Skocz do zawartości

Problem z Handlem lub rynkiem ...

Gość Anonimowy
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Problem polega na tym że Gospodarka gry stoi w miejscu. Wiele stacji jest przepełniona surowcami i produktami końcowymi lub jest zupełnie pusta. Spotykam zdecydowanie mniej jednostek transportowych. Postawiłem też dwie fabryki z wódką która ZAWSZE była skupowana przez prywatnych odbiorców bez mojej ingerencji. Teraz odnotowuje sprzedaż 10-20 sztuk na godzinę gry. W okolicy nie ma innych fabryk GW. Cena jaką sobie życzę to 575 więc sporo niższa niż średnia. Myślę ze te dwie sprawy są ze sobą jakoś powiązane.

Ktoś miał taki problem i wie jak to rozwiązać ?

Dodam że na tej samej konfiguracji skryptowo-modowej miałem kompleksy samowystarczalne zawierające kilkanaście Destylarni i problemu nie było, towar schodził w parę minut po wyprodukowaniu.

** Podpadło mi też że w sektorach praktycznie nie widuję statków transportowych innych ras. Tylko takie w stylu "Transport Energii", zwykłych nie ma.

Te obserwacje dotyczą całego wszechświata, czy jakiegoś określonego obszaru ? W tym drugim sprawcą może być jakaś inwazja Xenonów czy Kha'ak na jakiś/eś sektor/y i transportowce są niszczone zanim dolecą w tamtą okolicę.

Jeśli statki transportowe przestały się w ogóle respawnować w całym wszechświecie to być może coś się spsuło w Twojej grze przez jakiś skrypt. Instalowałeś coś w międzyczasie ?

W całym wszechświecie nie ma Transportowców, tylko wojsko. Nie instalowałem skryptów ostatnio. Jedyna zmiana jaka różni moje poprzednie gry to taka że teraz zakończyłem fabułę. Wiem że na początku gry statki się normalnie spawnowały bo kilka przejmowałem. Czy da się jakoś na nowo uruchomić skrypt który spawnuje statki ?

To jest cud. W niewielu grach tak doskonale widać zjawisko kryzysu.

Pamiętam mój (a raczej moje) kryzys w reunionie. Jeśli to nie skrypt to powinieneś przeczekać kryzys. zjawisko możesz przyspieszyć kupując drogi sprzęt ze stacji. Wtedy zużyją surowce i powoli wszystko wróci do normy. Teoretycznie.

No problemem jest to że nie ma kto rozwozić towaru. Produkcja była i się skończyła. Widzę to też po moich Handlarzach Sektorowych że przewożą po 12, 16 ogniw. Handel zamarł, tylko moje Transportowce cokolwiek ruszają. Ale to jest zbyt mało. Moje fabryki są przepełnione bo nie ma odbiorców.

Spróbuj odpalić nową grę i poobserwować przez jakiś czas jak będzie w niej sytuacja wyglądała. Jeśli będzie to samo to coś się mogło ogólnie zepsuć w grze i potrzebna będzie reinstalacja.

Jeśli nie to sprawdź jeszcze dokładnie tą 'zepsutą' grę (zostaw na dłużej na SETA), gdyby się nie poprawiło to, na moje, pozostaje wczytanie starego save sprzed całej sytuacji, albo pogodzenie się z tym faktem.

W innej grze jest ok, widzę transportowce inne niż swoje, ogólnie jest większy ruch. W mojej grze nie mogę wczytać starego stanu bo taki z przed 30h już nie posiadał TSów. Gra z takim błędem nie ma sensu. Równie dobrze mogę sobie latać i polować na pojedyncze cele i sztucznie dopisywać sobie stan konta. Zarobić tutaj nie mam na czym bo handel umarł.