Jump to content

Idea: Bank

Riess
 Share

Recommended Posts

Tak sobie wykoncypowałem ostatnio, że 99% moich zysków to dzieło 17 UTraderów latających po całym wszechświecie i pomnażających mój dobytek podczas gdy ja dłubię w nosie trzy kliki od Elektrowni Alpha w The Wall z SETA na 1000%.

Problem w tym, że taka masa TS jest właściwie niemożliwa do zarządzania z ekranu własności dostępnego pod klawiszem "R" a ja już kupiłem kolejnych 30 jednostek. Uznałem więc że postawię w tymże The Wall stację handlową, do której przypiszę tychże uTraderów. Stacja będzie miała ustawiony limit środków na 100 milionów kredytów, dzięki czemu każdy ze statków będzie mieć z czego brać aby handlować. Wszystko ponad te 100 milionów będzie przelewane na moje konto.

Ktoś tego próbował? Jakieś pomysły, sugestie?

// Ciekawostka: 30 TS z rozkazem "zadokuj do" to świetny sposób na zablokowanie wybranej stacji. 😀

W Reunion nie próbowałem, ale w TC zawsze tak robię. Wkurzało mnie gdy, zwłaszcza na początku, po paru większych operacjach moi handlarze opróżniali mi konto i czasami brakowało gotówki na zakup stacji czy statków. Po przypisaniu ich do stacji przynajmniej wiem jaką kwotą dysponuję w danej chwili 😀 Mam też szybszy dostęp do tych statków i łatwiej znaleźć ten, który ma jakiś kłopot.

Nie potrzeba do tego stacji handlowej, wystarczy byle jaka fabryka, zwykle zaczynam od jakiejś farmy 😀

Cytat

Nie potrzeba do tego stacji handlowej, wystarczy byle jaka fabryka, zwykle zaczynam od jakiejś farmy 😀

A jednak postanowiłem zaszaleć 😀 Teraz odkładam sobie kilka milionów aby je tam przelać. Gdy będę mieć tam przynajmniej 10, przypiszę tam uTraderów.

Planowałem kiedyś zrobić jeszcze jedną rzecz- zainwestować w całą sieć stacji handlowych z przypisanymi do nich przedstawicielami handlowymi. Skupowałyby one tanie towary z okolicznych sektorów, a potem by je sprzedawały po wyższej cenie. Myślę, że zysk byłby całkiem fajny, a przy tym gospodarka AI ruszyłaby z kopyta.

Może w końcu sprawdzę ten pomysł w praktyce jeśli uda mi się pociągnąć jakąś rozgrywkę wystarczająco długo 😀

Z tego co pamiętam to ok. 20 max. Grałem praktycznie od początku z XTMem i ciągle się coś działo, nie rozwijałem raczej mojego imperium od strony ekonomicznej. UT + kompleks wódzi/teladihuany zapewniały stały dochód gotówki, a reszta pochodziła ze sprzedaży zdobytych statków.

W vanilla pograłem może 4-5 dni i stwierdziłem, że jest zbyt spokojnie 😀