Yacek Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Dostępna jest już nowe wersja 1.2 moda DDTC.Link do zapowiedzi na stronie Egosoft i listy zmian: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=250104Link do wersji 1.2: http://www.flatrock.org.nz/wolf/images/ ... TC_1.2.rarWersja 1.2 zawiera już w sobie pełne spolszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maksym7 Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Yacku (lub ktokolwiek wiedzący) czy save'y z 1.1 będą współpracować z obecną wersją? Czy jednak trzeba będzie rozpocząć nową grę? Spotkałem taką informację w którymś z wcześniejszych tematów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 6 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Trzeba zacząć nową grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyberstorm Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 CytatTrzeba zacząć nową grę. Nie polecam rozpoczynać gry z tym modem w ogóle (teraz dopiero mam tego świadomość), szkoda po prostu czasu i nerwów. Gość który go pisze może i ma niezłą rękę do kreowania statków czy innych dodatków (o ile to jego dzieła), ale resztę powinien zostawić komuś innemu. Ja rozumiem, że można przeoczyć w pierwszych wersjach jakieś błędy, ale do tej pory już dawno powinny być usunięte i co najważniejsze nie powinny powstawać nowe - przerażające wręcz (co nie najlepiej świadczy o autorze). Dlaczego przerażające ? - bo powstają już na początku, tam gdzie nie sposób było tego nie sprawdzić (a jednak). Przykład, dostaje info z Nieznanego Sektora (Bractwo, DTS), że czeka na mnie misja (druga w ogóle dla stoczni Bractwa), ale niestety ja właśnie "holuje" w Senator's Badlands zdobytego Tygrysa w misji z serii "odnajdź i sprowadź z powrotem statek", więc nie mogę od razu gonić do Nieznanego Sektora (mój sposób na policyjne akcje po takim zagarnięciu statku, to właśnie odholowanie takiego delikwenta do stoczni Yaki w Senator's Badlands, a tam statki Yaki już się "zajmują" policją ). W czasie tej zabawy w holowanie, "kątem oka" widzę cztery TS'y które pojawiły się nie wiadomo skąd, lecące sobie w przestrzeni (jestem w Senator's Badlands), są bez pilotów ale poruszają się. No nic myślę, zajmę się nimi później. Po chwili Tygrys już w stoczni, po następnej chwili Yaki rozprawiają się z policją, ja skoczyłem na chwilkę po "Polisy Ratunkowe", a tam gdzie po nie poleciałem wziąłem przy okazji misję typu "odnajdź statek" (tym razem Daimo) i również odholowałem go do stoczni Yaki. Ale najważniejsze, że jakimś cudem udało mi się kupić również "po drodze" Lasery Naprawcze (skrypt Mobile Ships Repair), a nigdy wcześniej nie mogłem na nie trafić. Koniec końców, lecę do Nieznanego Sektora (od otrzymania komunikatu ze stoczni Bractwa minęła może godzinka), a tam niespodzianka - nikt nie chce ze mną gadać (nie ma żadnej zapowiedzianej wcześniej misji). Hmm, skądś to już znam myślę sobie i odczytuje save (moment holowania Tygrysa, jakieś 5-10 minut po otrzymaniu wezwania do Bractwa) i skacze do Nieznanego Sektora. Próba łączności i jest gość z DTS który ma wspomnianą misję, ale co dziwniejsze jest to misja (początkowa) na eskortowanie statków do stoczni Bractwa które znajdują się ..... w Senator's Badlands !!!. Były to dokładnie te same TS'y które widziałem wcześniej "kątem oka". Wychodzi więc na to, że mod rozpoczął sobie misję bez mojego jej wzięcia/potwierdzenia (po samym komunikacie), a gdy TS'y wyleciały z sektora (lub może ktoś je zniszczył) misja była już nie do wzięcia. Gdy cofnę się w czasie (save), stracę Tygrysa, Daimo i co najgorsze Lasery Naprawcze (eskorta z Senator's Badlands do Nieznanego Sektora to kawał czasu i na 100% lasery znikną z fabryki), a i tak nie mam żadnej