michal3588 Posted August 4, 2010 Share Posted August 4, 2010 Mam pytanie(a raczej dwa;d) do bardziej doświadczonych graczy.1. Jakie bronie polecacie do statków klasy m6/m7?? Chodzi mi o kompromis między siłą rażenia, poborem mocy, szybkością etc. Ostatnio wpadły mi w łapki 3 emitery promienia pulsacyjnego lecz mimo dużej szybkostrzelności i mocy zasięg poniżej 1km mocno przeszkadza;/. Bez przerwy mam takie dylematy:D. Jak wy zbroicie statki???2. Jaki statek klasy m7 jest mocny??? Kupiłem Agamemnona ale dziwne rozstawienie przednich wieżyczek strasznie mnie wkurza. Są zbyt szeroko rozstawione. O ile przy walce z większymi jednostkami nie ma to znaczenia o tyle przy ganianiu drobnicy doprowadza do szału bo celuję prosto we wroga ale go nie trafiam bo wiązki lasera przelatują po obu stronach statku zamiast trafiać w cel... ;/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ComradeJacob Posted August 4, 2010 Share Posted August 4, 2010 Ja M6 (Centaura) zawsze uzbrajałem tak - na przód ładowałem 8x Wysokoenergetyczne miotacze plazmy, a na wieżyczki Akceleratory Cząsteczkowe. Brałem również 4 Generatory Impulsów Wstrząsowych, które czasem wstawiałem jako główną baterię. I mówiąc szczerze, zawsze sobie radziłem bez problemu. Oczywiście obowiązkowo rakiety (trochę Os na M5 i Pioruny na M4/M3). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_RA Posted August 5, 2010 Share Posted August 5, 2010 Moje uzbrojenie na Cieżkiego centaura to na przód plazma na boki Generatory Impulsów Wstrząsowych, a na tył Fazowe samopowtarzalne działko (raczej to nie jest poprawna polska nazwa ale ja mam zainstalowaną angielską wersję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted August 5, 2010 Share Posted August 5, 2010 Opis uzbrojenia mojego Hyperiona znajduje się w temacie Hyperiona w TC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts