nekkoru Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 1. Jakie uzbrojenie można mu wrzucić na tył? Naprawdę próbowałem chyba wszystkiego i nic nie pasuje.Screeny:http://i51.tinypic.com/2nq5gf6.jpghttp://i51.tinypic.com/2573ntd.jpg2. Czemu celowanie w tym statku jest takie ... słabe? Jak walczę z m5/m4 nie da się trafić w nie elektromagnetykmami (przy pełnej prędkości i na postoju), nie wspominając już o wyrzutniach M/A, nawet jak celuje daleko przed statkami (dalej niż wskazuje celownik), to pociski mijają je w dość dużej odległości za nimi. Najlepszą taktyką jest brać je wszystkie na osłony PS. Mam TC w wersji 3.0 (+ CMOD 4.3 i jakieś inne skrypty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 1. Sprawdź w informacjach statku jakie uzbrojenie jest kompatybilne z wieżyczkami. Było małe zamieszanie w kolejnych patchach z tym, na początku pasowały tam prototypowe elektromagnetyki (Aldrin), potem któryś patch zmienił to na elektromagnetyki (terranie), kolejny miał to poprawiać.2. Statek przemaksowany, do tego dochodzi CMOD, który zmienia statystyki broni no i efekty masz. Zresztą z elektromagnetyków z CMODEM to ciężko trafić w cel nawet ze statku M3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nekkoru Opublikowano 11 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 1. Drugi screen.Prócz prototypowych pasuje jeszcze broń "ReadText17-80130", może to na tył? 2. No to pozostaje "rozjeżdżać" wrogów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volvez Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Ja swojego wyposażyłem w działa fali uderzeniowej. Ale zabrakło mi energii na statku więc go podkręciłem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Cytat1. Drugi screen.Prócz prototypowych pasuje jeszcze broń "ReadText17-80130", może to na tył? Chyba tak.Zapomniałeś o spolszczeniu CMOD-a, dlatego masz readtext. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kedudg Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Witam na ten okręcik wchodzą tylko Experymentalne Elektromagnetyczne działo plazmowe we wszystkie wieżyczki i tylko te nic więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 CytatWitam na ten okręcik wchodzą tylko Experymentalne Elektromagnetyczne działo plazmowe we wszystkie wieżyczki i tylko te nic więcejZobacz na pierwszy screen w pierwszym poście. Ma Eksperymentalne Elektromagnetyki i nie może ich użyć. Znaczy to że gra z jakimś modem, który zmienił ten statek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kedudg Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 CytatCytatWitam na ten okręcik wchodzą tylko Experymentalne Elektromagnetyczne działo plazmowe we wszystkie wieżyczki i tylko te nic więcejZobacz na pierwszy screen w pierwszym poście. Ma Eksperymentalne Elektromagnetyki i nie może ich użyć. Znaczy to że gra z jakimś modem, który zmienił ten statek.No właśnie Yacek u mnie też tak było ale działka wchodziły i działały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 CytatCytatCytatWitam na ten okręcik wchodzą tylko Experymentalne Elektromagnetyczne działo plazmowe we wszystkie wieżyczki i tylko te nic więcejZobacz na pierwszy screen w pierwszym poście. Ma Eksperymentalne Elektromagnetyki i nie może ich użyć. Znaczy to że gra z jakimś modem, który zmienił ten statek.No właśnie Yacek u mnie też tak było ale działka wchodziły i działałyTak było, to znaczy jak? Widziałeś screen? Jak można je tam włożyć, skoro żadna broń nie jest podświetlona. A tylko taką można włożyć do slotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nekkoru Opublikowano 12 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Okej, o to wszystko co mam wrzucone do gry.1. TC2. Patch 3.0 (ze strony egosoftu)3. Wrzuciłem CmoD'a 4.3 (+ 2 mody które wymagał: Factory Pack i EMR Compatibility Pack )4. Mody zwiększające wydajność: Shadery z Reuniona, Low Poly dla asteroid oraz Adsigns_remove.5. Następnie skrypty które wrzuciłem już po rozpoczęciu gry:-JSON parser library-Community Plugin Configuration-Ware Manager-NPC Bailing Addon-OTAS Shipyard v2-Salvage Claim Software-Salvage Command Suite (Mogą się te dwa mody wzajemnie gryźć??) -Weapons QuickWarp-Wars (Argon,Parad vs Boron,Split czy tam na odwrót )-Menagerie Shipyard V2.1-XTendedGalacticNewSystemV103 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizard Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Masz Cmod 4.3 ? Nawet nie widziałem że jest. Ja mam 4.2 i działa poprawnie. Może wersja 4.3 ma coś skopane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nekkoru Opublikowano 12 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Lizard: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=288835No dobra, to jak nie wiecie to nie szukajcie na siłę rozwiązania. Spróbuje upolować hyperiona, poza tym wczoraj odkryłem co to znaczy czyścić sektor niszczycielem m2, to m6 już mi się znudziły (Tytan, pełne tarcze, same pulsacyjne i generatory impulsu uderzeniowego, pierwszy test -> Xenon Sector 347. Od razu przy bramie czekały 3x Q, rozwaliłem je nie tracąc nawet połowy osłon )EDYTA:Zrobione. X3 Editor i wsio wparjadkie ;P (Na tył mogłem wrzucić bronie z grupy "Unknow 2", dodałem "Unknow 1" czyli prototypowe i eksperymentalne z Aldrin). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi