Jump to content

Problem po 5 misji terran

PawelKult
 Share

Recommended Posts

Po dostarczeniu pasażerów do Heretics End do orbitalnej stacji obronnej wyświetliło się "Misja Zakończona" i teraz nie mam żadnej misji... W FAQ było napisane żeby pogadać z Mark Jackson w Wojskowej Placówce Patrolowej ale takiej w Heretics End nie widzę, może to w innym sektorze ? Ale nie mam żadnego naprowadzania.

Jak pisałem FAQ misji to w Heretics End była Wojskowa Placówka Patrolowa, teraz jest to Orbitalna Stacja Obronna. Tak mała zmiana 😀

Wyskocz z sektora, triger kodu MD zaskoczy i pojawi ci się naprowadzanie i zaproszenie na pogawędkę.

Chodzi o to że czytałem wcześniej że satelity będą potrzebne więc czekając na misje poleciałem sobie po nie i misja pojawiła się akurat po takim czasie ile trwała produkcja, to nie jest warunek pojawienia się misji, możesz robić coś innego w tym czasie 😀

Cytat

Po dostarczeniu pasażerów do Heretics End do orbitalnej stacji obronnej wyświetliło się "Misja Zakończona" i teraz nie mam żadnej misji... W FAQ było napisane żeby pogadać z Mark Jackson w Wojskowej Placówce Patrolowej ale takiej w Heretics End nie widzę, może to w innym sektorze ? Ale nie mam żadnego naprowadzania.

To jest standard w tej misji. Ja misje Terran robiłem z 50 razy i za każdym razem było tak że po zadokowaniu do tej stacji leciałem sobie z Heretic End do Legend's Home po napęd skokowy bo po tej misji mieliśmy już dobry myśliwiec, który mogliśmy zdobyć w walce no i odpowiednią kasę. Więc to jest standardem że trzeba długoooo czekać na kolejną misję a raczej pogawędkę 😀

Fabuła terrańska dzieli się na kilka (5) scen, które rozdzielone są właśnie takimi przerwami czasowymi. Ale co do czasu ich trwania, to różnie z tym bywa. Ja również robiłem fabułę kilkanaście razy i czasem bywało tak że nie zdążyłem oddokować od stacji ziemskiej (wiadomo jak długie odejście od nich jest) i już dostawałem zaproszenie do ponownego dokowania. Czasem wystarczyło wyskoczyć do sąsiedniego sektora. A czasem był to dłuższy czas. Jest to losowe, w kodzie MD fabuł czas odstępu zapisany jest jako losowy w przedziale od kilku minut do kilku godzin. Czasem też jak pisałem kod MD może się przyblokować i pomaga na to przeskok do innego sektora, ponieważ podczas takiego przeskoku, kiedy ładowane są dane o grze (czarny ekran w trakcie przeskoku), następuje odświeżenie trigerów kodów MD i skryptów.

• 4 months later...

Witam wszystkich !!

Coprawda jestem nowy na forum i gram też dopiero kilka dni ale jestem "już" na 5 misji terran i mam problem mianowicie zgubiłem kapitana Pearle'a . nie wiem gdzie sie podział a od czasu rozpoczęcia tej misji odwiedziłem ze setke sektorów ( badanie terenu ) nie mam pojęcia co teraz - a misji przerwać nie mozna proszę o POMOC.

Pozdrawiam!!