Lizard Posted June 18, 2010 Share Posted June 18, 2010 Jak w temacie posiadam patch 2.7ale nie wiem czy może zainstalować CMod3. Już wcześniej miałem ten mod i byłem z niego zadowolony, ale patch 2.7 niby coś tam poprawia. Dlatego też chciałbym sie zapytać co jest lepsze Patch 2.7 czyli czysta gra czy CMod3 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad162 Posted June 18, 2010 Share Posted June 18, 2010 http://xudb.pl/topic/1261-patch-2-7-ju-dostepny/page__st__10Do tej pory nie widzę żadnych problemów na linii współpracy między patchem 2.7 a combat mode... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler Posted June 18, 2010 Share Posted June 18, 2010 CytatJak w temacie posiadam patch 2.7ale nie wiem czy może zainstalować CMod3. Już wcześniej miałem ten mod i byłem z niego zadowolony, ale patch 2.7 niby coś tam poprawia. Dlatego też chciałbym sie zapytać co jest lepsze Patch 2.7 czyli czysta gra czy CMod3 ?Z tego co się orientuję to patch 2.7 wpływa tylko na odgłosy wybuchów FLAKów, podczas gdy Cmod zmienia zupełnie balans modyfikując każdą dostępną w grze broń, więc nie bardzo jest jak porównywać te dwie rzeczy.Wybór to kwestia gustu- jeśli podoba Ci się walka przy włączonym Cmod to go zainstaluj, jeśli wolisz system uzbrojenia z vanilla to zostaw gołą 2.7. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lizard Posted June 18, 2010 Author Share Posted June 18, 2010 No tak, ale jak miałem patch 2.6 i Cmod 3 po zainstalowaniu patcha 2.7 patch ten "wykopał" mi Cmod3 z gry. Dlatego pytam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler Posted June 18, 2010 Share Posted June 18, 2010 Wykopał nie przez to, że nie są kompatybilne tylko pewnie Cmod miał jego numerek cat/dat (czyli 11). Tak działa instalator patcha, Yacek zawsze ostrzega przed tym przy ich opisie. Wersja 2.7.1 zastąpi Ci 12.cat/dat, jeśli takowy już posiadasz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lizard Posted June 18, 2010 Author Share Posted June 18, 2010 Tak, wiem że kolejny patch nadpisuje cat i dat. Mój Cmod3 miał nr 14, zresztą przed instalką 2.7 zmieniłem nazwę 11 cat i dat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler Posted June 18, 2010 Share Posted June 18, 2010 Tak czy inaczej, od paru dni używam Cmoda z 2.7 i jak na razie żadnych problemów nie zauważyłem. Możesz śmiało uruchamiać jeśli dobrze Ci się z nim grało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sorkvild Posted June 19, 2010 Share Posted June 19, 2010 Cmod3, ten bez tships nie konfliktuje z patchem. Jest tez wersja cmoda zmieniajace parametry statkow i tym samym dodajaca swoj plik tships i z tego co widzialem na forum ego to uzytkownicy tej akurat wersji znalezli niezgodnosci, w zwiazku z czym nie jest ona juz polecana.Jednym slowem standardowy cmod 3 jest wciaz aktualny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts