Szynszyl Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Kolejne z serii głupich pytań. Mianowicie kupiłem sobie jedna sztukę bombowca marki Gladiator. Kompatybilne są do niego rakiety Tomahawk. Farta miałem bo akurat w jednej bitwie zdobyłem trochę tych rakiet. Jednak jakież moje zdziwienie było gdy po załadowaniu pocisków do bombowca on nimi nie strzela (ustawienie rakiet 40%) nie ważne czy były one zainstalowane czy nie i tak nie strzelał. Wiem że błąd leży po mojej stronie jednak nie wiem gdzie dokładnie go popełniam. Aha bo to może być istotne Gladiator jest w skrzydle wraz trzema statkami klasy M2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Jesteś pewien, że Tomahawki są zainstalowane ? Musisz wejść w menu uzbrojenia statku i wybrać z listy odpowiednie rakiety. Jeśli tak, a mimo to bombowiec ich nie używa to być może kwestia rozkazów. Sprawdziłeś jeszcze raz ustawienia % rakiet dla całego skrzydła ? U mnie wszystko działa, dwa Hadesy są w skrzydle z Odyseuszem i odpalają rakiety bez problemu, skrzydło ma rozkaz 'Atakuj wszystkich wrogów'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szynszyl Opublikowano 29 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 No i znowu nie wiem jak ale zadziałało, A jedyne co zrobiłem to wgrałem save'a z ponownie zainstalowałem rakiety, przy okazji da się zrobić tak by Gladiator sam wystrzeliwał zapory rakietowe bez dawania mu za każdym razem rozkazu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Jeśli chodzi Ci o salwy rakiet to z tego co się orientuję automatycznie nie da rady. Być może jakiś skrypt zmienia ich zachowanie w tej kwestii, ale szczerze mówiąc nigdy się tym nie interesowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi