Jump to content

Mapa sorpa i bramy

Lotnikus
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich i mam sprawe

otoz chcialem zapytac czy jest jakis sposob na wyszukanie (dolecenie do niej) bramy nie odkrytej jeszcze uzywam mapy sorpa i nie bardzo wiem jak to zrobic mam tam niby wspolrzedne ale mam problem ze znalezieniem zachodzniej bramy w the hole.

Zobacz na mapie Scorpa na jakich współrzędnych jest brama do której chcesz dolecieć. Skocz do sektora, a następnie wydaj polecenie: "Leć na pozycję" i podaj te współrzędne (tak mniej więcej, jak dolecisz na tyle blisko że będzie ją widać to klikniesz na nią i polecisz dalej na autopilocie). Najpierw podajesz dwie współrzędne (zmieniasz je klawiszami strzałek na klawiaturze numerycznej) potem naciskasz Insert i podajesz w ten sam sposób trzecią współrzędną, czyli odległość od płaszczyzny ekliptyki.

Pozycja 8 w Nawigacyjnych to "Wykonaj skok do sektora". Statek skoczy tylko do odkrytego sektora i odkrytej w nim bramy. W XTM-mie zaawansowane statki mogą skakać na określoną pozycję w sektorze.

Ty jeśli nie masz takiego statku, albo XTM-a, musisz skoczyć do sektora do jakiejś innej bramy, którą znasz. Po wykonaniu skoku, kiedy będziesz już w sektora The Hole, wydasz polecenie Nawigacyjne, 7 "Leć na pozycję", otworzy się mapa galaktyki, wybierzesz sektor, wejdziesz w mapę sektora i dopiero wybierzesz współrzędne z klawiatury numerycznej, na które chcesz lecieć.

No skoro jestesmy jeszcze w tematyce mapy scorpa chcialem spytac co trzeba robic zeby ceny w scorpie pokrywaly sie z cenami w grze czy wciskac f5 bedac na mapie scorpa czy f8 w grze jak to dziala??.

Bo jak wchodze na scorpa to mam cene np 12 a w grze np 13 za ogniwo o co tu chodzi???.