Cyborg83 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Witam,Czy istnieje możliwość wysłania TS'a z misją automatycznego skupowania danego surowca - Microchipy np. ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Tak. To jedna z najbardziej podstawowych opcji w X-ach, dokładnie opisana w instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyborg83 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Moze ja czegos nie lapie, ale przeczytalem instrukcje, forum i dalej nie wiem która to z dostępnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Nigdy nie miałeś własnej fabryki? Chodzi o rozkaz "Kup po najlepszej cenie". O tym co jest potrzebne aby go uruchomić pisze dokładnie w instrukcji, w rozdziale traktującym o naszej pierwszej fabryce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyborg83 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Jeszcze nie dorosłem do fabryki. Narazie bawie sie w misje fabularne i próbuje pierwsze kroki w przejmowaniu statków. W HUBie musze zebrac te 500 microchipow. Wielkie dzieki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volvez Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Możesz użyć ewentualnie rozszerzonych poleceń handlowych. Czy jakoś tak. Choć u mnie nie działa zbyt dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyborg83 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 No właśnie,Cholera kupuje skurczybykom po 3000 energy cells i puszczam ich żeby kupowali microchipy. Po jakimś czasie zużywają energy cellon i mimo iż w command console ustawiłem fuel resupply na 10 skoków, nie robią tego automatycznie... A dla 10 Tsow nie chce mi się co pól godziny wysyłać ich po e cells a potem znowu ustawiać kupowanie. Da się to jakoś zautomatyzować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Musisz mieć w HUB-ie zawsze ogniwa, tam oni się zaopatrują w energię, czyli w swojej bazie macierzystej. Ustaw jednego TS-a, aby kupował dla HUB-a Ogniwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volvez Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 U mnie to nie działa i ładują (niezależnie jak się staram) tylko 5 OE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 CytatU mnie to nie działa i ładują (niezależnie jak się staram) tylko 5 OE.No cóż, ja bym polecił użycie skryptu Extended Trade Software Commands, u mnie działa wyśmienicie i właśnie zaopatrzeniowcy i dystrybutorzy uruchamiani z tego skryptu latają, skaczą, handlują i zaopatrują się w ogniwa jak potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyborg83 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Ok wielkie dzięki za poradę. Tylko jeszcze powiedz jak to poustawiać:1. Jeden TS ma polecenie zakupu ecelli i sprzedażny ich w HUBie. I robię to po tym Extended Trade Command, wiec lata tam i spowrotem w pętli zadań. Ten skrypt daje możliwość utrzymywania stalego poziomu konkretnego dobra w bazie wiec z tym chyba problemu nie bedzie. 2. Pozostałe TS maja polecenie zakupu microchipow i np co 5 raz zakup ecelli w HUBie ? Czy jak ?? Czy trzeba to inaczej poustawiać, bo nie ogarniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Każdy statek, który ma w ładowni Napęd Skokowy, ma w rozkazach możliwość ustawienia ustawienia Autoskoku na TAK i poniżej ilości Ogniw (a raczej zapasu na ilość skoków) w jakie ma się zaopatrywać. Ta opcja powinna wystarczyć. Natomiast w tym skrypcie, o którym pisałem, trzeba tylko sprawdzić czy w nim opcja autoskoku również jest aktywna (powinna być, jeśli statek ma w rozkazach ustawiony Autoskok na TAK). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volvez Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Z tym skryptem tak właśnie działa, u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi