szczekan Opublikowano 9 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Gram od niedawna, miałem od razu większą chęć gry swobodnej, toteż nie rozegrałem żadnego gotowego scenariusza. Do tej pory wykonywałem misje handlowe oraz przewozy pasażerskie (wszystkie legalne), poznawałem kolejne sektory, statki, podnosiłem reputację. W tej chwili część gospodarczą działalności wykonują Delfiny i Mistrale z rozwiniętymi handlowcami wszechświatowymi na pokładzie. Ja z kolei pracuję nad reputacją u ziemian. W tym celu czekam na misje w Heretic's End i powoli zwiększam reputację (aktualnie miejscowy radny 57%). Frustruje mnie jednak taka sytuacja, kiedy mam zawieść jakiegoś ziemianina, lub wykonać dla niego jakąś misję w obszarach wszechświata, do którego muszę przelecieć przez Pas Asteroid. Nawet kiedy wiozę na pokładzie ziemianina jestem po kilku sekundach rozbijany w drobny mak. Mam pytanie, czy w którymś momencie ta sytuacja się zmieni? Czy trzeba zrobić najpierw jakieś misje z gotowych scenariuszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 9 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Po wykonaniu, rozpoczęciu fabuły terran. Oprócz reputacji u terran jest Ci potrzebne coś takiego jak reputacja u AFT, czyli u ich sił zbrojnych, które pilnują, kto i gdzie może latać po sektorach ziemian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczekan Opublikowano 9 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Dzięki! Jeżeli teraz zacznę i skończę gotowy scenariusz z terrańską misją - będę mógł wrócić do kontynuacji swobodnej gry z efektem odblokowania terrańskich sektorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 9 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 W każdej chwili możesz przerwać wykonywanie fabuły i robić co dusza zapragnie. Choć polecałbym robić fabułę jednym ciągiem i mieć z nią już spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trucx Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Mówisz bo ja ją olałem jestem na etapie jak Jakson zawraca mi dupę że mam lecieć tam .A fabuła terran wymaga lepszego statku niż aragońska elita ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteropeter Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zależy, czy chcesz walczyć, czy uciekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trucx Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 A czyli lepszego .A jakie 'M' minimalne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peroox Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Ja na Szabli robiłem scenariusz, aż do czasu kiedy dostałem się do M3 dostępnego z fabuły. Problemów nie było. Wystarczy to co dostaniecie z tej fabuły.Rozbijają cię w drobny mak?Ja się z tym nie spotkałem, bo nawet jak szli mnie ubić to nie mogli mnie dogonić wystarczy tylko myśliwiec może być szybki M3 i spokojnie zrobisz co trzeba, dopóki nie zrobisz sobie odpowiedniej reputacji u ATF.Tylko jeżeli chcesz robić coś z klasą/rozwałką to dobry byłby M6 gdyż pozwala na więcej, choć zwykłe M4-M3 starczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteropeter Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 M3 spokojnie wystarczy, a w późniejszym etapie możemy przejąć Vidara, a on nam już spokojnie wystarczy. Ja akurat miałem drobne problemy, bo jak się gra ze skryptem na inwazje, to do standardowych wrogów zwykle trzeba doliczyć patrolik xenków/krzaczków/piratów, a wtedy się wesoło robi bo zwykłe M3 nie wystarcza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arw1 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 oj... nie starcza, a misje fabuł lepiej robić bo, np:-dostajesz kilka okrętów [w tym TL i M6+ sporo kasy]-dostajesz stacje [xenon HUB]-masz dostęp do ziemniaków-[u mnie] w stoczniach Aldrin wszystkie #deffa-awansujesz w rangach ras-rozwijasz imperiuma odnośnie skryptów na rozrost walki: przydatne, ale po zdobyciu M2 [zwłaszcza w TOTT kupienie Universala] lub M7 [tylko TOTT! i jakiś z AMT! lub "gwizdnięty" z orbity M0 Warlord, okazyjnie Cytadela]... i wtedy można negocjować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteropeter Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Owszem, fabuły warto robić, z czasem niezłe fanty dają. A co do skryptów na inwazje, to lubię ten dreszczyk emocji, gdy w co drugim sektorze trzeba kombinować jak pokonać lub wyminąć wrogie jednostki A czasami można nawet na niezłe bitwy natrafić I pytanko - statki #defa normalnie po ziemskiej fabule są dostępne, czy to zasługa skryptu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centurion Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 #defa? Nie znam statku. W sektorze Aldrin w stoczni są dostępne statki M5- M6.M1 #deca jedynie po skrypcie "X3TC-Apricot-Add-Deca-to-shipyard" ale uzbrojenie trudno dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arw1 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 nie wiem, ale tak mam po new home i reszcie... :S szkoda, że dziś reinstall robie.te puszki mam:#deca effa [x30]#deca deaf[x20]#deca fade[x48]#deca[x2- nieuzbrojone bateryjki transportowe] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trucx Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Przecież możesz skopiować save i potem wgrać po reinstalce.Sory nie widziałem tam folderu saves. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arw1 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Jest, ale w moim wypadku to nie podziała, grałem przez chwile z Multi Galaxy mod i WSZYSTKIE fabryki paszoł w [tu wstaw 5. literowe słowo]. A więc błąd może siedzieć wszędzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi