Riess Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Tak sobie wykoncypowałem ostatnio, że 99% moich zysków to dzieło 17 UTraderów latających po całym wszechświecie i pomnażających mój dobytek podczas gdy ja dłubię w nosie trzy kliki od Elektrowni Alpha w The Wall z SETA na 1000%.Problem w tym, że taka masa TS jest właściwie niemożliwa do zarządzania z ekranu własności dostępnego pod klawiszem "R" a ja już kupiłem kolejnych 30 jednostek. Uznałem więc że postawię w tymże The Wall stację handlową, do której przypiszę tychże uTraderów. Stacja będzie miała ustawiony limit środków na 100 milionów kredytów, dzięki czemu każdy ze statków będzie mieć z czego brać aby handlować. Wszystko ponad te 100 milionów będzie przelewane na moje konto.Ktoś tego próbował? Jakieś pomysły, sugestie?// Ciekawostka: 30 TS z rozkazem "zadokuj do" to świetny sposób na zablokowanie wybranej stacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 W Reunion nie próbowałem, ale w TC zawsze tak robię. Wkurzało mnie gdy, zwłaszcza na początku, po paru większych operacjach moi handlarze opróżniali mi konto i czasami brakowało gotówki na zakup stacji czy statków. Po przypisaniu ich do stacji przynajmniej wiem jaką kwotą dysponuję w danej chwili Mam też szybszy dostęp do tych statków i łatwiej znaleźć ten, który ma jakiś kłopot.Nie potrzeba do tego stacji handlowej, wystarczy byle jaka fabryka, zwykle zaczynam od jakiejś farmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Ja w X3R (a od jakieś czasu również w TC) używałem T.U.B.S, czyli Teladiańskiego Banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 20 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 CytatNie potrzeba do tego stacji handlowej, wystarczy byle jaka fabryka, zwykle zaczynam od jakiejś farmy A jednak postanowiłem zaszaleć Teraz odkładam sobie kilka milionów aby je tam przelać. Gdy będę mieć tam przynajmniej 10, przypiszę tam uTraderów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Planowałem kiedyś zrobić jeszcze jedną rzecz- zainwestować w całą sieć stacji handlowych z przypisanymi do nich przedstawicielami handlowymi. Skupowałyby one tanie towary z okolicznych sektorów, a potem by je sprzedawały po wyższej cenie. Myślę, że zysk byłby całkiem fajny, a przy tym gospodarka AI ruszyłaby z kopyta.Może w końcu sprawdzę ten pomysł w praktyce jeśli uda mi się pociągnąć jakąś rozgrywkę wystarczająco długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 20 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 W inna stronę, pamiętasz ile UT miałeś? Ja obecnie mam 17, ale planuję podnieść ich liczbę do 50. Myślę że wtedy będę mieć zapewniony dopływ niezłej gotówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Z tego co pamiętam to ok. 20 max. Grałem praktycznie od początku z XTMem i ciągle się coś działo, nie rozwijałem raczej mojego imperium od strony ekonomicznej. UT + kompleks wódzi/teladihuany zapewniały stały dochód gotówki, a reszta pochodziła ze sprzedaży zdobytych statków.W vanilla pograłem może 4-5 dni i stwierdziłem, że jest zbyt spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 20 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 A ja tam lubię robić kredyty w spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 To jest właśnie największy plus X'ów, każdy może sobie po swojemu ukształtować grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi