_RA Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 WiamProszę powiedzcie mi jak się w tej grze sprawdzają miny. Czy ktoś je stosuje jakie można im dać zastosowanie. Ja jakoś nigdy nie miałem okazji ich testować. Czy warto wogóle nimi się interesować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bombaldil Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Dobre pytanie, osobiscie nigdy nie uzywalem, zawsze cos pilniejszego. Dolaczam sie sie do pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volvez Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Najlepsze zastosowanie min to chyba szybka ucieczka przed przeważającą flotą przeciwnika. A robi się to tak: Gdy spadną nam osłony i zaczynamy się wycofywać wyrzucamy kilka min. Statki które nas gonią zazwyczaj lecą po prostej linii i wpadają na miny. Wsio (do ucieczki używam jumpdrive'a więc tego sposobu nie używam)Fajną sprawą (opisaną już na forum) jest też użyteczność w misjach FF, gdy dostajemy rozkaz np. przeskanowania stacji. W sektorze pojawiają się wtedy myśliwce krzaków i zaczynają boleśnie świecić nam po oczach a jest ich za dużo (nieskończoność) by z nimi walczyć w pojedynkę. I tu z pomocą przychodzą nam miny, zastosowanie podobne jak u góry lecimy do stacji i co jakiś czas pozbywamy się paru min z ładowni i przy okazji tuzina krzackich myśliwców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Miny po wyrzuceniu z ładowni należy aktywować, nie wiem czy odnosi się to do wszystkich typów min, ale te które używałem dawno temu, podczas mega inwazji Kha'ak tak miały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Dokladnie tak trzeba zrobic. Aktywowac. Po wyrzuceniu ich z ladowni przeciwnik nie zaatakuje ich. DOpiero po aktywacji moze je starac sie zniszczyc, wtedy najlepiej aktywowac wszytskie i tym samym zdetonowac gdy chmara wroga wleci w zasieg ich razenia.W sumie tylko uzywalem popularnych min typu squash. Ktos mi powie czym sa miny tracker i jonowe i jaki maja damage ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volvez Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 O minach Jonowych tylko słyszałem, Min śledzących (chyba tak to po polsku powinno być) nie widziałem.Są jeszcze miny z antymaterią które jak działają każdy wie, 0,0005g antymaterii i po statku. Jeśli chodzi o grę to działają jak squashe chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi