Yacek Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Aby uruchomić Edytor Skryptów trzeba zmienić imię pilota na Thereshallbewings. Imię pilota jakie ma się przed zmianą zależy od tego z jakiej opcji startowej rozpoczęta została gra.Będąc zadokowanym w stacji wchodzimy w menu/osobiste/pilot/nazwij... i wpisujemy zamiast obecnej nazwy pilota nazwę Thereshallbewings, pamiętając o dużej pierwszej literze i dwóch LL, trzeba wpisywać wolno, aby wpisały się oba. Zatwierdzamy enterem i jeśli gra na chwilę przymuli to znaczy że kod zadziałał i w menu/osobiste/pilot/ogólne i na pierwszej pozycji od góry pojawi nam się F12 Edytor Skryptów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doe Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Witam.Zainstalowałem czystą wersję 1.4 PL a na nią patch 2.5Potem zainstalowałem Plugin Manager Scripts i poprzez niego chciałem zainstalować skrypt Product Finder 1.5 PL. Instalacja się powiodła, Zmieniłem imię pilota ale skrypt nie działa. Nie pojawiła się żadna nowa opcja/komenda.Dodam jeszcze, że skrypt zainstalowałem na istniejącą rozgrywkę.Dlaczego to nie działa ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoBeK Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zobacz czy dany skrypt jest obslugiwany przez komendy ze statku czy tylko przez skroty klawiszowe. Jak przez klawiature to ESC->Sterowanie->Interfejs i zjedz na sam dol. Tam masz wszelkie nieopisane skrypty, ktore dodales. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 26 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Skoro instalowałeś skrypt poprzez PMS, to po co ci magiczne imię?Skryptu nie znam, nie wiem czemu nie działa. Ściągnę i zobaczę o co w nim chodzi, ale dopiero wieczorem.Może jakieś wyposażenie trzeba zakupić i dopiero będą dodatkowe polecenia?\\EDIT: SoBeK może mieć rację, ten skrypt może wymagać przypisania klawisza i dopiero po naciśnięciu tego klawisz dostajesz informacje o produktach (w wiadomościach).I mam nadzieję że instalowałeś skrypt, a potem spolszczenie, a nie samo spolszczenie? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Edytor skryptów jak sama nazwa wskazuje służy do edycji skryptów. I do niczego więcej.Jeśli instalowało się skrypty to najczęściej trzeba zajrzeć do opcji AI, lub poszukać w menu statku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doe Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Instalowałem tylko wersję Product Finder 1.5 PL znalezioną na starym forum.------------------------------------------------------------------------21.Product Finder 1.5 - Wyszukuje najlepsza cene danego produktu oraz jego lokalizacje - towary i statki.Product Finder 1.5 PL - Znajdz produkt - dodano 21.02.2007 spk------------------------------------------------------------------------ Z wypowiedzi kolegi wynika, że powinienem zainstalować najpierw wersję Product Finder 1.5 a potem Product Finder 1.5 PL ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Archiwum spk powinno już zawierać spolszczenie w sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian_Wir Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 I zawiera, wystarczy samo Product Finder 1.5 PLSprawdź to co mówił SoBeK, ewentualnie Opcje->rozgrywka->ustawienia sztucznej inteligencji.edit: Podoba mi się tu to, że kiedy ktoś napisze post w chwili kiedy ty piszesz swój zostaniesz o tym ostrzeżony przed jego wysłaniem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doe Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Witam ponownie.Nadal nie działa.CytatZobacz czy dany skrypt jest obslugiwany przez komendy ze statku czy tylko przez skroty klawiszowe. Jak przez klawiature to ESC->Sterowanie->Interfejs i zjedz na sam dol. Tam masz wszelkie nieopisane skrypty, ktore dodales.Nic nowego się tam nie pojawiło.Cytat ewentualnie Opcje->rozgrywka->ustawienia sztucznej inteligencji.Nie ma tam ustawień sztucznej inteligencjiTeraz to już zwątpiłem. Grę mam oryginalną, ze sklepu w wersji PL.W instalatorze skryptu, skrypt jest w pozycji "enabled"Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Doe zrób to ręcznie. Skopiuj skrypt do folderu scripts w grze, spolszczenie do folderu t, uruchom edytor skryptów w grze, znajdz ten skrypt, zaznacz go i wciśnij r. Powinno ruszyć. Potem przeładuj grę. U mnie zawsze działał ten sposób jeśli miałem problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 CytatNie ma tam ustawień sztucznej inteligencjiWszyscy maja, tylko ty nie? Ale nie ważne.CytatW instalatorze skryptu, skrypt jest w pozycji "enabled"Wygląda że skrypt jest uruchomiony.Do działania potrzebne jest jeszcze Handlowe Polecenie MkII. Masz takie w statku?Jeśli masz i nadal nic (a powinieneś mieć w poleceniach Handlowych trzy nowe pozycje) to odinstaluj skrypt, i zainstaluj tylko wersję angielską, bo coś mi się to spolszczenie nie podoba (nie można wypakować z niego plików spk explorer-em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razegis Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZERO Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Sprecyzuj pytanie. Chodzi Ci o całkowite wywalenie Mantisa z gry, czy o coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Nie da się wyrzucić pojedynczych statków z gry tak, żeby ich nie było.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Dar Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 A ktoś może wie jak uruchomić edytor Skryptów w TC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 12 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 tak samo jak w X3, czyli magiczne imię i voila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Dar Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 to mam problem gdyż wpisuje je i nic się nie dzieje znaczy się dzieje się imię zmienia się na to magiczne imię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 12 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 No to źle wpisujesz, imię nie powinno się zmienić. Zobacz do FAQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Może w TC jakoś inaczej uruchamia się edytor. W sumie byłoby to logiczne, gdyż w X2 również inaczej uruchamiało się edytor skryptów niż w X3. W X2 podczas lotu trzeba było wpisać magiczne imię. Może spróbuj właśnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 12 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Tak samo jak w X3, była to jedna z pierwszych rzeczy jakie zrobiłem w TC A przed chwilą testowałem Edytor, dodałem sobie Valhallę do stoczni pirackiej i pięknie zadziałało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Dar Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 wsio działa tak jak powinno zapomniałem ze juz miałem aktywny (savy zachowane - nowa instalka gry stare savy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arw1 Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Witam, jak WYŁĄCZYĆ to maleństwo, jeśli nie da się wejść do gry [mianowicie loading-menu-profile startowe-loading-bum!(od razu)]? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Rozpoczęcie nowej gry kasuje otwarcie ES. Skoro nie możesz rozpocząć nowej gry, to masz problem z jakimś skryptem, który może przez przypadek usunąłeś/zmieniłeś. Reinstalka gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arw1 Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 CytatRozpoczęcie nowej gry kasuje otwarcie ES. Skoro nie możesz rozpocząć nowej gry, to masz problem z jakimś skryptem, który może przez przypadek usunąłeś/zmieniłeś. Reinstalka gry.próbowałem-nie pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 CytatCytatRozpoczęcie nowej gry kasuje otwarcie ES. Skoro nie możesz rozpocząć nowej gry, to masz problem z jakimś skryptem, który może przez przypadek usunąłeś/zmieniłeś. Reinstalka gry.próbowałem-nie pomagaNo to zostaje jeszcze jedno: odinstalować grę, wyczyścić rejestr (usunąć całą gałąź z kluczami dotyczącymi TC). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi