Jump to content

Ulepszenia w doku zaopatrzeniowym

Azakal
 Share

Recommended Posts

Mam pewien problem. Posiadam dok zaopatrzeniowy w którum tuninguje moje stateczki jest tylko jeden mały problem: nie wszystkie statki zostają maksymalnie stuningowane. Można powiedzieć, że ok 80% statków, które do niego wysyłam, zostaje maksymalnie ulepszone. Pozostałe 20% nie, tzn. otrzymują całe wyposazenie typu Polecenia Nawigacyjne, Bojowe, Handlowe itp. Otrzymują również pełen tuning ładowni, natomiast sterowność i prędkość nie jest do końca wymaksowana np.: P Ścigacz przed zadokowaniem prędkość max ok 90, po zadokowaniu i instalacji ulepszeń ok 147. Maksymalna stuningowana prędkość P Ścigacza to ok 153. Wie ktoś czemu dok nie chce instalować maksymalnych ulepszeń. Dodam, że w konsoli poleceń stacji mam ustawione ciągłe ulepszanie statków, czyli teoretycznie każdy dokujący statek otrzymuje wszystkie ulepszenia których jeszcze nie posiada.

Mnie żaden zdobyczny statek w doku (moim) nie chce się tuningować (chodzi o prędkość i sterowność), aby zwiększyć te parametry muszę lecieć takim statkiem do doku jakiejś rasy i kupić te tuningi. Kupione statki mój dok tuninguje na maxa bez problemów.

Wydaje mi się, że jest jakaś reguła, bo jak pisałem wyżej większość zdobycznych statków bez problemu poddaje się tuningom. Jak na razie udało mi się zauważyć, że problem ten wystepuje w niektórych statkach M6 (P Ścigacz) i M3 (Myśliwiec Khaak). Wszystkie pozostałe klasy poddają się ulepszaniu bez problemu. Poeksperymentuje trochę i "zobaczę".