Skocz do zawartości

A.I. Fail? Niechciany statek w hangarze

ComradeJacob
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry na wieczór 😀.

Tak sobie ciułałem i ciułałem, aż nazbierałem na "I Win Button" czyli Valhallę. Przy okazji, coby nie latać po wszechświecie bezbronnym (w trakcie uzbrajania jest) kupiłem kilka argońskich M3 Nova. Byłem wtedy w Heretic's End. No i moje stateczki spokojnie leciały sobie do mnie. Gdy rozpoczęły dokowanie, nagle za nimi zaczęły lecieć 3 terrańskie myśliwce, które są w misji eskorty transportowca do sektora Wenus.

Po chwili patrzę do hangaru, a tam:

Alpha 1

Alpha 2

Alpha 3

Alpha 4

...

Terran Scimitar

Terran Sabre

Terran Sabre

Latają tak ze mną idioci już przez godzinę, a ja nie mogę kontynuować fabuły 😀 . Nie mam zamiaru wczytywać ostatniego sejwa, który jest sprzed 4 godzin.

Jest na to jakaś rada?

EDIT: Wiem jedno, nie można ich przymusowo katapultować 😀

Kiedyś w jednym z sektorów znalazłem porzucony TM. W innych sektorach znalazłem cztery porzucone myśliwce, które bardzo mnie ucieszyły. Tym bardziej że byłem posiadaczem statku klasy TM. Ale pewnego dnia gdy wpadłem do pirackiego sektora, zostałem zaatakowany przez jednostki piratów. Nie myśląc długo w odzewie wystartowały moje myśliwce, i wszystko było ok, ale jeden statek należący do NPC "przyfasolił" w mój TM tak że nie zginął, tylko... zaparkował w moim hangarze 😀 i też nic nie mogłem zrobić. Jedynym wyjściem jakie mi pozostało to sprzedanie tej jednostki wraz ze pasożytniczym statkiem 😀.

Zaraz włączę X3, wydam rozkaz odlotu wszystkich jednostek, może za nimi polecą.

Jak nie, to poszukam tego skryptu, o którym Yacek wspominał. 😀

Nowy statek - zastopowałem wykonywanie fabuły Terran. Wziąłem misję obrony stacji Heretic's End. Te statki, które były potrzebne w misji eskorty do Wenus, zaczęły mi pomagać niszczyć jednostki, a potem wleciały do hangaru razem z moimi jednostkami, jakby należały do mnie 😀

EDIT: Problem rozwiązany. Wystarczyło, że wziąłem Valhallą jakąkolwiek misję bojową. Anulowałem ją i szybko przeskoczyłem do innego sektora, zanim Terranie mogli ponownie zadokować (po pojawieniu się wrogów wylatywali w celu ataku). Potem przesiadłem się do Novy i wykonałem misję eskorty 😀