ComradeJacob Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Dobry na wieczór .Tak sobie ciułałem i ciułałem, aż nazbierałem na "I Win Button" czyli Valhallę. Przy okazji, coby nie latać po wszechświecie bezbronnym (w trakcie uzbrajania jest) kupiłem kilka argońskich M3 Nova. Byłem wtedy w Heretic's End. No i moje stateczki spokojnie leciały sobie do mnie. Gdy rozpoczęły dokowanie, nagle za nimi zaczęły lecieć 3 terrańskie myśliwce, które są w misji eskorty transportowca do sektora Wenus. Po chwili patrzę do hangaru, a tam:Alpha 1Alpha 2Alpha 3Alpha 4...Terran ScimitarTerran SabreTerran SabreLatają tak ze mną idioci już przez godzinę, a ja nie mogę kontynuować fabuły . Nie mam zamiaru wczytywać ostatniego sejwa, który jest sprzed 4 godzin. Jest na to jakaś rada?EDIT: Wiem jedno, nie można ich przymusowo katapultować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Był skrypt, który zmuszał statki NPC do oddokowania. Chodziło o statki w hangarach przejętych lotniskowców, ale też powinien pomóc. Było o tym pisane, trzeba poszukać postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizard Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Kiedyś w jednym z sektorów znalazłem porzucony TM. W innych sektorach znalazłem cztery porzucone myśliwce, które bardzo mnie ucieszyły. Tym bardziej że byłem posiadaczem statku klasy TM. Ale pewnego dnia gdy wpadłem do pirackiego sektora, zostałem zaatakowany przez jednostki piratów. Nie myśląc długo w odzewie wystartowały moje myśliwce, i wszystko było ok, ale jeden statek należący do NPC "przyfasolił" w mój TM tak że nie zginął, tylko... zaparkował w moim hangarze i też nic nie mogłem zrobić. Jedynym wyjściem jakie mi pozostało to sprzedanie tej jednostki wraz ze pasożytniczym statkiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro-Man Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Ja miałem podobne sytuacje. I jeśli dzieje się to podczas jakiegoś zadania to wystarczy wylecieć swoim statkiem z hangaru.Ja tak robiłem u was może być inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Z czymś takim spotkałem się tylko w przypadku przejmowania opuszczonych statków lub platform obronnych. W tym drugim przypadku statki, które były przypisane do platformy chronią ją nadal, mimo że ona sama zmieniła właściciela Jeśli jest to zupełnie nowy statek to naprawdę dziwna sytuacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ComradeJacob Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zaraz włączę X3, wydam rozkaz odlotu wszystkich jednostek, może za nimi polecą. Jak nie, to poszukam tego skryptu, o którym Yacek wspominał. Nowy statek - zastopowałem wykonywanie fabuły Terran. Wziąłem misję obrony stacji Heretic's End. Te statki, które były potrzebne w misji eskorty do Wenus, zaczęły mi pomagać niszczyć jednostki, a potem wleciały do hangaru razem z moimi jednostkami, jakby należały do mnie EDIT: Problem rozwiązany. Wystarczyło, że wziąłem Valhallą jakąkolwiek misję bojową. Anulowałem ją i szybko przeskoczyłem do innego sektora, zanim Terranie mogli ponownie zadokować (po pojawieniu się wrogów wylatywali w celu ataku). Potem przesiadłem się do Novy i wykonałem misję eskorty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi