fieryangel Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Zna ktoś sposób/skrypt/mod/patch/zaklęcie na to żeby...? [Opiszę sytuacje będzie łatwiej i jaśniej.]Wysyłam z jednej fabryki/kompleksu dwa statki sprzedające za najlepszą cenę ten sam produkt i chodzi o to, że mają one brzydką tendencję do zmierzania do tej samej stacji. Dolatują, pierwszy sprzedaje, cena się podnosi, a drugi się już nie załapuje, bo cena jest za wysoka i (najgorsze) zaczyna wracać do bazy! z pełną ładownią! dopiero jak się wróci to wybierze sobie kolejny cel podróży... a firma traci zyssssk:) Można poprawić drugiemu rozkaz wybierając, zanim wróci, żeby sprzedał towar za najlepszą cenę to się zatrzyma pomyśli i poleci go gdzieś opchnąć, ale musi mieć pełną ładownie jak ma trochę wolnego miejsca to poleci się doładować w swojej bazie... mądre to?Czasami mam ochotę wysłać takiego buca, żeby się upewnił czy aby na pewno nie da się wylądować na pobliskiej planecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian_Wir Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Z tego co pamiętam to przedstawiciel handlowy jest w tym wypadku dobrym wyjściem. FAQ, pozycja 54. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fieryangel Opublikowano 26 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Ten pasożyt zżera mój ciężko zarobiony hajs, a tego tolerować nie mogę Poza tym jak czytałem jak go "zmusić do pracy" to w połowie mi się słabo zrobiło i sobie uświadomiłem, że jak mam grę na ALT+TAB to tracę zyssssk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian_Wir Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Żeby tam dalej nie spamować tamtego tematu, odnośnie tego postu - jest możliwość jeszcze bardziej przedłużyć trasę lotu np. z kopalni A do elektrowni B, następnie do kompleksu C, a stamtąd do kopalni D i znów do A itd.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fieryangel Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Nie. Tylko dwie opcje są do wyboru: -Jednostronny handel - Zabiera towar z fabryki A i przywozi do B,-Dwustronny handel - Zabiera towar z fabryki A, przywozi do B, stamtąd zabiera inny towar i przywozi do A.Do tego co Ty mówisz proponje użycie kilku (2 w tym wypadku) transporterów działających na tym skrypcie i będzie to samo (trochę większym kosztem, ale TS kosztuje grosze). Nawet jak w jednej kopalni nie będzie jeszcze towaru (zakładam, że dlatego chcesz tak to rozwiązać) to TS może poczekać, albo zbuduj trzecią kopalnie Najlepszym wyjściem jednak jest przetransportowanie asteroidy pod kompleks i połączenie jej z całością, masz wtedy święty spokój i nie potrzebujesz tylu TSów.@Aha i żeby korzystać z Cargo Delivery wskazane stacje muszą być Twoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi