Yacek Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Ktoś w temacie o TC wspomniał że w tej grze (XBTF) można było lądować na planetach. Ponieważ ja swoją przygodę z X-mi zacząłem dopiero od X3, mógłby ktoś, kto grał w tę grę opisać na czym polegało to lądowanie i co dawało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Imho to o lądowaniu na planetach, to było w kontekstcie Elite, a nie BtF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Może, nie znam się na tym, nie grałem. Ale może ktoś powie co w tym było takiego fajnego że wszyscy za tym płaczą. Może ja też zacznę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S11 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Oczywiście, że w XBTF nie było lądowania . Teraz ta gierka to już przeszłość i archaizm, ale w swoim czasie była czymś wspaniałym i rewolucyjnym, jak Elite2 w swoim czasie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zasugerowałem się tym:CytatTak w ogóle to ciekawe czy kiedykolwiek znów wylądujemy na planecie w jakimś Iksie... Ja zrozumiałem to "znów", że taka możliwość w X-ach była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fieryangel Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Cóż za okropna pomyłka Chodziło mi o grę Frontier Elite, a nie X Beyond The Frontier... ale to i tak w tamtym temacie nic nie zmienia Pomyliło mi się przez 4 rzeczy:-Frontier w tytule,-statek o nazwie Lifter (w X to była poprzednia wersja Merkurego, a w Frontier statek transportowy z 4 ruchomymi dyszami jak w Harrierze - mój ulubiony),-oba są bardzo podobne,-to było bardzo dawno (byłem mały i zaczynałem dopiero przygodę z komputerami, Frontier był chyba 3 grą w jaką w życiu zagrałem i bardzo mi się podobał mimo, że nic z niej nie rozumiałem ).Oj, wychodzi na to, że nie grałem w XBTF , a cały czas tak mi się wydawało... lol Trzeba będzie kiedyś to nadrobić.CytatMoże, nie znam się na tym, nie grałem. Ale może ktoś powie co w tym było takiego fajnego że wszyscy za tym płaczą. Może ja też zacznę?To było tak jakbyś grał w X3 + Microsoft Flight Simulator. Mogłeś nie tylko lądować ale i latać po całej planecie, potem polecieć w kosmos i tam gdzieś też wylądować. Dodatkowo były też różne stacje kosmiczne itp.Niesamowicie podobne do Iksów. Stacje, statki, skoki nadprzestrzenne, wiele układów słonecznych, policja kosmiczna, ulepszenia... no wszystko to co w Iksie. I pamiętam, że bardzo lubiłem słuchać muzyczki z Intra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Tylko nie było bram skokowych.... W Elite po prostu uruchamiałeś napęd skokowy i wiooooo... A jak dowiedzieć się dokąd ten gość skoczył jak nie ma bramy?? Kupujesz analizator pozostałości chmury poskokowej i wiesz już gdzie leciał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S11 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Cytat-statek o nazwie Lifter (w X to była poprzednia wersja Merkurego, a w Frontier statek transportowy z 4 ruchomymi dyszami jak w Harrierze - mój ulubiony)W Elite2 Frontier, Lifter był bodaj jedynym do niczego nie przydatnym statkiem, tylko z orbity na ziemię i wewnątrz systemu, bo nie miał miejsca na napęd nadświetlny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalovy Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zdaje się, że można było do Liftera zamontować najprostszy wojskowy napęd skokowy, ale chyba nie pozostawiało to miejsca na wystarczającą do skoku ilość paliwa. Ale od czego robacze dziury... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fieryangel Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 CytatW Elite2 Frontier, Lifter był bodaj jedynym do niczego nie przydatnym statkiem, tylko z orbity na ziemię i wewnątrz systemu, bo nie miał miejsca na napęd nadświetlny ?Możliwe, nie pamiętam już.Lubiłem go głównie za wygląd i te ruchome dysze silników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S11 Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 No tak, bogatemu by się przydał, ale nie na długo, w Elite2 nie mozna było przecież trzymać więcej niż jednego statku, więc jak się latało Panterą to zmiana na Dźwigowego wiązała się z tym, że po skończonej przyjemności lotu na orbite i z powrotem znów trzeba było zakupić Panterę i od nowa szukać chętnych załogantów . A czasem oj, sie było trzeba na nich naczekać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centaur041 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Lądowanie owszem było ale na zasadzie-> "dokowania".Najpierw manualnego, a potem jak zakupiłeś docking computer za 10.000cr. Więc wtedy "manewrówka Cię już nie obchodziła.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centaur041 Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Totalnie zapomniałem, gdzie można opchnąć silikonowe wafle.:/ Jak na razie stanąłem w Argon Prime.Nic w nim nie rozbudowywałem, czyli jestem tak od momentu konfrontacji z krokodylem z Sizewell. Pozdrawiam. Ps.Jestem padnięty, po okrążeniu Teladi i Splitów, zachaczyłem też przy okazji dwa Xennońskie sektory:)EDIT:Zastanawiam się co zrobić, po zakupie skanera mineralnego, i tak później muszę zakupić szerszenie, ale to znowu wiąże się z za długim lataniem, i poprawianiem rep.A na dzień dobry w Chins Clouds bez szerszeni nie mam co się pojawiać.Więc -"tej" opcji nie da się szybciej przskoczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gie_N_koV Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 W X2 The Threat była (jeżeli dobrze pamiętam) scenka jak lądowało się na planecie boronów... chyba bo do końca tego filmiku nierozumiałem ale wiem że teren wyglądał jak dno morskie, wookoło było sporo "pływających" stateczków boronów. Niech mnie ktoś poprawi jak niemuwie prawdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 CytatNiech mnie ktoś poprawi jak niemuwie prawdy.Mówisz prawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centaur041 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Jak pamiętam było to intro z jednej z misji. Ale nie odbiegaj od wątku z XBTFrontier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi