Jump to content

Freeorion

Kapitan
 Share

Recommended Posts

Jest to turowa strategia 4X, klon czy tam następca serii Master of orion,ale czerpie tez z innych podobnych gier.Zaczynając grę można kazac wygenerowac galaktykę(których są rożne typy,spiralne,eliptyczne, itd), która będzie posiadac nawet 500 układów słonecznych(różne typy planet,niektóre mają bonusy) . Rozegranie takiego samego scenariusza jest niemożliwe.A w samej grze jest duże drzewko badań no i możliwośc projektowania statków kosmicznych.Grał w to ktoś was?Tu można pobrac: http://www.freeorion.org/index.php/Main_Page Ras w grze jest chyba 2: ludzie i jakieś ufoludy.

• 3 weeks later...

Nie ma się czym podniecać.

Free Orion zaczynał być tworzony w czasach wydania niesławnego MOO3. (Jakoś nie pozbyłe msię płytki)

I po tylu latach nadal nie jest ukończony... Już dawno zapomniałem o tej gierce (Free Orion czywiście) i jakoś nie chce mi się jej nawet sciągać.

• 6 months later...
W dniu 5.06.2011 o 13:25, Premislaus napisał:

Tę grę to chyba ujrzą dopiero moje wnuki 😛. Czekam już od lat i niewiele jest zrobione.

A masz takowe? Jeśli nie to może postaraj się w tym kierunku, zwiększysz szanse na wcześniejsze ukończenie gry 😀