Lotnikus Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Witam wszystkich i mam spraweotoz chcialem zapytac czy jest jakis sposob na wyszukanie (dolecenie do niej) bramy nie odkrytej jeszcze uzywam mapy sorpa i nie bardzo wiem jak to zrobic mam tam niby wspolrzedne ale mam problem ze znalezieniem zachodzniej bramy w the hole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zobacz na mapie Scorpa na jakich współrzędnych jest brama do której chcesz dolecieć. Skocz do sektora, a następnie wydaj polecenie: "Leć na pozycję" i podaj te współrzędne (tak mniej więcej, jak dolecisz na tyle blisko że będzie ją widać to klikniesz na nią i polecisz dalej na autopilocie). Najpierw podajesz dwie współrzędne (zmieniasz je klawiszami strzałek na klawiaturze numerycznej) potem naciskasz Insert i podajesz w ten sam sposób trzecią współrzędną, czyli odległość od płaszczyzny ekliptyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lotnikus Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Tak tez myslalem zeby zrobic wybieram np statek i komendy,nawigacja,pozycja 8pojawia mi sie sektor wchodze w niego ale nie moge nigdzie wspolrzedncyh wpisac hellllp yacek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Pozycja 8 w Nawigacyjnych to "Wykonaj skok do sektora". Statek skoczy tylko do odkrytego sektora i odkrytej w nim bramy. W XTM-mie zaawansowane statki mogą skakać na określoną pozycję w sektorze.Ty jeśli nie masz takiego statku, albo XTM-a, musisz skoczyć do sektora do jakiejś innej bramy, którą znasz. Po wykonaniu skoku, kiedy będziesz już w sektora The Hole, wydasz polecenie Nawigacyjne, 7 "Leć na pozycję", otworzy się mapa galaktyki, wybierzesz sektor, wejdziesz w mapę sektora i dopiero wybierzesz współrzędne z klawiatury numerycznej, na które chcesz lecieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lotnikus Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Juz wiem poradzilem sobie yacek wielkie dzieki. No co ty ja jescze nei mam napedu skokowego:P.ALe sie niebawem dorobie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 A co to, ja wróżka jestem i czytam w myślach? Ale jak problem z głowy to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lotnikus Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 No skoro jestesmy jeszcze w tematyce mapy scorpa chcialem spytac co trzeba robic zeby ceny w scorpie pokrywaly sie z cenami w grze czy wciskac f5 bedac na mapie scorpa czy f8 w grze jak to dziala??.Bo jak wchodze na scorpa to mam cene np 12 a w grze np 13 za ogniwo o co tu chodzi???. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Musisz jak najczęściej aktualizować mapę. Jak to się robi to przeczytasz w FAQ #2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi