Azakal Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 WitamOtóż mam mały problem. Znalazłem się w posiadaniu procka Athlon 5000+ i płyty M2N-ESLI. Oprócz tego posiadam kartę graf GF 7300GT Sonic Palita na AGP i 1 GB RAMu Kingstona DDR. Niestety w/w płyta nie posiada złącza AGP ani DDR. Moje pytanie jest takie: co dokupić lepiej, jakiś procek z płytą czy kartę i ram? Osobiście skłaniałbym się do tej pierwszej ewentualności czyli procek (np.: Pentium 4 HT lub Pentium D) i płyta. Komp ma służyć w sumie do wszystkiego od edycji tekstu do rożnego rodzaju gier. Chodzi mi o najtańsze rozwiązanie, bo to dodatkowy komp i nie chcę w niego za dużo inwestować.Obudowę i resztę "flaków" mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 a w co chcesz grac na tym sprzecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Do tego nie włożysz intela. Kup grafe na PCX i 2GB ramu na DDR2[..edit..]Zobacz tu:http://www.proline.pl/?prodid=ASUS+M2N-E+SLIi poczytaj komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Cytata w co chcesz grac na tym sprzecie ?Dobre pytanie Pewnie rodzinka będzie na nim grała w co popadnie ale w co konkretnie to nie wiem. W Crysisa raczej grać nie będą ale w CoDMW to już pewnie tak CytatDo tego nie włożysz intela.Domyśliłem się bo płyta ma socket AM2 dlatego napisałem:Cytatco dokupić lepiej, jakiś procek z płytą czy kartę i ram?LeWaR mówisz, że lepiej kartę i ram dokupić? W sumie to ten Athlon jeszcze daje radę i szkoda byłoby go nie wykorzystać. Jednak szkoda mi też tego GF 7300, bo to moja stara karta i mam do niej sentyment no i dużo z niej można wycisnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Kup 1 gb ramu i podkrec te grafe. Ona sie bardzo dobrze podkreca, swego czasu to byl kozak wsrod agp. Seryjnie wyciaga nieco lepiej niz 7600gs. Procek tez jest ok, mozna go lekko tez podkrecic. Spokojnie i plynnie pograsz w srednich det. tym w Cod MW, Stalker czy Call of Juarez, Wiedzmin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 CytatProcek tez jest ok, mozna go lekko tez podkrecic.Tak tylko muszę wybrać, bo tej karty w tą płytę nie wsadzę. Muszę kupić albo nowy procek z płytą, żeby wetknąć weń kartę i ram albo nową kartę i ram żeby wetknąć je w płytę którą mam Jest tez trzecia ewentualnoć, kupić płytę główną na socket AM2 posiadającą złącze AGP (np.: ten model). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Niewiem czy jeszcze produkuja MoBo z AGP, ale spokojnie znajdziesz cos tanio na allegro Socket AM2 z AGP. Tez bede myslal o zlozeniu czegos z czesci, ktore mam na ... dzialce. Czasami komp by tam sie przydal, czay to posluchac czegos na mp3, obejrzec film czy pograc. Poki co mam: Monitor crt 15, zasilacz 350, Sonic 7300GT , 1 Gb 667MHz, nagrywarka, fdd, Dysk 30 GB, obudowa. Tez musze se zastanowic nad kupnem plyty i procesora hmm cos na czym moglbym posadzic te karte i pamiec 667MHz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 CytatNiewiem czy jeszcze produkuja MoBo z AGP, ale spokojnie znajdziesz cos tanio na allegro Socket AM2 z AGP.Raczej już nie produkują a i na Allegro płyt z AM2 i AGP jest jak na receptę. W zasadzie znalazłem tylko takiego AsrockaEditSytuacja się nieco zmieniła bo znalazłem w piwnicy stara płytę ECS na socket A. Sprawdziłem i nawet działa. Pomyslałem, ze może by kupić do niej jakiegoś Bartona np.: Athlon XP 3000 (taki maks. procek w nią wejdzie). Wtedy załatwię wszystko kosztem ok. 100 zł. Tylko zastanawiam się czy to ma sens, bo zastanawiam się jak z wydajnością tego Bartona w połączeniu z GF 7300. Wiadomo nie składam Hi Endowej maszyny ale chcę z niej wycisnąć maksimum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Do niedawna działałem na Bartonie podkręconym do ok. 3400+, do tego GF 7600GS na AGP i śmigało to całkiem ładnie Nie wiem jak z tytułem o którym pisałeś, ale np. Wiedźmin, Dragon Age, Oblivion, Fallout 3, Stalker chodziły dosyć płynnie na średnich+ detalach w 1280x1024. TC ogólnie na średnich działało ok, ale przy większych bitwach i na niskich potrafiło porządnie przyciąć, widać było że procesor się wtedy nie wyrabiał. Starsze CoD i MoH z tego co pamiętam uruchamiałem na high. Koniecznie dorzuć RAMu, ja miałem 2GB i było w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Wlasnie moj znajomy od ktorego mam te karte smigal te 7300GT na Bartonie 2600+ (2 GHz) i naprawde bylo calkiem niezle jak na ten procesor. Rowniez na moim dawnym Sempronie 2800 (lekko podkreconym) ta karta spisywala sie bardzo dobrze. Chwile mialem jeszcze do czynienia z nia na moim kolejnym kompie. PIV 3.0 HT z 2 GB ramu 667. Ten sprzet juz wykorzystywal moc tej karty na maxa. TC w owczesnej formie dosc rwalo, ale XTM X3, sam miod. Full detale AAx4 AFx16, High, Skrypty - Naaajsss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Chyba w końcu wymyśliłem Raczej kupię tę płytę KLIK i ten procek KLIK. Myślałem o czymś na socket 775 ale w tym przypadku nie miałoby to sensu bo i tak nie rozbuduję tego zestawu. Zostanę przy starym 478. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi