Jump to content

Skrypt Bulk Transporter Upgrade

Yacek
 Share

Recommended Posts

Ktoś ostatnio narzekał że nie można handlować dużymi statkami ze stacjami. Na angielskim forum znalazłem dzisiaj fajny skrypt dla tejże osoby i innych chętnych. Wink

Bulk Transporter Upgrade - dzięki niemu możliwa jest wymiana na odległość nie większą niż 5km ze stacją z pokładu statku flagowego. Urządzenie można zakupić w teladiańskich dokach zaopatrzeniowych i kosztuje niecałe 500 000 kredytów.

http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=124830

Instrukcja obsługi:

1. Zaznacz stację z którą chcesz dokonać wymiany,

2. Podleć do stacji na odległość poniżej 5km,

3. Z poleceń Zwyczajowych wybierz Bulk Transporter Upgrade,

4. Aby dokonać:

a) zakupu - wpisz w pierwszej wartości " b ",

😛 sprzedaży - wpisz w pierwszej wartości " s ",

5. W drugiej wartości wpisz ilość towaru,

6. Ciesz się z udanej wymiany handlowej. Wink

--------------------

W mojej opinii fajny skrypt, jeżeli nie dbasz o zbytnie ułatwianie gry. Według mnie powinien kosztować zdecydowanie więcej i ta wymiana powinna też kosztować minimalnie więcej niż normalnie, tak mi się wydaje.

Co do lokalizacji skryptu, to chyba nie trzeba zbytnio lokalizować, bo zbytnio wiele w samej grze na razie nie widziałem angielskiego tekstu, jednakże w pliku .xml o dziwo trochę tekstu było, tylko cholera wie jak on się ma do występowania w grze. Można zawsze spolszczyć nazwę urządzenia w grze. Co powiecie na Transporter Towarowy?

Post Michała Rogowskiego na forum Ego

• 7 years later...