michp Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Witam.Ja z kolei w ogóle nie mogę utworzyć kompleksu z postawionych fabryk ( kopalnia krzemu i wytwórnia kryształów).Pierwszy raz mam taki problem, nie miałem go w x2 ani w x3 - klikam na polecenia specjalne, ustaw fabrykę, klikam na zestaw do budowy kompleksu i nic... Coraz bardziej mnie wkurzają bugi w tym modzie.Może wie ktoś co z tym zrobić, nie chcę znowu zaczynać od początku choć pewnie nic by to nie dało w tym przypadku.Pozdrawiam.Ps.Gram bez skryptów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 może fabryki są trochę za daleko od siebie? ale piszesz ze nic czyli ze co konkretnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michp Opublikowano 7 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 He Kapitan.Fabryki są blisko siebie. A nic się nie dzieje tzn. kursor (czy jak to nazwać) który powinien sam wskazać fabryki do połączenia jest na środku mapy sektora. Dam sobie spokój z tym modem bo to nie jedyny problem, szkoda trochę.Ps.Nawet wynająłem TL-a mimo iż posiadam własnego z nadzieją że on sobie poradzi i kupa, ten sam problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BamBam Opublikowano 8 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Nie wiem jak z innymi rasami ale terrańskich kopalni nie można podłączyć do kompleksu. Resztę fabryk itp. bez problemu się łączy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi