Jump to content

Patch 2.7 czy Combat Mod 3

Lizard
 Share

Recommended Posts

Jak w temacie posiadam patch 2.7ale nie wiem czy może zainstalować CMod3. Już wcześniej miałem ten mod i byłem z niego zadowolony, ale patch 2.7 niby coś tam poprawia. Dlatego też chciałbym sie zapytać co jest lepsze Patch 2.7 czyli czysta gra czy CMod3 ?

Cytat

Jak w temacie posiadam patch 2.7ale nie wiem czy może zainstalować CMod3. Już wcześniej miałem ten mod i byłem z niego zadowolony, ale patch 2.7 niby coś tam poprawia. Dlatego też chciałbym sie zapytać co jest lepsze Patch 2.7 czyli czysta gra czy CMod3 ?

Z tego co się orientuję to patch 2.7 wpływa tylko na odgłosy wybuchów FLAKów, podczas gdy Cmod zmienia zupełnie balans modyfikując każdą dostępną w grze broń, więc nie bardzo jest jak porównywać te dwie rzeczy.

Wybór to kwestia gustu- jeśli podoba Ci się walka przy włączonym Cmod to go zainstaluj, jeśli wolisz system uzbrojenia z vanilla to zostaw gołą 2.7.

Wykopał nie przez to, że nie są kompatybilne tylko pewnie Cmod miał jego numerek cat/dat (czyli 11). Tak działa instalator patcha, Yacek zawsze ostrzega przed tym przy ich opisie.

Wersja 2.7.1 zastąpi Ci 12.cat/dat, jeśli takowy już posiadasz.

Cmod3, ten bez tships nie konfliktuje z patchem. Jest tez wersja cmoda zmieniajace parametry statkow i tym samym dodajaca swoj plik tships i z tego co widzialem na forum ego to uzytkownicy tej akurat wersji znalezli niezgodnosci, w zwiazku z czym nie jest ona juz polecana.

Jednym slowem standardowy cmod 3 jest wciaz aktualny.