Jump to content

Zmienianie danych sektorów ?

Kapitan
 Share

Recommended Posts

Opisy sektorów są w pliku 0001-L048.xml można je dowolnie zmieniać. To tylko opis i kto go tam czyta 😀

Natomiast inne dane sektorów zawarte są (jeśli się nie mylę, nie sprawdzałem teraz) w pliku galaxy_map.xml, tez można to modyfikować, ale pewne zmiany będą dopiero widoczne po rozpoczęciu nowej gry.

Dzięki chłopie , poszukam w tych plikach jak znajde. Trochę głupio mi by było zakwaterowac się w przyszłości w sektorze i miec pustke bazy danych w opisie 😀 dlatego pytam. Mam tylko jeszcze jedno pytanie,skopiowac sobie wcześniej savy w inne miejsce jeszcze?Jak uważasz, mogą się skopac po edytowaniu tego?

Cytat

dobra nie wiem już nic, mam ten plik xmod managerem wyciągnac? i edytowac notepadem++ naprzykład czy jak? W którym toto katalogu jest,chodzi ci o ten plik który jest w t?

A masz w katalogu T plik 0001-L048.xml? Jeśli tak to o ten plik mi chodzi. Jeśli nie masz, to musisz wyciągnąć go (X3 mod managerem) z pliku 11.cat lub ściągnąć mój poprawiający tłumaczenie plik z Mamuta: http://www.mamuthq.net.pl/pobierz_plik_316 ... h-2.7.html

Edycja notepad++ jak najbardziej wskazana. Po edycji wklej plik do katalogu T i po sprawie.