Jump to content

Neofita wita

Neofita
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich bardzo serdecznie.

Jestem w sumie po 2 dniach przegladania tego forum i czytania tematow i czuje ze niewiele wiem jeszcze o mojej nadchodzacej przygodzie z X3TC.

Mam sie jednak przedstawic co niniejszym czynie.

Mam 45 lat mieszkam w Irlandii i jestem pasjonatem gier.Gier niezaleznie od stylu aczkolwiek z jednym wyjatkiem,gra nie powinna nudzic.

Przygode z grami zaczynalem juz wczesniej od kasetowego C64 przez Atari i potem PC od 286,386 itd itd itd 馃

Trafilem na to forum szukajac czegos wlasnie wiecej o X3 przez przypadek.

Mianowicie gram namietnie w Mass Effect 1 i 2 czesc i tam brakowalo mi lotow kosmicznych wiec poszperalem na YT i jakims cudem juz nie pamietam co wpisalem trafilem na filmik o X3.

Nastepnie na Xfire moja znajoma zobaczylem ze gra w ta gre i popatrzylem na filmow popytalem ja troche co i jak i w tym momencie czekam na przesylke z Polski ktora bedzie zawierac wlasnie X3 TC.

Mam nadzieje ze nie bede tu najstarszym graczem 馃榿

Mam tez jedno pytanie bo dosc ciezko zorientowac sie w zawilosciach modow.

Z tego co zrozumialem to po wgraniu moda nalezy gre zaczynac od poczatku.

Z tego co wyczytalem zorientowalem sie ze czesc modow zostala dodana do polskiej finalnej wersji.

W obecnej chwili poprostu nie wiem jakie mody zainstalowac w momencie instalacji gry.

Poprostu sie zgubilem jesli ktos moglby mnie odeslac do odpowiedniego tematu ktory mi da informacje jakie mody moge wgrac do X3 a jakie juz w niej sa "podobno" to bede wdzieczny.

Tak wiec witam jeszcze raz serdecznie i mam nadzieje ze sporo sie od was dowiem na temat tej gry a z tego co wyczytalem zapowiada sie ciekawie i gwarantuje dlugie godziny rozgrywki.

Witam nowego pilota 偶ycz臋 przyjemnej gry i czytania co do pyta艅 o mody to najpierw zapoznaj si臋 z czyst膮 gr膮 i sam wtedy wyczujesz czego ci brakuje i to dopiero b臋dzie przyczynkiem do instalacji nowych mod贸w i scrypt贸w to zawsze jest indywidualna sprawa, s膮 tu ludzie co graj膮 tylko czyste gry jak i tacy co nafaszerowali je scryptami i modami ale zawsze zaczynali od czystej gry wi臋c witam serdecznie na tym forum i polecam dodatkowo to forum ze spolszczeniami http://www.mamuthq.net.pl/ i nie tylko

pozdrawiam

Witaj na forum.

Nie b臋dziesz najstarszym, nie b臋d臋 wymienia艂 kto jest najstarszy, bo ju偶 mam skleroz臋 馃 cho膰 jestem o rok m艂odszy od Ciebie.

Co do mod贸w to:

1. W finalnej wersji sklepowej nie masz takich. To jest tak zwana "czysta gra" vanilla.

2. Co dodasz sobie do gry, to ju偶 zale偶y od Ciebie i od wersji j臋zykowej w jak膮 b臋dziesz gra艂. Tylko cz臋艣膰 skrypt贸w i mod贸w zosta艂a przet艂umaczona na j臋zyk polski przez fan贸w gry.

3. Jak instalowa膰 mody i skrypty masz opisane w FAQ, zacznij od tego tematu.

4. Zobacz potem do tematu o spolszczeniach, b臋dziesz wiedzia艂 co jest przet艂umaczone. Mo偶esz te偶 klikn膮膰 na linka w mojej stopce, znajdziesz tam spis skrypt贸w i mod贸w z jakimi gram lub gra艂em.

5. Je艣li zaczynasz przygod臋 z X3TC, to poleca艂bym najpierw zapozna膰 si臋 z ni膮 w czystej grze, nauczy膰 si臋 lata膰, handlowa膰, walczy膰 itp. Ju偶 nied艂ugo wyjdzie mod XTC (poczytasz sobie o nim w odpowiednim temacie), kt贸ry b臋dzie warto zainstalowa膰 i z powodu, 偶e b臋dzie si臋 to wi膮za艂o z rozpocz臋ciem nowej gry, nie warto w tej chwili zaczyna膰 gry z innym modem, szkoda czasu.

Witaj ja osobi艣cie sugerowa艂 bym ci aby艣 po instalacji gry zainstalowa艂 po prostu ostatnie patche do wersji 3.0 jaka jest obecnie. Na pocz膮tek zagraj w czyst膮 gr臋 nie instaluj mod贸w w samej czystej grze masz ponad 100 sektor贸w, ponad 300 statk贸w oraz kilkadziesi膮t rodzai broni. Mody i skrypty powiedzia艂 bym 偶e mo偶na zacz膮膰 instalowa膰 po 3tygodniach obcowania z gr膮 bo zapewne po tym czasie b臋dziesz ju偶 zna艂 dobrze mechanik臋 rozgrywki i wi臋kszo艣膰 mo偶liwo艣ci, ca艂ej gry na pewno nie poznasz bo potrafi ona zaskoczy膰 nawet hardkorowych graczy po kilku miesi膮cach gry.

Ja osobi艣cie jestem przeciwnikiem instalacji mod贸w gdy偶 uwa偶am 偶e wi臋kszo艣膰 z nich jest niedostatecznie przetestowana i mo偶e tworzy膰 nowe problemy czy bugi w grze. Wi臋kszo艣膰 jednak graczy na tym forum u偶ywa mod贸w i skrypt贸w i zapewne b臋d膮 ci wiele poleca膰 i radze ci s艂uchaj si臋 ich bo oni ju偶 je dobrze znaj膮 i wiedz膮 czemu jaki艣 mod z innym mo偶e nie dzia艂膰 i na pewno ci臋 przed tym przestrzeg膮. Osobi艣cie je艣li po tych 3 tygodniach rozgrywki b臋dziesz mia艂 ochot臋 na instalacj臋 mod贸w to poradz臋 ci aby艣 poczeka艂 na XTC jest to bardzo ciekawy mod kt贸ry zapewne w nied艂ugim czasie b臋dzie mia艂 premier臋 osobi艣cie gra艂em w poprzedni膮 cz臋艣膰 kt贸ra nazywa艂a si臋 Xtended Mod i naprawd臋 mile zaskakuje.

Jak czego艣 nie wiesz to czytaj forum lub je艣li niema w膮tku o tym co chcesz wiedzie膰 to stw贸rz go a szybko dostaniesz odpowied藕.

A co do wieku ja osobi艣cie mam 23 lata ale jest na forum kilku graczy kt贸rzy s膮 w twoim wieku wi臋c niema o co si臋 martwi膰 mo偶liwe 偶e najm艂odszy gracz na forum ma 21 lat ale tego nie jestem pewny.

Gra jest wymagaj膮ca i swoj膮 z艂o偶ono艣ci膮 odstrasza dzieciak贸w.