kuba723 Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 Witam.Wiem, że taki temat był już założony,ale nie moge go znaleźć .Chcę wiedzieć jak zmienić statek,aby np: w opci startowej "własna gra" zacząć z np: "Ciężkim Smokiem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 Opcja 'Szukaj' oraz FAQ działają cuda http://xudb.pl/topic/1074-w-asne-profile-startowe-tutorial/#entry15987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortis7 Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 Albo prosciej: Cheat by LVLatwa i szybka instalacja, a potem rozpoczynasz normalna gre i po prostu przywolujesz sobie interesujacy statek (jakbys mial readtexty to jest to pierwsza opcja od gory po rozwinieciu w Ogólnych poleceniach statku), a wyposazenie wszelakie to opcja 3. Kasa tez nie problem, przywolujesz sobie statki i je sprzedajesz az osiagniesz interesujaca sume, oczywiscie w przyblizeniu.Kiedys probowalem zaczac z samym Tytanem i powiem, ze duzo latwiej jest zaczac z Odkrywca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gie_N_koV Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Wszystkie "Iksy" to gry na dłuższy czas, z czasem zdobywając doświadczenie i pieniądze gra przynosi nam sporą satysfakcje z posiadania np. dużej ilości gotówki albo porządnego statku. Cziterom mówię stanowczo NIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizard Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 I tutaj się mylisz. Ponieważ ten Cheat LV nie tylko daje nieśmiertelność, ale możesz też kreować wrogie statki, a nawet floty. Dzięki temu wlatujesz sobie do sektora nieznanego i .... kreujesz kilka myśliwców lub nawet cała flotę. Ogólnie rzecz ujmując możesz tworzyć sobie małe scenariusze. Przykładowo tworzysz 15 TS i 30 myśliwców twoim zadaniem jest przeprowadzenie tego konwoju do bezpiecznego sektora Uwierz mi na słowo zabawa przednia, zwłaszcza gdy skończą się nam fabuły lub mamy za duże imperium, to można przeprowadzić mała eksterminację Ja czekam aż w końcu ktoś zrobi skrypt który umożliwi przejmowanie sektorów, wiem że jest ich obecnie na dzień dzisiejszy sporo, ale mimo to że przejmiemy sektor to i tak w tym sektorze będą się respamowały na nowo statki M1 lub M2 Ale na dzień dzisiejszy dla zabicia nudy i ciekawych zadym używam Cheat LV i nie do śmiertelności ale do tworzenia wrogich statków jak i całych ich flot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gie_N_koV Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 CytatI tutaj się mylisz. Ponieważ ten Cheat LV nie tylko daje nieśmiertelność, ale możesz też kreować wrogie statki, a nawet floty. Dzięki temu wlatujesz sobie do sektora nieznanego i .... kreujesz kilka myśliwców lub nawet cała flotę. Ogólnie rzecz ujmując możesz tworzyć sobie małe scenariusze. Przykładowo tworzysz 15 TS i 30 myśliwców twoim zadaniem jest przeprowadzenie tego konwoju do bezpiecznego sektora Uwierz mi na słowo zabawa przednia, zwłaszcza gdy skończą się nam fabuły lub mamy za duże imperium, to można przeprowadzić mała eksterminację Ja czekam aż w końcu ktoś zrobi skrypt który umożliwi przejmowanie sektorów, wiem że jest ich obecnie na dzień dzisiejszy sporo, ale mimo to że przejmiemy sektor to i tak w tym sektorze będą się respamowały na nowo statki M1 lub M2 Ale na dzień dzisiejszy dla zabicia nudy i ciekawych zadym używam Cheat LV i nie do śmiertelności ale do tworzenia wrogich statków jak i całych ich flot.Improved Races i RRF i troche ustawiania i masz scenariusz na każdym sektorze ;p. I przejmowanie sektorów też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizard Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Jak już pisałem w przypadku przejmowania sektorów takich skryptów jest sporo, aczkolwiek żaden z nich tak naprawdę nie działa tak jak powinien. Gdy w danym sektorze