gwarancji, że następna misja nie będzie wymagać ode mnie pojawienia się w kilka sekund w Nieznanym Sektorze (bo "zniknie"), co nieraz może okazać się niemożliwe. Po kilkumiesięcznej grze mam już dość tego mod'a (a właściwie ciągłych, upierdliwych błędów w nim zawartych z którymi autor po prostu sobie nie radzi) i jeśli ktoś również zaczyna z nim przygodę, to życzę powodzenia i sporej dawki mocnych nerwów w zapasie ...PS.Pokusiłem się na przyjęcie tej misji (cofając się sporo w czasie, bo jest to bądź co bądź jedno z pierwszych zadań od Bractwa). Niestety, po przyjęciu natychmiast zostałem oddelegowany do Senator's Badlands (próbowałem wziąć misję kilka razy, ale zawsze tam właśnie mnie kierują, a przecież w normalnej grze zazwyczaj jest jakaś "losowość") i niestety misja jest nie do skończenia. Chronione przeze mnie TS'y, które niby mają dolecieć do Nieznanego Sektora, nie ruszają się z miejsca, a pirackie ataki następują jeden po drugim. Co ciekawe był taki moment, że udało mi się wszystkich wytępić, ale zaraz po tym (uwaga), same chronione przeze mnie TS'y zrobiły się "czerwone" i zostały zniszczone przez moje statki. Efekt - "Misja nieudana", a to wiadomo z wcześniejszych błędów jak się kończy (czyli brak jakiegokolwiek późniejszego kontaktu z Bractwem). Jedyne co mogę powiedzieć to - Deadly do obierania ziemniaków, albo prac społecznych z grabiami w ręku, a nie do klawiatury, aby ludzie nie marnowali czasu i nerwów !.PS2.Gdyby komuś jakimś cudem "zniknął" gość z Bractwa dający misję ze strony MMRS, to ja znalazłem go w Fabryce Komputerów w Three Worlds (zaglądam tam często z uwagi na umieszczoną przez skrypt Mobile Ships Repair fabrykę Laserów Naprawczych). Po prostu, kliknąłem na stację, wybieram "łączność", a tam siedzi sobie klient z dopiskiem 'MMRS'. Komiczność sytuacji polega na tym, że gość zachowuje się tak jakby był w bazie Bractwa w Nieznanym Sektorze i co gorsza, pomimo wykonania dla niego sporej ilości zadań, nie otrzymałem żadnej nagrody (z resztą ciekawy jestem gdzie te nagrody miałbym odbierać - w Nieznanym Sektorze, czy może w Three Worlds ?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secoh Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Hm, pod tym linkiem do forum Ego jest już temat o DDTC 1.3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolnik_pl Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Witam , mam grę na steamie, zainstalowała się sama wraz z nowym patch 3,1,1 zainstalowałem wersję 1.2DDTC i brak napisów. Co źle zrobiłem ??http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8538a4293b82ec4e.htmlps. jak mam kogoś postrzelić w tym samouczku jak dostaję statek bez broni i w opcji startowej terran i argonów. ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 9 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Nie brak napisów, tylko readtexty. Wersja obecnie dostępna to wersja 1.3, nie ma do niej spolszczenia, nie wiem czy zawiera polskie pliki txt z tekstem angielskim. Musisz sobie sam zrobić spolszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolnik_pl Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 ok dziękia co z brakiem broni na pokładzie zaraz po rozpoczęciu gry, jedynie w profilu startowym splita jest broń na pokładzie.ps. to było zanim zainstalowałem DDTC i jest także po instalacji dodatku, startuje w sektorze Kingdom End w profilu startowym dla terran, dla agronów zresztą też;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 To jest błąd instalacji dodatków. Też mnie to parę razy denerwowało. Niestety musiałem przeinstalować grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Czy ten mod dodaje jakieś nowe sektory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi