Jump to content

Fabuła HUB/automatyzacja zakupów.

Cyborg83
 Share

Recommended Posts

No właśnie,

Cholera kupuje skurczybykom po 3000 energy cells i puszczam ich żeby kupowali microchipy. Po jakimś czasie zużywają energy cellon i mimo iż w command console ustawiłem fuel resupply na 10 skoków, nie robią tego automatycznie... A dla 10 Tsow nie chce mi się co pól godziny wysyłać ich po e cells a potem znowu ustawiać kupowanie. Da się to jakoś zautomatyzować ?

Ok wielkie dzięki za poradę. Tylko jeszcze powiedz jak to poustawiać:

1. Jeden TS ma polecenie zakupu ecelli i sprzedażny ich w HUBie. I robię to po tym Extended Trade Command, wiec lata tam i spowrotem w pętli zadań. Ten skrypt daje możliwość utrzymywania stalego poziomu konkretnego dobra w bazie wiec z tym chyba problemu nie bedzie.

2. Pozostałe TS maja polecenie zakupu microchipow i np co 5 raz zakup ecelli w HUBie ? Czy jak ??

Czy trzeba to inaczej poustawiać, bo nie ogarniam 😛

Każdy statek, który ma w ładowni Napęd Skokowy, ma w rozkazach możliwość ustawienia ustawienia Autoskoku na TAK i poniżej ilości Ogniw (a raczej zapasu na ilość skoków) w jakie ma się zaopatrywać. Ta opcja powinna wystarczyć. Natomiast w tym skrypcie, o którym pisałem, trzeba tylko sprawdzić czy w nim opcja autoskoku również jest aktywna (powinna być, jeśli statek ma w rozkazach ustawiony Autoskok na TAK).