lata M1 lub M2 i zniszczymy ten statek a następnie przejmiemy sektor to od czasu do czasu będzie pojawiał się ten statek w tym sektorze aż ponownie go nie zniszczymy i tak do usranej śmierci.... Mnie taka zabawa nie bawi.Co do IR i RRF to nie możesz sobie robić scenariuszów jak pisałem przy pomocy Cheat LV. Ja nie używam tego skryptu do nieśmiertelności lecz do tak zwanych Deatchmatch-y. I oile dobrze pamiętam któryś z tych skryptów robił dość spore problemy zwłaszcza porządne zwiechy.Za pmocą CHeat LV i skryptu Wars możesz w jednym sektorze dać Xenów, Krzaków, Sojusz Argon i Boroni vs Splici Paranidianie plus twoja flota, każdy walczy przeciw każdemu rozpierducha na maksa ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 CytatCytatI tutaj się mylisz. Ponieważ ten Cheat LV nie tylko daje nieśmiertelność, ale możesz też kreować wrogie statki, a nawet floty. Dzięki temu wlatujesz sobie do sektora nieznanego i .... kreujesz kilka myśliwców lub nawet cała flotę. Ogólnie rzecz ujmując możesz tworzyć sobie małe scenariusze. Przykładowo tworzysz 15 TS i 30 myśliwców twoim zadaniem jest przeprowadzenie tego konwoju do bezpiecznego sektora Uwierz mi na słowo zabawa przednia, zwłaszcza gdy skończą się nam fabuły lub mamy za duże imperium, to można przeprowadzić mała eksterminację Ja czekam aż w końcu ktoś zrobi skrypt który umożliwi przejmowanie sektorów, wiem że jest ich obecnie na dzień dzisiejszy sporo, ale mimo to że przejmiemy sektor to i tak w tym sektorze będą się respamowały na nowo statki M1 lub M2 Ale na dzień dzisiejszy dla zabicia nudy i ciekawych zadym używam Cheat LV i nie do śmiertelności ale do tworzenia wrogich statków jak i całych ich flot.Improved Races i RRF i troche ustawiania i masz scenariusz na każdym sektorze ;p. I przejmowanie sektorów też.I przy okazji parę FPS mniej we wszystkich sektorach O tej paczce cheat i jej zastosowaniach rozmawialiśmy niedawno. Jak zwykle wszystko zależy od tego jak i do czego się jej używa i po raz kolejny nie ma co generalizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gie_N_koV Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Właśnie, każdy ma inny pomysł na grę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Żaden skrypt nie poradzi na respawny staków. Realizowane są one na trzy różne (do wyboru, do koloru) sposoby: skrypt TC (czyli twórców gry), pliki MD (takie jak przy fabułach), plik Jobs. Aby to zmienić, trzeba by usunąć respawny z wszystkich plików, powstały wtedy mod, a sektor takeover to raczej dość proste skrypty. Można użyć ADS lub innego skryptu do obrony przejętych sektorów.Co do walk z wrogimi statkami tworzonymi poprzez Cheat, wolę to, za element losowości. Nigdy nie wiem w jakim sektorze pojawią Xenoni lub Kha'ak i w jakiej sile. Czasem jest M1/M2 w obstawie kilku myśliwców, czasem większe zgrupowanie. Kilka razy już byłem świadkiem spotkania dwóch flot (Xenoni i Kha'ak) w tym samy sektorze. Kilka razy musiałem nagle interweniować, bo pojawiali się w sektorach gdzie mam fabryki.Planowanie czegoś takiego w odpowiednim sektorze, to nie dla mnie. Brak elementu zaskoczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gie_N_koV Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 To samo się dzieje przy RRF i IR dodatkowo można spowodować między galaktyczną wojnę ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 CytatTo samo się dzieje przy RRF i IR dodatkowo można spowodować między galaktyczną wojnę ]Dawno nie grałem z tymi skryptami, więc nie wiem jak w obecnych wersjach jest, ale w poprzednich po dłuższym czasie grania gra dostawał zadyszki ze względu na ilości statków, jakie tworzyły te skrypty.PS. Dyskusja nie ma nic wspólnego z tematem, proponuje ja zakończyć, lub przenieść do bardziej odpowiedniego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi