Szynszyl Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 No wiec zainstalowałem multum skryptów bez pomocy PM. Niestety nie mogę zmienić profilu z Vanilia na modyfied (nawet w programie startowym ta opcja jest po prostu szara). Efekt wszystkich tych operacji jest taki że gra wywala mi do windowsa. I teraz pytanie czemu tak się dzieje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Próbujesz załadować save czy startujesz nową grę ? O problemie z PM Lite niedawno ktoś pisał tutaj http://xudb.pl/topic/1368-tc-cmod3-problem-z-plikami-save/#entry20615 , może to się tyczy też Twojego przypadku.Ogólnie, żeby zainstalować skrypty/mody ręcznie nie trzeba nic zmieniać, rozpakowujesz tylko pliki do odpowiednich folderów i uruchamiasz grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szynszyl Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Dzieki Prowler ale tam nie ma odpowiedzi na moje pytanie. Bo mi wywala grę jeszcze zanim pojawi się menu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Ciężko coś poradzić, za mało danych podajesz. Gdybyś tak choć listę skryptów/modów podał, bo może masz jakiś konflikt między nimi.Do tego piszesz że używałeś PM. PM tworzy w katalogu gry swój własny katalog "Plugin Manager", gdzie zapisuje dane o swoich ustawieniach i skryptach. Masz tam może jakieś złe dane, przenieś gdzieś na bok cały katalog "Plugin Manager" i spróbuj uruchomić grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szynszyl Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Eh nigdy się nie nauczę Wiec po kolei. Mam patch 2.7 instalowany na czysta grę. skrypty:EMPKonfiguracja pluginów wersja PLMenedżer wyrobów tez wersja PLCheat collection packagescombat mode 3factory complex creatorlib.chem.strings-2.97NPC Balling Addonrace invasionrace respondet fleets (nie wiem czy dobrze napisałem chodzi o skrypt wprowadzający siły szybkiego reagowania)Salvage claim softwareSalvage comandsand NPCsalvage insurance contractSS TT Performance (podmiana shaderów)Zaawansowany autoskok wersja plJak coś jeszcze potrzeba to dajcie znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 EMP; SS TT Performance i CMOD to mody, w jakiej kolejności masz pliki cat/dat tych modów zainstalowane?EMP jest chyba w dwóch wersjach, jaką wersję masz (podaj rozmiar plików cat/dat tego moda to będę wiedział). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szynszyl Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Combat mode to plik 0.09 (podmieniłem po prostu)SS TT 12 (także podmiana)i EMP 01 (podmiana jak wszystkie)EMP rozmiar plików toCat 36bdat 5.91 kb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 No to coś masz skopane skoro CMOD masz jako 09.Jeśli masz patcha 2.7.1 to powinieneś mieć najwyższy numer plików cat/dat z czystej gry+patche 12. Tak więc wszystkie mody muszą mieć numery większe niż 12.To że pliki CMODA maja oryginalnie numery 09, nic nie znaczy. Kopiując je nadpisałeś pliki z patchy TC. Dlatego gra się nie uruchamia. Instalując CMODA powinieneś zmienić mu numer na wyższy niż ostatni numer plików cat/dat w katalogu głównym gry.Problem rozwiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szynszyl Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Aha no to spróbuje raz jeszcze,zasugerowałem się numerkami. Dzięki Yacek jeśli zadziała masz dwa piwa u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi